Te certi cu mama ta, asta insemnand ca strigati una la alta? Nu este permis! Violenta verbala atrage violenta verbala, chiar daca ea striga la tine, tu trebuie sa te straduiesti sa ramai calma si sa ii dai dreptate. Nu cred ca mama ta te cearta fara motiv. Incearca sa fii mai deschisa dorintelor ei, ajut-o mai mult, vei vedea ca rezultatele nu vor intarzia sa apara.
Numai cind vei fi mama vei intelege ca vrea ce i mai bine pentru tine. Tu sigur vezi totul in roz. daca vei da de necaz vei fugi la ea. si poate nu te va mai putea ajuta. ce vei face?
De ce nu ii spui cu frumosul? Stiu ca la inceput nu o sa ai curaj...(cred) Dar daca ii spui cu frumosul sa nu te mai certe, "promitandu'i" ca o sa incerci sa o asculti cat mai mult, nu are cum sa te refuze sau sa spune altceva... ia'o usor
take care, Beatrice
Daca spui ca sunt nesemnificative, trateaza-le ca atare; nu mai pune orice la suflet pentru ca iti faci rau; cand vezi ca se tensioneaza lucrurile si se iveste posibilitatea unui conflict, incearca sa fii calma, cat de mult poti; ai sa vezi ca daca nu le bagi in seama atunci vor disparea, dar aici depinde si de orgoliul tau.
Eu cred ca daca atit de des te certi cu ea este din cauza la ceva sau la cineva. Incearca sa gasesti despre ce este vorba..., si distruge acest subiect de vorba, ignora-l cat de mult poti, sau vorbeste cu mama ta. Oricare dintre aceste variante functioneaza.In plus fata de mama ta trebuie mereu sa fii sincera si sa fiti cele mai bune prietene.
Nici un parinte nu vrea raul la copilul sau vorbeshte mai mult cu ea spune-i tot ce ai pe suflet intr-o zi vei deveni si tu mama trebuie sa intelei e doar o grila si isi face datoria de mama.
In urma unei astfel de "altercatie" incearca sa analizezi cum, cine si de ce a generat aceste discutii. Fiii mai comunicativa cu mama ta incercati sa lamuriti situatia impreuna spuneti-va fiecare ideile, ofurile. Incearca pentru o clipa sa fii obiectiva. Eu consider comunicarea cu parinti cea mai buna solutie.