| Anonimul1995 a întrebat:

Va salut.
Sunt deja trecuți de 1, 5 ani de când mi-am pierdut fetița care avea o boală incurabilă.
A trăit 2 ani și tot atunci am avut și "divorțul" de concubină.
Încă n-am avut puterea să îmi accept viața și să trec peste.
Mi-ați da un sfat util să pot trece cumva peste acest pas?
N-am curaj nici să îmi fac nici măcar o relație, nu mai am încredere in nimeni și durerea că mi-am pierdut fata nu mai trece!
In timpul zilei n-am probleme că mintea mea cumva îmi ascunde problemele dar după ce gust o bere sau orice alcool (nu sunt consumator doar rar) îmi revin problemele și mă regăsesc
Nu știu de unde să mai adun puteri deși am doar 26 de ani!

Răspuns Câştigător
| 44mon a răspuns:

Singurul sfat util în situația ta, din punctul meu de vedere, e să începi chiar de acum să te iubești: să nu mai bei alcool, să faci sport, să mănânci sănătos, să citești cărți utile și să devii cea mai bună variantă a ta. Îmi pot imagina că durerea ta e de neegalat, dar sunt sigur că dacă te afunzi în aceste stări o să fie din ce în ce mai rău. Fi cea mai bună variantă a ta, acceptă ce s-a întâmplat și că moartea face parte din viață, alege să iubești în loc să urăști, și cred că vei fi bine. Ai grijă de tine!

4 răspunsuri:
| Anyo1988 a răspuns:

Imi pare nespus de rau sa vad ca si tu treci prin asta stiu foart bine cum este eu am pierdut o fetita de 4 ani si apoi un baietel de 4 ani si culmea la o diferenta de 4 ani intre ei sad fetita in 2016 si baietelul in 2020 sad nu voi putea descrie vreodata in cuvinte ce simt sau ce simte un om intr-o astfel de situatie si dupa moartea baiatului meu am ajuns la un pas de moarte si eu sad am suferit enorm am facut o foarte puternica, cadere emotionala si depresiva din care mi-am pierdut cunostinta pentru cateva minute bune iar cand mi-am revenit m-am inbolnavit destul de grav timp de 1 luna jumate sad ajunsesem sa Il implor pe Dumnezeu fie sa ma omoare fie sa nu ma mai chinuie si sa ma vindece, din ceva motive a ales sa ma vindece. Imi pare nespus de rau pentru tine, incearca sa fii tare viata merge inainte ( eu pot fii dovada vie ca se poate mai rau ) asa cum a spus cineva inaintea mea trebuie sa inveti sa te iubesti pe tine isuti si odata ce faci asta lucrurile vor putea merge in spre mai bine viata ta va putea inainta. Ai grija de tine si fi tare

| doctorandus a răspuns:

Mergi la psihiatru. Îi spui că în DSM-5-TR este tulburare de doliu prelungit.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dar după ce gust o bere. De ce guști?

| Mosotti a răspuns:

Daca nu poti singur sa rezolvi, trebuie sa te duci la un psiholog, ca el te va rezolva singur.
Nu trebuie sa ascunzi problemele cu bere, ci sa le rezolvi ca sa dispara, si asta se face la psiholog.

Ca daca puteai singur, pana acum faceai, nici un sfat nu prea te ajuta, ca tu oricum o sa simti altceva chiar daca gandesti constient ce trebuie.

Dar oricum, trebuie sa mergi mai departe, viata merge inainte, nu conteaza ca a murit fata pana la urma, iti faci o alta relatie, faci alt copil, nu e problema, ia viata de la cap, niciodata nu e prea tarziu.
Dar nu stiu daca poti fara un terapeut.

Întrebări similare