| Anonim⁴⁴⁴⁴ a întrebat:

Va rog frumos să citiți până la capăt! Viața mea e un IAD!
O mica introducere:
Mă numesc Mihai și am 14 ani.
Mama mea lucrează la un spital că medic, de dimineață până seara iar tatăl meu lucrează în construcții in Germania.
După cum știți s-au afișat rezultatele de la examenele de capacitate pentru clasa 8 a si din cauză că eram foarte stresat nu am învață prea multa și am luat 4.80 la mate și 5.50 la Română. Nu este o problema pentru că la liceu unde merg eu pot intra cu notele astea chiar și la economic.
Dar tatăl meu când a aflat sa supărat foarte tare când a aflat notele și mi-a promis că atunci când ajunge acasă o să mă pună la munca de îmi sar ochii și că nu se mai poate mândri cu mine și a început să mă înjure de toți dracii (ceea ce nu e normal)
El peste 2 săptămâni se va întoarce acasă, pe scurt vine iadul peste mine.
Nu am avut niciodată o relație bună cu ai mei. Tatăl meu mereu când vine acasă mă pune la treabă și mereu are ceva de comentat iar mama mea nu mă lăsa să fac nimic. Și din cauza ei am depresie (fara glumă) sunt timid, antisocial că sa nu mai spun că la școală-s bătaie de joc pentru toți colegii și de câte ori vine tatăl meu acasă mereu e ceartă. Odată chiar a batut-ope mama. Nu l-am auzit niciodată să folosească asemenea cuvinte cand vorbea cu mine și mie frică de ce se poate întâmpla când va ajunge acasă. Ce sa fac?

Răspuns Câştigător
| danay72 a răspuns:

Vorbește cu mama ta despre ceea ce simți și încercați să găsiți o soluție împreună. Apoi, când vorbesti cu tatăl tău încearcă și vorbește frumos, sa nu se enervezi mai rau pe tine. Nu uita ca un răspuns blând îndepărtează furia.

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Cum dumnezeu ai ajuns sa iei note atat de proaste?
Se pare ca ai tot ce ai nevoie acasa, de ce nu ai invatat?
Stresul si timiditatea nu te-au oprit din invata, dar sunt convinsa ca lenea sau distractia pe internet, au fost mai interesante, asa ca, trebuie sa suporti consecintele deciziilor tale, cand va veni tatal tau casa, pentru ca, tocmai ti-ai ratat cariera si ti-ai facut parintii de rusine.
Cel mai probabil, vei lua o bataita buna si vei invata toata vara!

| mihai69 a răspuns:

1. mergi la un psiholog. Ai probleme grave de erzolvat.
2. împacă-te cu ideea. Știi cum se spune: capul face, capul trage. Ai făcut-o și acum ai de tras. OK; te pune la muncă. Nu prea se moare din asta. Nici copilul meu nu a murit când l-am trimis toată vara la țară să muncească (tot când a terminat a 8-a și a dat-o-n bară cu examenul). Și acum e om la casa lui, are deja și el copil.

| JustMeForever3 a răspuns (pentru mihai69):

In loc sa îi spui lui să învețe si sa îi ti atâta morală nu mai bine ai pune si tu mâna pe o carte de gramatică? Si ca sa iti spun unde ai gresit "ati"se scrie legat nu "a-ti"Asta ca sa stii pe viitor inainte de a comenta!

| mihai69 a răspuns (pentru JustMeForever3):

1. Nu i-am făcut absolut nicio morală.
2. În tot răspunsul meu nu există nici măcar o singură dată scris cuvântul "ati". Sau "a-ti". Nici măcar cu "Ț", că normal aşa s-ar scrie...
Recunosc, am o greşeală, dar aia e de dactilo, nu cum ai zis tu.

| johnnny123 a răspuns:

Hai să-ți spun câteva lucruri despre viața ta "ca un iad".

Mama ta a învățat 20 de ani ca să ajungă medic și acum muncește 12 ore pe zi într-unul dintre cele mai stresante medii. Tatăl tău a plecat la muncă în străinătate pentru a putea face mai mulți bani și a oferi familiei un trai mai bun. Ambii fac sacrificii pentru ca tu să poți avea un viitor. Tu ești persoana pusă pe primul loc în acea familie, chiar dacă nu realizezi asta.

În schimb, tu aveai de făcut un singur lucru: să înveți.
În loc să faci asta, ai ales să găsești tot felul de scuze pentru a-ți bate joc de sacrificiul lor.

Dacă tu crezi că suferi de stres și depresie la 14 ani, când primești totul pe tavă, așteaptă să ajungi adult. O să vezi tu stres și depresie când o să curgă cu facturi și șuturi din toate direcțiile și o să trebuiască să le rezolvi pe toate pe cont propriu.

| AndreiWeisz a răspuns:

Pai si care era stresul de ai luat notele alea? Toata ziua esti singur din cate inteleg, maica-ta e la lucru, taica-tu e in Germania. Aveai timp sa inveti linistit, cand doreai, cat doreai. Acum ca nu ai invatat e partea a doua. Asta este, nu mai ai ce sa faci acum, iti ceri si tu scuze de la taica-tu cand vine si iti face scandal si incerci sa treci peste. Note mai mari puteai sa iei linistit, nu ai vrut, nu ca nu ai putut.