anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Va rog sa nu-mi ocoliti aceasta postare, deoarece am mare nevoie de un sfat sau o vorba buna. Am realizat ca viata mea se indreapta spre un punct nesigur si cam grav. Credeam intotdeauna despre mine ca sunt o fire puternica insa in ultima vreme am devenit depresiva, plangand in fiecare zi. In dragoste nu am avut noroc niciodata, recenta relatie (care a fost si prima), ajutandu-ma sa trec peste probleme si stres, fiind motivul fiecarui zambet, insa s-a terminat. Acum am ramas cu o depresie, gandindu-ma ca studiile nu mai au niciun rost, avand in vedere ca in tara asta chiar daca ai facultate nu ajungi mare lucru.
Stiu ca ma veti sfatui sa ies, sa ma distrez, insa acum nu mai am nicio speranta.
Voi ati trecut prin astfel de situatii, v-ati revenit?

8 răspunsuri:
| MagazinulcCora a răspuns:

Te inteleg perfect.
Stiu ce e in sufletul
Tau.
Am trecut si eu prin asta. Am avut momente grele.
Dar le-am calcat in picoare cand am trecut peste ele.
Spune refrenul unei melodii.
http://www.youtube.com/watch?v=9ECy0zkOtMc

Melodia asta m-a ajutat pe mine sa trec peste tot.

Mereu zambetul pe buze. Chiar daca nu e nevoie.
Mereu zambetul pe buze. Chiar daca pe dinauntru esti trista
Mereu capul sus. Nu te lasa mai prejos
Mereu capus sus. Nu da inapoi! Niciodata.
Nu te gandi la trecut!

nici la viitor

Gandeste in prezent.
Si gaseste-ti un confident.
MAma, ar fi buna. Daca nu stie.ea e cea mai in masura.

Are o varsta si cu siguranta a trecut si ea prin febra primei iubirii.

Fundoi?

| Flav a răspuns:

Da, bineinteles c-am trecut. La fel, eram demoralizat, trecut printr-o depresie sentimentala. Simteam ca nu ma pot ridica, ca nimic nu mai are rost, ca nimic nu se mai merita. Simteam ca greutatile vietii sunt prea grele pentru mine, ca nu ma pot alatura celor de langa mine care zambesc. Si am lasat timpul sa treaca, am incercat sa fac ceea ce simteam eu ca-mi face bine si usor, usor, lucrurile au revenit la normal. Mi-am dat seama ca nimeni nu sta sa-mi leg eu siretul, ca nimeni nu ma asteapta. Mi-am dat ca oamenii sunt egoisti si ca nu sunt langa tine decat la bine. M-am adunat, mi-am pus gandurile in ordine si-am inceput sa ma gandesc la pasiunile mele. Sa le fructific, cumva. Sa alerg spre ele, sa le ating, sa ma pot bucura de ce-i place sufletului meu.
Nu mai privi lucrurile la factorul majoritar. In tara asta poti face multe, trebuie doar sa ai buna vointa, rabdare si ambitie. Multi dintre noi vor sa devina peste noapte patroni, desi sunt someri. Multi n-au ambitia si n-au chef sa munceasca, sa puna caramida cu caramida pentru un viitor mai bun. Multi vor totul, de-a gata. Acum, mai mult ca niciodata, ar trebui sa lupti pentru tine. Sa-ti termini facultatea, sa aprofundezi cat mai mult ceea ce-ti place, sa gandesti ca doar TU schimbi tot, doar TU iti asterni viitorul.
Si, domnisoara:
http://www.youtube.com/watch?v=n29b8NvpN2g

| mgtow a răspuns:

Eu mi-am dat seama ca viata e frumoasa dupa acest documentar la televizor, http://idezvoltarepersonala.blogspot.com/......ctiei.html fiind optimist si gandindu-te la ce vrei sa faci se implinesc acele ganduri dar sa nu gandesti negativ pentru ca atragi tot ceea ce gandesti doar la bine trebuie sa gandesti de acum inainte.

| ankadella a răspuns:

Si eu trec prin asta. nici eu nu pot uita ft. repede mai ales ranile celor pe care-i IUBESC... pur si simplu crede in tine, va veni si ziua ta. asta cred eu acum si chiar e OK.

| zenaly a răspuns:

In aceasta perioada multi trec prin depresii.Atunci cand esti motivat de ceva(o relatie, un job bun, etc)te simti puternic.In momentul in care ai pierdut ce aveai e normal sa nu te simti confortabil Eu trec prin aceste stari de vreo 3 ani-dar tot timpul gasesc ceva sa ma ridice.Si eu am ajuns la concluzia ca studiile nu valoreaza mare lucru(dealtfel,acesta concluzie e gresita),dar uneori ai surprize.O sa constati ca daca esti negativista tot raul vine la tine. Gaseste un sprijin-o activitate ca sa-ti aduca nu castig material ci sufletesc, mergi la o biserica, la munte, la mare, la salina.Oriunde.Eu am descoperit biserica dintr-un lemn. Iarna e mai coplesitor dar vara e superb.Eu nu te sfatui decat sa incerci sa-ti gasesti un sprijin-un om care sa te faca sa te simti bine.Cand ai timp cauta intrebarile si raspunsurile mele si o sa vezi ca si altii au probleme.Osa te faca sa te simti mai bine. Daca vrei pune-mi intrebari si o sa-ti raspund.Stiie un proverb chinezesc cred:cand ploua in suflet niciodata nu e soare afara dar cand sufletul e senin, afara niciodata nu e urat.
O sa-ti revii si o sa o iei de la capat...Mie mi-a spus cineva ca roata vietii e rotunda:azi esti sus, maine cobori iar urci...

| PotHed a răspuns:

Salut

Am trecut din intamplare pe aici... sper sa te ajuta cu ceva ce o sa iti spun =P

Ca prima impresie, pot sa spun ca ai cam 14-18 ani daca gresesc scuza-ma si ca treci la fel ca fiecare adolescent printr-o perioada grea...

Ah nici nu stiu cum sa incep... spuneai ca, la inceput credeai ca esti o fire puternica si acum te intrebi "de ce nu mai cred asta?" Pentru ca ai trecut prin niste greutati si acum, astazi esti cu moralul la pamant si nu iti vezi rostul in viata.

Da, e adevarat dar asta se intampla acum si astazi nu si atunci adica maine! sau tu vrei sa se intample la fel si maine?
Pariez ca nu vrei asta, nici eu nu vreau asta si nimeni altcineva.
Invata sa iti recapeti acea incredere in tine, sa crezi din nou ca esti o persoana puternica si evita starile negative orcat de greu iti este.

Viata e frumoasa! daca stii cum sa o faci sa fie asa. Este adolescenta si de acum te comfrunti cu o gramada de noi lucruri si nu e totul roz cu floricele dar face parte din procesul tau de formare si indiferent care ar fi problema stai fata in fata cu ea si rezolv-o nu fugi de ea.

Da viata ta se intreapta spre un punct nesigur si ar fi bine sa faci ceva in legatura cu asta chiar acum... fa-ti un inventar al lucrurilor care te fac sa ai starea asta depresiva iar apoi, rand pe rand incearca si vei reusi sa le elimini. In ceea ce priveste norcul in dragoste na, ce sa zic nici eu nu sunt Johny Bravo ^^ dar dupa cum ai spus si tu, a fost prima si prima iubire se spune ca nu se uita niciodata, mereu iti vei aminti de ea dar asta nu inseamna ca va fi ultima. Vor urma multe altele vei vedea chiar daca nu ma crezi acum, asa va fi =P

Referitor la rostul studiilor si la posibilitatiile in domeniul carierei pe care Romania le are de oferit... Ei bine domeniile nu sunt foarte multe, dar oportunitatii exista mereu si pentru fiecare dintre noi. Iar studiile, nu le vezi rostul acum din cauza starii de depresie in care esti dar sunt importante.

Da am trecut prin cateva, taica-meu e un idiot. Trebuie sa te gandesti e usor sa renunti la toate pentru ca este asa de simplu sa spui "eh, ce rost are" dar pare imposibil si inutil sa continui si sa te ridici sa continui.

Depinde de mentalitatea fiecaruia poti fi un individ care se limiteaza la nivelul mediu sau poti sa cauti ceva mai mult sa iti depasesti defectele si sa ajungi la un anumit nivel superior care te va ajuta sa vezi lucrurile alfel.

Nu am sa iti dau nici un link la vreo melodie sa te motiveze am sa te rog sa faci ceva. Am spus te rog deci, nu poti spune nu =]

Uita-te in oglinda. Ce vezi? Nu cred ca iti place asa-i? Da oglinda aia la o parte ai uitat sa faci ceva...
Hei mi-a venit o idee. Zambeste! Stai asa! ^^ acum uita-te din nou in oglinda aceea. E mai bine? Fireste ca e mai bine, niciodata dar niciodata nu uita sa zambesti! am mentionat ca nu ar trebui niciodata sa uiti sa zambesti? Da am spus asta xD deci zambeste!

Nu exista nu pot sa zambesc doar nu vreau sa zambesc. Eu vreau sa zambesti. TPU vrea sa zambesti ma rog o parte din TPU ^^
Intampina orce problema cu un zambet, cu optimism si da voie celor apropiati sa te ajute si continua sa evoluezi dezvoltand o mentalitate normala si dandu-ti seama pentru ce, pentru cine merita sa continui.

Nu vrei idei gen iesi in oras distreaza-te deci nu o sa iti dau astfel de staturi. Nah, glumesc cel putin partial. Trebuie sa te distrezi. Dar fa-o in felul tau =]

Nu te cunosc dar tu da deci iti vei raspunde singura la acele sfaturi pe care le-ai cerut pentru a iesi din starea asta. Ce iti place sa faci? Mie imi place sa dorm. 12 ore e recordul momentan. Imi place branza. Imi place sa cant. Sunt afon. Imi place branza. Cant la chitara. Nu imi place ora de istorie e interminabila iar profu e copia fiedla a lui Ion Iliescu. Imi place branza. Imi place sa alerg. Imi place sa visez (24/24 ^^). Imi place branza. Imi place sa ascult muzica. Imi place sa scriu versuri. Imi place sa joc ping pong. Imi place branza. Imi place sa cred ca pot zbura. Sunt in al 9-lea cer la ora 13:50 cand ies de la scoala. Imi place branza. Imi place sa ma indragostesc de tot ce ma inconjoara de fiecare data cand deschid ochii. Imi place branza. Imi place sa ma joc pe PC, imi place sa cred ca am scapat de dependeta asta. Imi place sa desenez!
Am mentionat cumva ca imi place branza?

Ai observat ceva? Am spus atatea lucruri care imi plac si doar unul care imi displace. Vorbesc serios profu de istorie e un cosmar ^^
Vreau sa iti arat prin asta ca, eu am invatat sa privesc partea pozitiva a vietii cea in care te bucuri de ea asa cum este si ca ma bucur pana si de fiecare nimic si de orce alceva vine in calea mea.

Incarca-te cu energie pozitiva, fi optimista! (nu te incarca de energie bagand degetele in priza xD)
Cum am spus, lasa-te ajutata si vorbeste si cu altcineva o sa vezi ca va fi mai bine. Cu cineva apropiat, cu un prieten, o ruda, parinti sau chiar si cu mine.

Acum daca tot ti-am spus o foarte mica parte din lucrurile care imi plac mine, care imi redau pofta de viata... spune-mi care sunt lucurile care te fac pe tine sa te umpli de optimism.

Scuze de roman sper ca ai inteles ce voiam sa spun.

PS. Nu vreau funda de la tine sau orcare alt membru de aici. Vreau un zambet. Sper ca o sa il am si sper ca o sa il ai =]

| negru30 a răspuns:

Cand lumea te paraseste - Dumnezeu te imbratiseaza - nu uita niciodata asta - du-te la slujba - o sa te simti foarte bine

| doc69 a răspuns:

Da se revine insa trebuie sa te ajuti si tu un pic.stai in fund si uita-te in tine, intotdeauna intr-o relatie participa doi vezi ce ai gresit si tu sau ce greseala faci de fiecare data.indreapt-o si devii mai inteleapta cand ai iar o relatie.referitor la studii conteaza sa stii ce sa faci cu ele si sa iti impingi limitele.conteaza mult asteptarile noastre cu cat sunt mai mari cu atat suntem mai dezamagiti deci folosest-eti cunostintle ca sa iti limitezi asteptarile.