De ce nu profiti de ocazie ca sa te apropii mai mult de parintii tai? Du-te cu ei la concert, stai cand cu prietenii, cand cu ei. Arata-le ceea ce tie iti place, fa-le cunostiinta cu prietenii tai. Mai stai de vorba cu ei, mai glumeste cu ei, si in acelasi timp ai grija si de prietenii tai. De ce vezi in parinti o piedica? Vei avea suficient timp sa iesi de una singura cand vrei tu mai incolo. Si cine stie, poate in felul acesta parintii prind mai multa incredere in tine si in viitorul apropiat te vor lasa sa mergi singura.
Si te-ai gandit la faptul ca poate nu e vorba de faptul ca nu vor sa iti acorde libertate, ci ca le este frica sa nu ti se intample ceva daca mergi singura? In viitorul apropiat provoaca-i la o discutie deschisa despre acest subiect si clarifica situatia.
Iar daca prietenii tai rad pentru ca mergi cu parintii, ori nu iti sunt prieteni adevarati, ori sunt mult prea imaturi. Sunt persoane de varsta ta, si chiar mai mari decat tine, care din proprie initiativa isi invita parintii cu ei cand se duc la un concert sau la ceva de acest gen. Si se impart, cand stau cu prietenii, cand cu parintii. Sau stau cu totii impreuna si chiar se simt cu totii bine.
Spune`le si tu. nu te lasa.ca ai si tu 15 ani si iti trebuie libertate. si sa iti zica motivul pentru. care nu te lasa. Eu am 13 ani si ma lasa sa merg in oras si la concerte etc. Da exemplu ca pe altii si de 12-13-14 ani ii lasa liberi.Mai intreaba`i ca nu au incredere in tine? sau ce?
Sper ca te-am ajutat putin. Daca vrei, funda ?
Pai daca este un concert la care ti-ai dorit de mult timp sa te duci eu zic ca merita sa mergi chiar daca te duci cu parintii.Mai bine te duci decat sa stai in casa si sa te,, plictisesti'' si pe urma a doua zi sa auzi de la prietenele/prietenii tai ca :,, ce tare a fost la concert / pacat ca nu ai fost si tu / sa vezi ce ne-am distrat'' si stai linistita chiar daca o sa se faca mici glumite pe seama faptului ca ai venit cu parintii nu le asculta. Important este ca esti la concert Sper ca sfatul meu sa-ti fie de folos si daca e sa te duci iti urez Distractie placuta
Mergi cu părinţii tăi, dacă insistă. Când vei fi pe picioarele tale vei face ce vei pofti.
In momentul in care prietenii tai rad de tine dintr-o prostie inseamna ca nu iti sunt prieteni. Sincer iti spun, deseori te distrezi mult mai bine cu parintii decat cu prietenii. Eu am 18 ani, iar cand ies in oras se intampla sa mai fie si parintii mei prin preajma, la un suc. Si culmea, ma impart in amandoua partiile. Jumate de ora stau cu parintii cealalta jumatate cu prietenii, si niciodata nu au ras de mine. Iar daca parintii tai vreau sa vina cu tine, crede-ma o fac pentru siguranta ta.
Eu zic sa mergi la concert iar daca prietenii vor rade ca au venit si parintii tai eu zic sa le dai replica de genul :"eu am parinti moderni care merg la concerte, nu stau in casa ca mosii"