Astfel de situatii au fost intotdeauna delicate. Tu personal nu poti face mai mult decat sa vorbesti cu fiecare in parte si sa-i intrebi ce au de gand si daca mai exista cale de impacare. In viata facem alegeri gresite, si de foarte multe ori se dovedeste ca pana si casatoria sa fie o astfel de alegere gresita. Tu nu trebuie sa iti pui intrebarea: ''Ce pot sa fac sa nu se desparta", pentru ca desi esti copilul lor, certurile au ajuns intr-un punct in care nu ai nici un cuvant de spus. Ce trebuie sa intelegi este ca, de multe ori, continuarea relatiei/casatoriei nu este cea mai buna alegere. Desi este greu de acceptat, trebuie sa intelegi atat tu, cat si parintii tai, ca despartirile, chiar daca sunt dure, sunt necesare. Sunt cupluri care au tinut cu dintii de o relatie si au ajuns la bataie sau chiar mai rau. Deasemenea sunt cupluri care, dupa ce s-au despartit, si-au dat seama ca nu pot trai unul fara celalalt, si au reluat relatia. Din astfel de povesti, cel mai mult sufera copilul. Tu trebuie sa fii tare si sa te pregatesti pentru orice. Orice rau e spre bine. Orice rau are partea sa pozitiva. Fa un exercitiu de imaginatie si intreaba-te: "Ce e mai bine?, ca parintii mei sa ramana impreuna si sa se certe toata viata, ajungandu-se poate la mai rau, sau sa se desparta si sa inteleaga ca le este mai bine asa?". Sigur, varianta pe care o subliniez este cea pesimista, insa trebuie sa te pregatesti si pentru ea. In discutiile cu fiecare dintre ei nu cred ca o sa mearga sa faci apel la sentimentele lor pentru tine, pentru ca sunt sigur ca te iubesc amandoi. Ai putea totusi sa le amintesti ca in ecuatia asta, cu sau fara voia lor, esti si tu inclus, si ca orice decizie a lor, oricare ar fi aceasta, te va influenta si pe tine. Iti doresc sa fii tare si sa nu cedezi nervos. Sunt lucruri inevitabile in viata. Trebuie sa le luam asa cum vin. Multa forta! Pace!
Spune-le,sincer,ahh ce tot spun,asa e si la mine zi de zi, nu ai ce.Dar, eu i-am scris acum vreo 20 de zile un bilet lui tata in care i-am spus tot ce simt, succes, iti doresc o familie asa cum o vrei!
Prietene te compatimesc, dar trebuie sa intelegi, ca orice se va intampla tu trebuie sa fi tare si sa nu iei modelul lor sa nu te lasi influentat de ei si sa ramai rece si tare.
Prietene multi si-au luat traista in spinare si au plecat. Dar eu nu te sfatuiesc sa faci la fel. Eu te sfatuiesc sa nu iei exemplul lor si sa pui burta pe carte sa te scapi de problemele financiare intr-o oarecare masura si sa te poti axa pe o viata de cuplu buna cand vei fi mai mare.
Nu prea ai ce sa faci, decat sa discuti omeneste, civilizat cu ei, sa ii rogi sa stea de vorba unul cu altul, sa renunte la ce vicii au ei si implicit sa se gandeasca la tine si la viitorul tau. Cred ca ar fi momentul cel mai oportun sa lasi plansul de-oparte si sa te maturizezi si sa le dovedesti ca esti mai bun ca ei prin tot ceea ce vei face pe viitor. Capul sus, nu uita ca atata timp cat esti tanar vei putea intotdeauna sa faci ce doresti, pentru ca poti, ambitioneaza-te din certurile pe care le-au avut si din celelalte probleme care te vor alimenta, nu te stresa, transforma ura in ambitie si lucreaza pentru tine, pentru mintea ta, pentru corpul tau, nu te autodistruge. Fi tare capul sus si nu uita atitudinea pozitiva te va ajuta. Gandeste-te la faptul ca daca te chinui vei ajunge departe si intr-o zi ii vei putea ajuta mai bine. Sunt si ei cum sunt si au probleme lor, gandeste-te ca ceea ce vei face tu cu tine pe viitor ii va influenta si pe ei. Ii vei aduce tu pe linia de plutire din nou. Nu-ti fa griji. Capul sus soldat hai la razboi .
Tu nu ai ce sa faci, este problema lor! mai bine despartiti decat impreuna si nefericiti, nu poti sa ii faci pe ai tai sa stea de dragl tau(oricat ti.ai dori)ei au dreptul la viata,lua fericire.tu o sa cretsti,ai propria viata si vei fi fericit cu presoana aleasa de tine,nu-i condamna pe ai tai la nefricire! daca nu mai sunt unul pentru celalalt, daca nu se mai intelg, daca nu se mai iubesc tu nu ai ce sa faci decat sa accepti fericrea fiecruia asa cum o alege. daca se mai ioubesc sigur se vor impaca si fara ajutorul tau!
Paii vorbeste serios cu aman2 spune-le ce crezi tu despre aceasta cearta cum te simti tu atunci cand ei se cearta dar zi-le serios fara lacrimi pentru ca sa creada ca esti imatur vorbeste cu ei ca un om matur arata-le ca pot avea incredere in tine... spune-le ca tu esti la mijloc si ca te-ai cam saturat