Este o situatie destul de grea in viata ta si este greu sa dai sfaturi, daca nu ai fost in asemenea situatie.
Sunt de parere ca nu gresesti nimic daca vrei sa-ti cunosti mai bine mama biologica. Spui ca parintii adoptivi sunt apropiati de tine si intelegatori si sunt sigur ca te vor intelege si sustine in demersul tau. Ar fi bine sa discuti cu ei tot ceea ce te framanta si sa-i asiguri ca raman si vor ramane parintii tai, vei avea aceleasi sentimente pentru ei, ca si pana acum.
Situatia trebuie gestionata cu multa prudenta si mult calm. Cunosc o situatie oarecum asemanatoare, in care ea, fata, a reusit sa fie un fel de liant intre toti cei implicate si lucrurile au mers bine. Nu este un timp pentru reprosuri (de ce ai aparut numai acum in viata mea etc), deci fara reprosuri ci cu o inima deschisa si generoasa, gata sa ierte. Cazul ideal, asa cum il vad eu si cum am vazut si la cunostinta de care ziceam, ar fi sa se ajunga la o buna relatie, chiar de amicitie intre toti - parintii, tu si mama naturala, iar tu sa-i iubesti, in masura in care se poate, pe toti. Sa poata veni oricand in vizita la voi, sa poti si tu sa mergi de cate ori vrei la ea, fie singura, fie cu actualii parinti. Deci, cum am zis, cu calm si intelepciune (si nu in graba) sa puneti bazele unei noi relatii, bazate pe stima si respect, din care toti sa aveti de castigat.
E o soluție bună.
Te vei vindeca in timp, iar cand vei avea curaj, iti vei dori sa ai o conversatie arzatoare, din cand in cand, cu mama ta biologica, si intr-un final sa o accepti ca doua prietene bune. Bafta.
Eu cred că ar fi ok să o cunoști și pe mama ta biologică, mai mult din curiozitate să vezi mai bine ce fel de persoană este. Părinții tăi nu au de ce să nu se simtă în regulă din acest punct de vedere. Eu sunt de părere că oricum cei care te cresc îți sunt cu adevărat părinți.
Nu am fost in situatia ta, dar te inteleg deplin, ai actionat corect, este normal sa ai retineri de o persoana care nu a fost niciodata alaturi de tine cand ai avut nevoie, si sa vina acum cand ai deja o varsta cand mai e putin si esti majori si sa zica ca e mama ta, eu zic sa incerci sa o mai cunosti dar nu sa te impici prea mult sentimental, eventual sa o consideri ca pe o prietena, mama nu e ceea ce te naste, mama e persoana care te creste, asemenea si pentru tata, parinti sunt pesoanele care te cresc care te iubesc si care sunt alaturi de tine la bine si la greu.
Personal tind sa cred ca mama ta adevarata este mai mult sau mai putin parsiva, eu unul nu o pot considera altfel atat timp cat in 17 ani a ales sa fie in anonimat si acum cand tu ai mai putin pana sa devi majora sa intre in viata ta si sa strice ceea ce au cladit parinti tai.
Eu zic sa nu o cosideri nici cum mama ta, si iti sugerez sa nu te atasezi mult de ea, o cunosti si cred ca e suficient, cum am spus cel mult sa fie pentru tine ca o prietena.
Cat despre prieteni tai poate ar fi mai bine sa nu afle acest mic impediment din viata ta.
Sper ca iti vor prinde bine aceste sfaturi, ramai tare si apreciazati adevaratii parinti, cei care te-au crescut, si sa nu regreti modul in care ai plecat de la intalnirea cu persoana care te-a adus pe lume, e complet normal atat timp cat ea nu a fost implicata in viata ta pana in acel moment, ba chiar te felicit pentru modul in care ai purtat conversatia cu ea.
Si un ultim sfat, nu te lasa rascolita de gandurile de a o cunoaste, sincer cred ca ar fi bine sa pastrezi o distanta fata de ea, deoarece daca te apropii ar putea sa distruga tot ceea ce au cladit parinti tai pentru tine.
Nu este gresit sa o cunosti. Dupa parerea mea cei care te-au crescut ar trebui sa aiba primul loc in inima ta. Asigura-i de acest lucru! Si orice iti propune mama biologica discuta in primul rand cu parintii adoptivi. Cel mai bine pentru tine ar fi sa iti "recuperezi" si mama biologica, sa ii iubesti pe toti si sa nu existe nici un fel de conflicte sau competitie.
E ceva normal să ai dorința de a o cunoaște mai bine pe mama naturală. Cu timpul poți să ai o relație mai apropiată cu ea. E dreptul tău.