| andreeaeml1200 a întrebat:

Vi se pare normal ca o femeie de 60 de ani sa-si cocoloseasca fiul de 30-40 de ani?
In sensul sa i faca lui toate treburile, sa i spele hainele, sa i puna mancare, sa se duca ea sau sa puna pe altcineva sa îi rezolve lui treburile (mai pe scurt sa nu si dea interesul sa faca ceva, sau sa nu se descurce) Mentionez ca acesta este divortat, si nu e in stare sa se duca sa si inchirieze o garsoniera macar.
Vi se pare normal asa ceva? Sunt aceste frumoase generatii din anii 70-80, in care spunea omul "oamenii se descurcau in viata mult mai bine decat acum, isi educau copii foarte bine"
Ce zic eu acum nu este inventat, chiar cunosc o cunostiinta care face fix asa cu "copilul" lui de 40 de ani

29 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Tie nu ti se pare normal din cauza varstei lor. Recunosc, nici mie.
Dar tu la cine ai apela mai intai daca ai fi in situatia lui?

| Simpatic a răspuns:

Da,este vorba despre fatalaii de care spune Dana Budeanu.
Nu vreau sa judec, dar cu siguranta este si felul lui de a fi vinovat de faptul ca este divortat.
Insa copii in ochii parintilor nostri ramanem pe viata si daca avem 7 ani si daca avem 60 de ani, parintii nostri ne vad tot ca pe copiii lor.

| RAY a răspuns:

Ideea e că după ce maicata nu o sa mai fie ce o sa te faci? E bine sa stai langa părinți tai cât trăiesc dar e bine și să fii independent, vorbim deja de o vârstă la care ai o familie și tu, și ei la randul lor au avut o familie, sunt familii unde de exemplu părinți sunt bătrâni iar fratele mai mic are grija de ei, e nobil așa ceva

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Și dacă nu este normal, ce să facem, să intervenim în viața acelei familii, când aceasta este relația lor?

| dullcat a răspuns:

E total anormal.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Normal nu, dar se intampla...

| Frank51 a răspuns:

Mi se pare normal ca fiecare persoană să facă ce vrea când vrea cum vrea, dacă așa sunt ei în familie e fix problema lor.

| Holiday a răspuns:

Daca locuinta e destul de mare, iar el e single, nu vad de ce nu ar locui cu maica-sa. In plus, ce mare lucru ca ii pune hainele la spalat si ca gateste ea. Oricum probabil ea gateste mai bine, deci ar fi ilogic sa gateasca el.

| Hyperion7 a răspuns:

NU,CLAR NU E NORMAL!
Nici nu trebuie sa explic de ce, pentru că chiar tu ai făcut-o în întrebare,însă tu ca om, la o anumită vârstă, trebuie să-ți mai tai și ombilicul, nu sa-l lași acolo și să fii ca lipitoare, un parazit.
De obicei astfel de oameni ajung sa fie niste criminali înrăiți și niște misogini veritabili.

| Furnicuta000 a răspuns:

Pai femeia aia nu s-ar purta asa cu el daca nu l-ar vedea neajutorat si nu ar sta dupa fusta mamei. Poate are si ea o parte din vina ca ii face toate astea dar vina e a lui. Sunt sigura ca mama lui s-ar bucura sa il vada pe picioarele lui. Dar de obicei genul asta de barbat va cauta o femeie care sa se poarte exact cum se poarta mama lui, adica vor cauta o mama pe care sa o poata si f*** ca bonus. Iar daca femeia se mai duce si la munca si el sta acasa ar fi raiul pe pamant. Pana apare femeia asta ideala, el o sa stea cu mamica ca e bine si confortabil.

| haileewatson a răspuns:

De ce te iei de femeie, cand adevarata problema este lepra de barbat de 30-40 ani care asteapta sa ii faca mami treburile? Jalnic

| Ararat a răspuns (pentru haileewatson):

Nu ea l-a invatat asa?

| andreeaeml1200 explică (pentru haileewatson):

Leprei de barbat așa cum zici tu, i-a fost dată educația de aceeași lepră de femeie, normal ca e vina mamei

| CleanHeart a răspuns:

Chiar daca nu e normal o mama iubitoare asa este si isi rasfata progenitura toata viata si chiar sa fim cei mai independenti tot ne dorim sa fim rasfatati

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu! Nu este normal. Doar ca societatea a luat-o razana. Barbatii nu mai stiu sa fie barbati si femeile nu mai stiu sa fie femei. Din cauza la feministe, barbatii accept orice si trebuie sa satisfaca orice pretentie in schimb femeile au devenit tot mai masculine si mai agresive.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Nu-ți băga nasul unde nu-ți fierbe oala".

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu mi se pare, cu excepția cazurilor când el suferă de vreun handicap.
Dacă totuși e o persoana in deplinătatea facultăților mintale și fizice, mi se pare deplasat comportamentul mamei.

E dăunător un astfel de comportament parinte-copil, deoarece îl învață prost, să se culce pe o ureche și să nu lupte pentru nimic, căci el știe că nu trebuie să depună efort pentru a primi ceva, că orice ar fi, mama îi va face toate poftele.

Răspuns utilizator avertizat
| liliana77any a răspuns:

Baiatul nu si-a luat viata inca in propriile maini.
Cand se va casatori atributiile mamei lui ii vor reveni sotiei lui.
Succes!

| Solann a răspuns (pentru liliana77any):

Nu ai citit ca e deja divortat?

| Jessica1235 a răspuns:

Nu e normal, când mama lui o să moară lui o să-i fie foarte greu să facă absolut toate lucrurile fără ca cineva să le facă în locul lui. Cât despre treburile pe care i le rezolva alți el ne fiind obișnuit să facă nimic practic o să-i fie extrem de greu să-și facă singur trbuirile, să-și rezolve problemele singur sau aproape singur. Mama lui trebuia să-l mai lase și pe el să facă una alta dar oarecum o înțeleg fiindcă așa sunt mamele în general, mereu vor face tot ce pot ele pentru copii lor.

| DomnulPoliticos a răspuns:

Mersi ca m ai deblocat stimata doamna, o zi minunata

| andreeaeml1200 explică:

Si va rog frumos n am nevoie de raspunsuri tampite de la oameni care se cred inteligenti si care cred ca comunismul a salvat tara

| darrio2007 a răspuns (pentru andreeaeml1200):

Si care e legatura intre relatia mamă-fiu, cu acel comunism de care vorbesti?

| andreeaeml1200 explică:

Pentru utilizatorul KronstadtRevival, ca vad ca mi-ai dat ignore asa de frustrare:
Cred ca te-ai simtit in aceasta categorie de "barbati adevarati", altfel nu vad de ce sa-mi comentezi asa urat: "Ia uite, bășinoasa mică ce figuri face online! Șterge-ți mucii și revizuiește-ți comportamentul, că aici nu conversezi cu mă-ta!"

| Solann a răspuns:

Probabil de asta a si divortat; ca se baga mama sa le faca totul. Ca nora nu se pricepe, ca puiutu e invatat cu mancarica de alt fel si hranit cu lingurita.
"Sa aiba Puiu ce nu am avut noi" Ce? Ca il lipseste de ce este mai important: educatia. Si nici nu se mai apropie nici o femeie de el daca e mereu sub fusta mamei. Asta a iesit vreodata cu prietenii la un gratar? Stie macar sa adune lemne? Ca restul, sigur nu stie.
Daca mama-sa moare, el va fi muritor de foame.
Mama-sa e genul de femeie careia daca ii spui: "hai in concediu", iti raspunde: "nu pot, ca trebuie sa am grija de Puiu"
Din pacate mama-sa l-a invatat asa. Simai grav ca el s-a complacut. Dovada casatoria esuata.

CELORLATI
@andreeaeml1200 stie un caz. Dar se poate generaliza. Eu stiu mai multe cazuri asemanatoare. Toate cu fatalai sub 40 de ani.

| MariaJust a răspuns:

Concepțiile despre relația dintre părinți și copii variază în funcție de cultură, tradiții și evoluția societății. În multe culturi, este normal ca părinții să aibă grijă de copiii lor adulți, în special în contexte economice dificile sau în cazul în care adulții tineri se confruntă cu probleme personale.

Totuși, ceea ce descrii pare să depășească simpla grijă parentală și intră în sfera dependenței. Este posibil ca femeia de 60 de ani să simtă o nevoie de a fi necesară sau utilă, iar fiul să profite de acest sentiment. Pe de altă parte, fiul ar putea avea anumite dificultăți psihologice sau emoționale care îl împiedică să își asume responsabilități.

Acum Dumnezeu cu mila, oameni si oameni cum se spune. Trebuie intelesi toti si ajutati happy

| HarryM77 a răspuns:

Nui de gluma, ferească Dumnezeu dacă moare maicasa, el nu va știi sa se descurce singur, va fi neajutorat