| Marioara_5353 a întrebat:

Va rog sa ma ajutati este vorba de fiul meu in varsta de 15 ani care si-a pierdut credinta in Dumnezeu.As vrea sa ma ajutati pur si simplu nu mai are timp sa se roage sau sa mearga la biserica se joaca tot timpul la calculator jocuri violente si umbla pe pagini de internet suspecte.Am zis sa ne pocaim toti dar el nu vrea sa auda asa ceva cum sa il aduc pe calea spre Mantuire? Doamne ajuta.

Răspuns Câştigător
| bloodyflower a răspuns:

In primul rand trebuie sa constientizati ca fiul dvs. are 15 ani! La varsta aceasta el este atras de jocurile pe computer si de multe alte lucruri...Anturajul are multe de spus.Cu siguranta nici unul din prietenii lui nu merge la biserica.Eu va propun sa-l lasati sa-si gaseasca drumul spre "mantuire" de unul singur si sa-i reamintiti din cand in cand ca exista o viata dupa moarte si ca nu ar trebui sa se ia dupa prietenii lui. Odata cu varsta probabil comportamentul lui se va indrepta.
Sper ca v-am ajutat!

26 răspunsuri:
| BlackAngel a răspuns:

Doamne Mai FEMEIE!
Lasal in pace e normal la varsta lui cam ce ai vrea sa faca? sa dea cu sapa in curte? cica se joaca jocuri violente laughing da ce vrei sa se joacerolling on the floorrolling on the floor solitaire?rolling on the floor chestia asta cu pocaitu e cea mai mare porcarie
Toata lumea crede ca daca te-ai pocait gata esti mai Credinciosoh go on
Da ce ma nu poti sa te duci la biserica si chiar daca nu esti pocait

Vai Doamne cata lume nebuna!

| ShadyFanMuthafucka a răspuns:

Femeie esti tampita? normal ca nu vreau sa auda de asta.sa va pocaiti? esti nebuna

| Laura a răspuns:

Cu fiul tău nu e nicio problemă, ci cu tine. De ce vrei să fie un îndoctrinat, incapabil să gândească pentru el însuși? Să meargă la biserică pentru ce? Să abereze laolaltă cu alții? Eu am 14 ani și sunt atee și asta nu mă face mai nefericită, singură și ciudată decât ceilalți. Dar chiar nu mi-ar face plăcere dacă părinții sau altcineva mi-ar influența credința, indiferent de ce-aș fi. Nu te mai băga și lasă-l să gândească pentru el.

| LaviLavi a răspuns:

Pai eu am 16 ani si vad ca lumea o ia aiurea.Cred,nu stiu ce persoana sunteti, dar cred ca trebuie sa-l luati usor.E varsta la care totul scapa de sub control. Eu sunt fata dar pe mine mama nu ma lasa nici sa ies la un suc.La mine in familie a fost foarte multa strictete si m-a ajutat sa apuc pe drumul bun.Mai bine incercati sa-l duceti la un psihlolg si impunetii niste reguli dar fara cearta. Faza cu calculatorul e aiurea.Si sora mea e la fel dar am reusit sa o calmam prin punerea calculatorului la cutie.El poate sa mearga la prieteni dar incercati sa-l tineti sa nu ajunga mai rau adica sa nu fumeze sau sa se drogheze. Ocupatii timpul cu altceva. Trimeteti-l lka cursuri de.nu stiu ce-i place lui8 chitara sau ceva pregatire pentru scoala.Eu asa am crescut si merg cu d-zeu inainte. Sper ca v-am ajutat. Doamne-ajuta!

| Gizăz a răspuns:

Cred că am descoperit strămoșul comun cu maimuța. Răspunzând „serios" spun că atât dv cât și părinții lui LavLavi ar trebui să fiți sterilizați.
@LavILavi: Se vede ce bine te-au educat și pe ce cale dreaptă te-au adus după răspunsul pe care l-ai dat. Pentru copii ca tine mi-e milă. Pentru părinții tăi și părinți ca această femeie simt doar repulsie.

@Șoricel: Fă diferența între a fi grijuliu și a fi cretin. Grija trece printr-un "geam transparent" de idei, concepții, valori etc. Trece prin inteligență sau prostie. Îmi permit să persiflez pe cei care sunt în halul ăsta de dobitoci! Asta nu e grijă, e o frică de om debil psihic pentru faptul că al său copil nu-i împărtășește vederile bidimensionale asupra vieții. Mi-e scârbă!

Răspuns utilizator avertizat
| seby005 a răspuns:

Credeti in Dumnezeu? atunci rugaciunea rezolva situatia. bafta

| Forevăr a răspuns:

Lasa-l in pace, nu-l obliga la lucruri pe care nu vrea sa le faca. E normal la varsta lui sa se joace jocuri violente. Dupa parerea mea, trebuie sa discutati cu el. Poate il mai scoateti din casa la niste sporturi sAu o plimbare prin parc ca sa nu mai spuneti ca se joaca jocuri violente sau umbla pe pagini de net suspecte.

| Soricel_4135 a răspuns:

Numai fiti asa rautaciosi. Este o mama grijulie, ce si voi veti fi la o anumita varsta... Terminati-va cu ironiile. Puteti explica si frumos fara jigniri.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu poti atinge divinitatea fara a accepta ceea ce esti pentru ca nu ai mai fi tu.Lasa-l sa traiasca liber conform virstei lui pentru ca orice impunere are rol de indoctrinare si Dumnezeu nu inseamna asta.Dumnezeu inseamna dragoste neimpusa. Dumnezeu inseamna "autocunoastere"si atunci cum sa se cunoasca bietul baiat daca i se impun reguli religioase? Dumnezeu nu este religie. Dumnezeu este libertate...

| DeMenta_9368 a răspuns:

Okay, deci fiecare părinte îşi educă copilul cum doreşte, însă trebuie să vă gândiţi şi la dorinţele lui. Ca mamă, îmi dau seama că sunteţi îngrijorată în privinţa credinţei lui dar gândiţi-vă că are o singură viaţă de trăit şi, cred eu, e păcat să se "pocăiască". Ştiu că în calitate de părinte, vreţi un viitor cât mai bun pentru fiul dvs. dar nu trebuie neapărat să fie "popa credinciosul". Viaţa e scurtă şi mai ales la vârsta lui vrea să experimenteze lucruri noi, la fel ca oricare adolescent. Credeţi că e corect să-şi irosească adolescenţa sau chiar viaţa fiind sclavul bisericii?

| Laviy a răspuns:

Lol. daca nu mergi la Biserica nu inseamna ca nu esti aproape de Dumnezeu. Dumnezeu e mereu aproape de tine. Cum sa va pocaiti? Ii distrugi viata. La varsta lui e foarte normal sa se joace pe calkulator. Lasal in pace FEMEIE. Cand o sa simta nevoia o sa se duca singur la bisericawinking

| Tania a răspuns:

Aooooleeeu! Saracul copil.Deci cat de batut in cap sa fi sa crezi ca Dumnezeu e rezolvarea,el a dat liberul arbitru,fiecare crede sau nu in el,si il obliga o mama fanatica.
„O vai sa ne pocaim ca asa vrea Domnu, calea omului invizibil din cer"laughing)Ma rog ar fi multe de zis despre subiectul asta, dar frate...Ca o ironie.Multumesc Domului ca nu am asa mama fanatica, care este deschisa la minte! Nu indoctrinata pana la fanatism cu Dumnezeu!
Un om bun poti fi si daca dai la cineva ceva si faci ceva bun fara sa mai stie nimeni.Nu cum sunt astia pocaitii se dau in spectacol cu Dumnezeu si...ma rog.
Doamna,lasati baiatul in pace,ca si daca eu ma joc ceva violet nu inseamna ca devin satanista si gata.
Mai bine spunetii cum este viata ca e a naibi de grea si mai putin cu povesti cu Doamne, doamne ca nu o sa ii dea el bani din cer, mai bine il inplicati in niste responsabilitati simple sa isi mai miste fundul de pe scaunul de la pc.(nu de religie)

| LoveChocolate10 a răspuns:

Este normal pentru vrasta lui.Nici eu nu as vrea a aud de pocainta si am 11 ani.

| vera_5828 a răspuns:

Fii femeie serioasa crezi ca daca te pocaiestii o sa-ti fie mai bine? Viata se duce cu bine si cu rele cum ne-a dat-o cel de sus.Cu pocaiala n-o sa rezolvi nimic nu inseamna ca daca nu merge la biserica nu crede in dumnezeu. Lasa baiatu in pace nu-l stresa cu pocaiala ca tot tie n-o sa-ti fie bine. Fiecare are credinta lui si daca o sa te pocaiesti n-o sa te inbogatesti. Termin-o cu fanatismul si aduti copilul "pe calea cea dreapta", cu rabdare si intelegere ca de asta are un copil nevoie nu de o mama pisaloaga.

| Meyou_6472 a răspuns:

Batut bine de vreo 3 ori. pocait si apoi o sa te urasca toata viata... rugaciunile nu ajung pana la cer ii cazut servaru. incearca mai tarziu

| bobby_7474 a răspuns:

Parerea mea este,ca egal in care religie te nasti,sau o urmezi,exista doar un singur D-zeu,chiar daca ai trece la pocaiti nu ar avea pocaitii un alt D-zeu,care ti-ar primii mai cu drag rugaciunile,sau te-ar ierta de pacatele pe care le-ai facut, le faci si le vei face, daca ai avea inima neagra, si plina de pacate.Cred ca important este sa crezi in D-zeu si sa-i urmezi poruncile,pentru ca ele sint la fel in toate religiile,in afara de una,nu stiu care este,care nu te lasa sa primesti si sa dai singe(insa o vad eronata,pentru ca tr sa fii nebun sa nu-ti ajuti aproapele daca este in pericol),iar dumneata ii faci mai mult rau copilului dumitale nelasindu-i linistea de care are nevoie(aici pacatuiesti),si neexplicindu-i de viata asta cruda uneori pe care o are in fata, convertirea la o alta religie la care el nu are interes este iar un pacat, pentru ca si la 15 ani el are personalitatea lui pe care d-tea vrei sa i-o terfelesti,el poate are sufletul mai curat si poate crede mai mult in D-zeu decit credeti,chiar daca valul tineretii il impinge sa faca cea ce fac toti tinerii de ani lui,are nevoie si de aceasta experienta pentru ca in secolul nostru calculatorul este atit de obisnuit pe cit era la virsta noastra "arici pogonici " de ex.,si vad ca si d-ta folosesti calculatorul,de ce scrii pe TPU? asa si el joaca jocuri pe calculator,sigur ca unii copii devin dependenti si uita de lectii, din cauza lui, dar nu cred ca uita de D-zeu mai ales cind traiesc intr-o fam credincioasa.Nu stiu insa insuflatii copilului in alt mod credinta in D-zeu,pentru ca trebuie sa creada toti in El,insa nu deveniti fanatica(scuzati-ma), ca si cu credinta in care v-ati nascut puteti ajunge aproape de Domnul, si sa fiti mintuiti daca-i urmati poruncile.Sau ati facut atit de mari pacate ca va este frica ca nu o sa fiti iertata?

| Jenny260198 a răspuns:

Increde-te in Dumnezeu.EL este calea, adevarul si viata! Fara EL nimic nu e! Roaga-te cu staruinta si Dumnezeu te va ajuta! happy

| cristi202 a răspuns:

Biblia spune ca "invata-l pe copil de mic calea pe care trebuie sa o urmeze, si cind va fi mare el nu se va abate de la ea." 15 ani e o virsta critica, si multi parinti credinciosi isi "pierd" copii cam pe la aceasta virsta. E tragic, stiu, dar, ca in pilda fiului risipitor, nu poti face altceva decit sa astepti si sa te rogi, si Dumnezeu va avea grija de el, iar daca ai avut grija ca de mic el sa afle calea adevarului, la un moment dat el se va intoarce inapoi. Pina acum, el a fost credincios pentru ca mama si tata este, insa cind se va intoarce, va veni din proprie convingere, si nimeni si nimic nu ii va mai putea darima acea convingere, pentru ca Dumnezeu Insusi va fi lucrat ca el sa ajunga sa aiba acea convingere. Dar va dura timp, luni, ani, experiente poate dureroase prin care el va trece, insa, daca are (si sunt sigur ca are) o mama care sa il tina mereu in rugaciune inaintea lui Dumnezeu, el cu siguranta se va intoarce. Dumnezeu sa il pazeasca si sa il aduca inapoi! Si sa va dea tarie sa treceti cu bine prin tot ce va urma, caci nu va fi usor.

| Alphawolf a răspuns:

Daca ii vrei binele copilului de ce vrei sa-i speli creierul, sa-i impui o convingere? Esti constienta ce inseamna fanatism, esti constienta ca indoctrinarea spala creierul? Esti constienta ca un copil invatat sa ucida el va ucide? Copilul trebuie invatat sa gandeasca bine si corect, nu indoctrinat cu convingeri apuse.
Eu ii dau perfecta dreptate lui @Спинесхиверс, desi i-am dat un stupid din greseala. Voi astia care detineti "adevarul", care vedeti doar inainte si limitat, ar trebui sa fiti sterilizati inainte de a concepe copii.

| Dunnamite a răspuns:

Uau pocainta! alta care face ce vede la altii fara sa gandesaca pentru ea macar o sec. frica ucide, chiar si frica de Dumnezeu! si nu ma refer neaparat la propriu, da' tot ucide! cred ca cei care te-au adus pe drumul asta al pocaintei ti-a zis ca fiul tau este un test de la Dumnezeu si ca el ti-a dat aceasta povada de dus si ca tu trebuie sa-l aduci pe drumul cel bun laughing... manipulare cu "p" mare!

| MMihai a răspuns:

Eu îl pot face mult mai credincios, decât tine, care ești nu o credincioasă, ci o habotnică. ( O femeie ce nu a înțeles chiar nimic, din cea ce ar putea fi adevărata religie.). Nu știu dacă am de irosit, timpul respectiv, cu fiul tău.

| CautNume a răspuns:

De ce nu te rogi la dumnezeu sa-i deschida mintea? si oricum eu raman de partea jocurilor pe calculator

| AnnnaMarrria a răspuns:

Pai eu la 15 ani fumam in baia scolii...
la 9 ani ma jucam jocuri xxx...
hai jeth laughing

| NikoIsDirectioner a răspuns:

Iti recomand un site educativ www.brazzers.com

| Gabriela0206 a răspuns:

In Biblie scrie clar ca Dumnezeu nu obliga pe nimeni sa creada. Asa ca, de ce sa-l obligi pe fiul tau? Face ce vrea si ce simte ca e bine pentru el. Poate crestinismul nu este calea pe care vrea sa o urmeze...chiar nu mai are nimeni dreptul sa aleaga? E viata lui, face ce vrea cu ea...