| Ramona_6841 a întrebat:

VA ROG SA MA AJUTATI!

Sunt distrusa. De 3 zile traiesc un cosmar. Nu mananc, nu dorm, ci doar plang ca doar asa ma pot descarca. Am 18 ani si ceva iar prietenul meu aproape 23. Suntem impreuna de aproape 8 luni. Aveam o relatie pe ascuns, fara ca mama sa stie, deoarece nu e de acord din cauza ca e urat pentru mine, cel mai oribil. Acum 3 zile a aflat ca m-am vazut cu el pe ascuns in tot acest timp. Totul s-a intors pe dos. M-a pus sa aleg intre el si familia mea. Nu stiu incotro sa o iau. Eu mai am 1-2 ani de scoala. El lucreaza, el ma vrea pe mine, dar a spus ca e decizia mea, deoarece nu poate sa ma oblige sa imi las familia. De 3 zile numai scandaluri, zi, noapte, nu conteaza. Mama ma ameninta ca se omoara, ca daca plec cu el nu o sa imi mai vad familia niciodata. Tata sufera mult si de asta imi pare cel mai rau. Stiu ca daca plec cu prietenul meu cale de intoarcere nu mai am, dar daca raman alaturi de ea toata viata mea va fi un calvar. Imi interzice sa fiu cu cineva. Ieri a dat in mine. Ma ameninta ca se otraveste si mi-e frica in caz de as pleca daca face ceva sa nu o am pe constiinta toata viata. Nu stiu ce sa fac, umblu pe strazi de nebuna, nu mai am putere, cateodata ma gandesc si sa ma omor si sa pun capat la tot.
Mama mi-a zis ca mai bine ma prefera sa ma vada in mormant decat cu el.
El e primul meu prieten si nu am avut relatii sexuale cu el, desi mama crede ca am avut.
Sfatuiti-ma ceva, de vazut pe ascuns cu el nu pot, deoarece de acum mama merge cu mine oriunde as pleca, nu ma lasa sa ies din casa.
Accept orice parere, sfat, orice e binevenit.

Răspuns Câştigător
| cosmin_2318 a răspuns:

Nu dispera stai calma nu te gandi sa-ti faci rau pentru ca nu rezolvi nimic.
cel mai bine ramai cu familia ta pentru ca depinzi de ei.ramai cu familia nu te mai certa cu ei fai sa creada ca intre tine si pritenu tau numai este nimica ca v-ati desp.cu cat de apropi mai mult de familia ta cu atat vei avea mai multa libertate si vei putea sa te vezi cu pritenu tau.
iar prietenu tau daca te iubesc va intelege situatia si te va astepta pana se potolesc apele. daca va iubiti veti ramane impreuna si pe ascuns pana vei termina scoala. dupa aia vedeti voi.
ramai cu familia si ai grija de tine.
ps ia si mananca odihnestete nu-ti mai fa rau. nu te chinui ca nu esti tu vinovata. ai grija de tine

42 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Spune-i tatalui tau sa-i sparga mecla maicatii! WAW a fost greu...

| LidiaD a răspuns:

In primul rand esti majora si poti sa faci ce vrei tu
ok... discutiile cu mama ta nu trebuie sa fie mereu tensionate si sa tipati
incearca sa fii amabila si sa vorbiti calm
afla de ce nu este mama ta de acord cu prietenul tau, ce nu ii place la acesta... iar tu ar trebui sa te gandesti cum ai putea sa ii raspunzi in asa fel incat sa nu se supere si sa isi schimbe parerea despre iubitul tau
o vizita la ginecolog poate ca ar ajuta
si dupa ce te asiguri ca nu mai este suparata propune-i sa il aduci pe el pe la tine si sa il prezinti
cam asta e tot...si in locul tau eu una asa as reactiona(nu as renunta la nimeni)

| PurpleHeartLove a răspuns:

Buna, parerea mea este ca trebuie sa ii alegi pe ambi si sa o faci sa inteleaga pe mama ta ca si i-a la randul ei a avut iubit si ca nu poate sa-ti spulbere toata iubirea ce eu porti.Nu conteaza cum arata conteaza sentimentele tale fata de el. Spune-i sa se puna si ea un pic in situatia ta sa vada cum sar simtii.Si convinge-o sa mearga cu tine la un ginecolog pentru ai dovedii ca nu ai avut relatii sexuale cu el.Succes!

| BotHicUtz a răspuns:

Alegel pe el.chiar daca o sa traiesti cu teama ca mama ta ar putea sa se sinucida, mai bine sa fi fericita cu iubitul tau, decat sa stai in scandaluri si inchisa in casa la 18 ani.si poate mai tarziu maica-ta sa-ti aleaga un iubit de care tie sa nu-ti placa! Asta e parerea mea! Alege ce sa faci singura!

| Ramona_6841 explică:

I-am spus sa mergem la doctor pentru ca sunt virgina dar zice ca nu ajunge pana acolo. Si mentionez ca niciodata nu am avut vreo relatie buna cu mama. Vrea sa fiu marioneta ei, daca ea spune "nu" atunci asa trebuie sa fie. Plus ca toate rudele se implica si sunt impotriva relatiei mele.

| Ramona_6841 explică:

Azi a vrut sa ia otrava de fata cu mine si cu tata. Ma ameninta ca se omoara si ca o sa o am pe constiinta toata viata. M-a blestemat pentru toata viata. I-am spus ca nu poate sa faca lucrul asta ca nu gandeste, nu poate sa ameninte cu moartea. I-am spus ca plec pentru ca oricum nimic nu va mai fi normal. Azi a sarit la bataie. a aflat ca am mers la scoala sa vorbesc cu psiholog si a facut scandal. a zis ca ce probleme am de merg la ala. offf, simt ca totul se prabuseste. Daca raman la ai mei nu o sa mai am viata. Daca merg cu prietenul meu mi-e frica sa nu faca ea ceva. a zis ca vine dupa mine si ma aduce taras acasa. Prietenul meu a vrut sa vorbeasca cu ea dar nu se poate, ea tipa, face crize, etc.
Multumesc pentru sfaturi.

| Ramona_6841 explică:

Aaaa si da, toata familia e impotriva relatiei mele. Simt ca innebunesc, ma imbolnavesc psihic.

| Ramona_6841 explică:

I-am zis ca plec si ca nu mai vin inapoi. A spus ca daca plec vine dupa mine, merge la el al serviciu si face scandal si ca pune pe cineva sa ii faca lui rau, adica sa il bata. I-am zis lui toate astea si az is ca e dispus sa infrunte totul. Mi-e frica daca plec si o sa vada ca nu poate face nimic sa ma ia inapoi sa nu se omoare. I-am spus ca daca se omoara ma omor si eu ca nu vreau sa o am pe constiinta toata viata. A zis ca orice as face eu ea e in stare de orice dar eu cu el nu voi fi niciodata impreuna. I s-a pus pata pe acest lucru si nu mai suport, innebunesc, cedez psihic. Maine am programare la psiholog, ea cand a aflat nici nu vrea sa auda ca cica nu ma lasa ca nu am nicio problema. Eu nu vreau sa mai stau cu ea, nu mai suport. offf...

| Ramona_6841 explică:

Si cel mai rau imi pare ca il fac pe tata sa sufere, mi se rupe sufletul cand il vad asa, pe o parte el ma intelege, dar i-o las pe mama pe cap daca plec si se cearta cu ea, sta si el numai in stres.

| Ramona_6841 explică:

Va multumesc la toti pentru sfaturi.
Duminica am vrut sa plec, sa imi fac bagajele, m-am certat cu ea, plangeam, nu am mancat absolut nimic toata saptamana, am slabit 6 kilograme. Pfff. Si l-a sunat pe el si i-a spus sa vina sa ma ia, dar toata viata ei nu o sa mai vrea sa auda de mine, si cum o sa poata el sa traiasca asa cu mine, ca eu sa nu imi vad parintii deloc il intreba. Si i-a zis multe, l-a jignit ca nu poate el sa imi ofere ceva, ca nu e de mine, ca e asa, etc. EU nu mai puteam. Dupa aia m-am certat rau cu ea, si apoi am vorbit cu el. Am hotarat sa fim impreuna in continuare fara ca nimeni s astie pana imi gasesc eu ceva de munca si sa nu mai depind de ai, sa pot pleca cu prima ocazie, ca atunci nu m-ar mai interesa ce zic ei daca am banii mei. Mama m-a distrus nu imi vine sa cred. Joi seara a incercat sa se omoare, sa se inece, s-a dus tata dupa ea. pfff, un adevarat scandal. Toate astea m-au marcat atat de mult. Am fost si la psiholog si m-a mai linistit putin. Acum trebuie sa vad cum o sa fie. Eu toata saptamana am plans si duminica ccand am vorbit cu prietenul meu si era vorba sa ne despartim ca mama l-a amenintat ca se duce peste mama lui si ii face rau etc, el plangea si eu la fel, nu imi vine sa cred. AM implorat-o pe mama sa ma lase sa ma vad cu e macar o zi pe saptamana si a zis ca nu, ca nu il vrea. Sper sa fie bine relatia si sa nu mai afle nimeni.

| Marikari a răspuns:

Ramona scumpa, ai grija de tine si asculta sfatul lui Cosmin. Du-te la biserica si stai pur si simplu in liniste cand te abat iar gandurile negre. Vorbeste cu prietenele, prietenii tai, nu te inchide in tine.
Iti doresc numai bine. Mariana >big grin

| andreea10_7128 a răspuns:

Stai calma.eu ti-as spune sa alegi familia deoarece de ei depinzi ei te-au crescut si de aceea stiu mai bine.Acesta este sfatul meu...tu alegi si faci cum vrei.:*

| skylyy a răspuns:

Te poate lasa oricand! ramai in familie! nu poti sa ai deplina incredere in el!