Din fericire la mine e invers, eu sunt cel care pune parolele, oricum părinți mei nu sunt așa „ obsedați " de facebook / pc / internet etc. Dar te pot ajuta să afli parola la laptop de exemplu. Ce windows ai? Îți pot recomanda un program ( de fapt o suită de programe ) pe care îl pui pe un CD și îl faci bootabil, îl bagi în laptop și poți să afli parola sau să o resetezi. Programul se numește Hiren's.BootCD ( nu are viruși sau alte prostii, l-am testat ). Dacă vrei îți dau mai multe detalii + tutoriale. La telefon, dacă a pus parolă, trebuie să ai o opțiune ca „ Ați uitat parola? " unde dacă dai pe ea te pune să te loghezi la contul tău google ca deblochezi telefonul. Daci, când pui o parola pe telefon te pune să scrii și un cont google, sau o adresă de e-mail cu ajutorul căreia să deblochezi telefonul în caz că ai uitat parola. Deci dacă ști adresa de e-mail și parola contului google pe care l-a folosit mama ta, poți să deblochezi telefonul.
Fain ...cum sa-mi dau seama ce windows am?
Laptopul e HP probook
Dai click pe butonul start ( e în colți din stânga jos ) pui săgeata de la maus pe Computer, dai click dreapta, selectezi proprietăți ți acolo o să-ți arata ce windows ai, ce procesor ai etc.
LA fel ca soră-mea, nasol ...eu zic mai bine să stai cuminte. E destul de „ complicat " pentru vârsta ta, dacă aveai minim 14 - 15 ani mai mergea. O poți ruga pe mama ta să te lase să stai puțin și să te supravegheze când stai pe net, dacă nu are încredere în tine, baftă
Nu, fiindca la mine regula era foarte clara (nu mi-a impus-o nimeni, am stabilit-o eu de comun acord cu mama): calculatorul si televizorul ramaneau inchise de duminica la pranz pana vineri seara, iar vineri, sambata si duminica nu le foloseam mai mult de o ora pe zi (insumat). Am avut primul telefon mobil cand am avut salariu (parintii mei nu si-au permis sa imi cumpere unul, erau foaret scumpe atunci, cel mai ieftin telefon era echivalent de 5-6 milioane). dar oricum, pastrez inca regula ca telefonul mobil se foloseste maxim 20 de minute pe zi (insumat convorbiri plus net plus sms), pentru binele creierului si al ochilor si niciodata dupa ora 20.00. Deci nu ar fi nici asta o problema.
Cred ca daca tu ai incerca sa te gandesti la binele tau si ai adopta niste reguli de igiena a vietii precum cele mai de sus si in plus ai avea grija sa ai performante scolare (cele mai bune note din clasa, macar o olimpiada de nivel judetean in fiecare an), parintii tai ar fi bucurosi sa te sustina.
Sa găsești altceva de făcut. Ei si multi dintre noi am supraviețuit fara calculator, smartphone sau Facebook.
Nu mai fi asa obsedata. Daca n-ai exagera si ai face ceva productiv cu timpul tau liber nu cred ca ar avea nimic de comentat ca stai o ora pe telefon/laptop etc.
Majoritatea timpului meu liber il petrec citind, dar parintii tot se iau de mine!
Mi s-a intamplat desigur ca parintii sa fie contra timpului meu petrecut in fata calculatorului, dar niciodata nu mi-au interzis, mereu imi faceau observatie ca sa nu stau ca-mi voi strica vederea si multe altele. Dar am folosit in continuare, ei nu m-au obligat sa fac acest lucru, fiindca inainte ca sa-mi procure ceva au stiut bine ce dezavantaje aduc aceste tehnici moderne. Nu am ascultat atunci, deci acum sunt cu ochelari.
DAAA...pai si mama imi schimba parola la laptop ca sa nu ma uit mult. incerc sa trag cu ochiul cand tasteaza parola ...cam am aflat doua litere sunt pe drumul cel bun
Și eu încerc să trag cu ochiul dar mamă îmi zice să mă întorc.
Am reușit de câteva ori să observ parola, dar peste vreo săptămână m-au prins. Ca și când mi-ar fi citit gândurile... CIUDAT, NU?
lifeistough întreabă: