| Jurnaldedecembrie a întrebat:

Vi s-a intamplat sa fiti confuzi in fata unei relatii care nu merge dar sa iubiti din tot sufletul si sa stiti ca sunteti iubiti? Ati ales despartirea? Daca nu, cum ati trecut peste neintelegeri si diferenta de idei, pareri, etc? Dau funda!

(as prefera sa raspunda persoanele +16 ani, care au avut sau au o relatie de durata)

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, mi s-a intamplat in relatia cu actualul meu sot, la cam un an de relatie. M-am gandit cateva zile, am lasat mult de la mine, am discutat cu el serios si am hotarat ca ne iubim si ne respectam prea mult ca sa nu continuam. Au trecut 7 ani de atunci si totul e minunat. Mi-a spus atunci: stii ce am admirat la tine? Ca nu ai spus si nu ai facut nimic ireparabil, ca nu m-ai jignit, ca nu te-ai purtat urat. Ne-am certat, ai fost foarte trista, mi-ai spus ca ma iubesti si ca stii ca te iubesc si apoi ai tacut.
Cred ca daca exista iubire si respect, ambii parteneri vor fi grijulii sa nu comita fapte ireparabile in aceasta confuzie. Si daca sunt capabil sa discute cu calm, fara reprosuri, vor rezolva problema. Mentionez ca in discutia de impacare m-am abtinut din toate puterile sa reprosez, sa fac mutre, istericale si el la fel. Am fost echilibrata, mi-am recunoscut greselile mele si nu am asteptat ssi nici nu am cerut sa si le recunoasca si el pe ale lui. I-a fost greu si nu si le-a recunoscut pe moment. A ramas ca a fost integral vina mea (desi vina era jumatate a mea, jumatate a lui) si ca ne iubim deci ne impacam. La vreun an a recunoscut ca gresise si el.

4 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Eu am fost cu o fata ea era in Romania eu peste hotare veche prietena de-a mea si eu aveam 15 - 16 ani ma iluzionam cu ea ca o sa fiu impreuna si tot comunicam la telefon apoi am avut o perioada cand nu ne vorbeam deloc ca i-am pus capac dar ea ma ierta si dupa o vreme am vorbit pe internet acolo am aflat din gura ei ca atunci cand nu a fost cu mine a stat jumatate de an cu un individ de 28 de ani ea avand 15 vazusem poze cu ea la o masina si de acolo am inceput sa zic ca e o panarama avea poze sexy la messenger si din pacate i-am zis ca gata cu ea nu mai am treaba (m-a amuzat cand am vazut-o cu un rrom in poza) si fata ei de fraiera cand zambea dar dumnezeu e sus si chiar daca m-a inselat o sa vada ce e viata dura, acum m-am obisnuit singur nu mai vreau ceva stabil pentru ca tipele actuale vor bani si multi barbati. Inca ceva stiu ca imi faceam iluzii dar am prins experienta asa nu mai sufar deloc.

| JahBless a răspuns:

Am patit chesti asta chiar acu` cateva zile:doar ca putin mai diferit.eu m-am indragostit de cea mai buna prietena.ea in momentul in care a aflat ca o plac a inceput sa ma placa si ea.(probabil ca, gandul ca cineva o place a incitat-o) chiar daca ea avea/are prieten.Oricum.eu m-am gandit cum va fi dupa ce se termina pentru ca eram constient ca dupa ce se intoarce prietenul ei, (ca era plecat din tara) totul va reveni la normal.eu am avut intr-un fel noroc ca am fost foarte dar FOARTE deschisi de la inceput si orice aveam pe suflet o puteam spune.Si asa am stabilit ca dupa ce vine el ne vom comporta normal alea alea dar noi inca ne placem si e greu sa te abtii.ieri, ne mancam din priviri, flirtam intr-una etc.Deci am trecut peste tot doar pentru ca am fost sinceri si deschisi de la inceput.si, si-acum ne intelegem SUPER bine.ne luam tot timpu la misto.e genul de relatie "nebuna" cand ii poti spune ce ai tu chef fara ca persoanele sa se supere sau ceva.
So don`t forget: Comunicarea e cheia!

Daca nu functioneaza asa, atunci o alta modalitate ramasa e sa-ti iei inima in dinti si sa-ti cauti altul mai bun, mai frumos mai cum vrei tu (ideea e sa umple golurile avute de fostul prieten) si vei vedea ca in maxim 2 zile vei fi in al 9-lea cer.eu asa am scapat de sentimentul de vinovatie ca nu fac nimic, de intrebarile "oare","daca".Si niciodata sa nu-ti para rau dupa o relatie.Noi romanii trebuie sa invatam sa privim partea plina a paharului nu cea goala.in cazul tau partea plina contine experienta, ai invatat din greselile tale si a altora.Omu` invata cel mai bine cand da singur cu capu si nu cand ii da cineva un sfat.

Cand iubesti pe cineva, niciodata sa nu regreti ce faci sau ce-ai facut.regreta ce N-AI facut.Invata sa te bucuri de clipele adolescentei pentru ca acestia sunt anii carora le vom duce lipsa la batranete.
Multa bafta in continuare.

| cosmin2344 a răspuns:

Ma iubita,tu te contrazici fara sa realizezi, cum putem iubi din tot sufletul dar sa privim in directii diferite, unul dintre voi iubeste mai putin sau deloc, dorinta de a iubi i-a creea iluzia ca iubeste. dragostea e unicul lucru ce poate creea aceleasi idealuri pareri si idei.fii mai rationala,e nevoie si de asa ceva,iubeste,dar incearca sa-l observi si pe el,cand se intampla ca oamenii sa se iubeasca cu adevarat, pot renunta chiar si la religie, la acel dumnezeu ce l-a venerat pana atunci...lui ii place culoarea bej si tie roz? cu bine, mihai

| Laura1102 a răspuns:

Am avut o relatie de 2 ani
si mereu eram confuza.cred ca prin asta treci si tu.
mie mi-a fost greu. Mereu ne certam din tampeni dar eu il iubiream si el pe mine dar nu imi era de ajuns vroiam sa inceteze certurile stupide fara rost si incercam sa fie bine dar in zadar
sincer mi-am dat seama tarziu ca am pierdut atata timp aiurea dupa cateva luni dupa ce m-am despartit de fostul am intalnit pe omul meu perfect si sincer am cautat mai departe nu am stat la fostul sa ma cert mereu cu el am vrut altceva si chiar am gasit ce cautam
deci parerea mea este sa nu ati bati capul.cauta mai departe
cauta o persoana care te apreciaza pentru ceea ce esti si sa te faca fericita