| Cătălin199014 a întrebat:

Vi se pare normal ca o mama sa îmi interzică la 30 ani sa fiu cu o fata doar pentru simplu fapt ca ea e o urata pe lângă mine și nu ii place de ea? Ba chiar o face și parasuta asa fără motiv, nici măcar nu a vorbit cu ea fata în fata, doar ne-a văzut în oraș pe amândoi

18 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Daca pui asemenea intrebare, se pare ca inca nu ti s-a taiat cordonul ombilical.
Ai 30 de ani, ce drk!
Poti iesi cu cine vrei.

| Violleta2022 a răspuns:

Iarta-ma dar cred ca esti tu prost, fiindca la 30 de ani nu-ti poate interzice nimeni nimic, nici macar maica-ta, asta trebuind sa fie decizia ta cu cine iesi, ce faci, unde mergi si cu cine te insori.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Tu la 30 ani ceri voie lui mami sa ai o relație?

| johnnny123 a răspuns:

La 30 de ani părinții nu-ți mai pot interzice nimic decât dacă le permiți tu asta.

Și ce vrei să spui cu "ea e o urata pe lângă mine". Să înțeleg că tu ești vreun Brad Pitt, sau doar așa ți-a spus mami?

| C?t?lin199014 explică (pentru johnnny123):

Asa a zis mama, nu eu

| johnnny123 a răspuns (pentru C?t?lin199014):

Aha... Și de ce mai locuiești cu mami dacă ai 30 de ani și ai o slujbă?

| Dismally a răspuns:

Clar nu, nici cand aveam 14 ani nu mi-ar fi putut interzice ceva. Cred ca ar trebui sa te distantezi putin de ea daca incearca sa se bage asa in viata ta.

| ioana748 a răspuns:

Probabil mama ta a uitat cati ani ai.
Ciudat ca la varsta aceasta inca mai stai la discutii.
In general nu trebuie sa ti permita dansa nimic cel mult o informezi.
Poate ar fi cazul sa ti iei zborul din cuib si sa ai propriul cuib, cu respectul cuvenit pentru mama ta, bineînțeles.

| LisaJulie a răspuns:

Ai 30 de ani poti sa fii cu cine vrei

| Madaxo97 a răspuns:

Ea poate să îți interzică ce vrea, dar tu nu ești obligat să o și asculți, pentru că ești MAJOR, ai 30 ani, nici nu prea ar mai trebui să locuiești cu mami, poți să faci ce vrei tu cu cine vrei, ține de fata asta dacă îți place de ea, nu o asculta pe mami la 30 ani, că vei rămâne singur cu mami toată viața, nu face greșeala pe care au făcut-o alții, care s-au trezit la 40 ani singuri din cauză că s-au luat după gura părinților, însoară-te, fă-ți o familie și nu mai sta cu părinții că deja ai o vârstă, nu mai ai 18-20 ani

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Nu e normal.
Mama ta nu cunoaste cuvantul "boundaries" sau limite.
Trebuie sa-i dai replica, altfel o sa te tot bata la cap.

Parintii te-au crescut, ti-au dat o educatie, si-au facut partea lor. Acum e randul tau sa faci alegeri pentru viata ta. Chiar daca sunt gresite, gresesti in dreptul tau. Parintii pot cel mult sa-ti atraga atentia, dar nu sa te comande.
Esti baiat mare. Reaminteste-i mamei tale asta.

| Cipi1212 a răspuns:

Mama ta nu ar trebui să se bage in viața ta.

| mont a răspuns:

Da, e cam normal părinții să nu accepte ideea de a avea o relație. Nu ai ce îi face, și dacă era frumoasă găsea alt motiv să nu îi convină.

| simplaexistenta a răspuns:

E viata ta, poti fi cu ce fata vrei, indiferent de aspectul ei estetic

| Anonimul151 a răspuns:

Dacă ea nu te "lasă" înseamnă că tu îi permiți asta. Adică să fim serioși, ai 30 ani, ești adult deci îți poți purta singur de grijă, nu trebuie să te comande mama ta.

Dacă ea zice că așa se face, înseamnă că ea efectiv joacă un joc psihologic prin care vrea să te controleze, manipuleze fix cum vrea ea.

Nu ai fi singurul în situația asta, ci mai există extrem de multe persoane. Inclusiv eu cunosc.

Însă comportamentul ăsta nu e normal. Trebuie să discuți cu ea, și să îi areti că comportamentul ei nu e unul normal.

O să te comande și când o să ai 40, 50, 60 ani?

Și ceea ce o să o spun acum, o spun la modul general. Nu mă refer strict la tine.

Persoanele acestea care pățesc lucruri de genul asta, pe care ii comanda părinții și la astfel de vârste, au fost învățați de mici să le spună tot la părinți, și să fie extrem de atașati. La modul ala serios... Și chiar și când ajung adulți, cu familiile lor fac asta. Efectiv ce întreabă părinții, copii lor răspund. Indiferent de subiect. Și la fel și cu treaba asta ca trebuie sa "asculti" de părinți.

Iar când ajung în situația în care părintele respectiv decedează, cum ei i-a făcut efectiv să "depindă" de ei, să îi controleze efectiv... Copii nu mai știu ce să facă, pe ce drum să o i-a, ce decizii să i-a. Petru ca pana în acel moment au fost învățați sa le zică părerea părinții ( nu ma refer la mamă sau la tată ). Pentru că oricare poate fi așa, și sa aibă aceste idei. Adică să te "comande" la orice vârstă.

Plus că sunt niște idei, o gândire învechită.

Dar nu când deja ești adult, poți sa îți faci singur viața. Să te comande și cu cine să fii? Nu e ceva în regula. Ar trebui să te gândești mai bine, și așa cum spuneam, încearcă să vorbești cu mama ta sa vezi dacă o sa reușești.

Dacă nu reușești, trebuie să faci exact așa cum simți. Nu cum îți zice ea sau alții.

Chiar dacă e mama ta și îți vrea binele, nu trebuie sa te comande.

Pentru că nu e în regulă.

Așa cum spuneam, e strict părerea mea pentru că cunosc persoane din jurul meu într o situație de genul. Eu zic că e un joc psihologic, pe care părinții
( mama/tata ) uneori o fac intenționat.

Așa cum îți spuneam, tu trebuie să faci exact așa cum simți tu. Să îți iei propriile decizii. Și sa nu lași pe nimeni sa te influențeze. Nici măcar pe mama ta.

Dacă tu o iubești pe fata aceea, ești liber să fii cu ea. Pentru că ești adult în toată firea. Nu trebuie sa ii ceri voie mamei tale ca să fii cu cineva împreună. Pentru că dacă tot îi ceri voie, ea nu îți va da voie niciodată sa pleci de "lângă ea". Și te va face în așa fel, încât sa depinzi doar de ea, sa faci ce vrea mama ta. La un momendat ea nu va mai fii, și tu vei rămâne singur. Pentru că vei îmbătrâni... Și vei regreta în viitor dacă nu vei face ce simți acum. Dar atunci nu vei mai putea întoarce timpul înapoi, chiar dacă vei vrea.

Sper că te am ajutat!

| Koba12345 a răspuns:

E normal, parintii pot avea fel si fel de mentalitati si orgolii dar nimeni nu te obliga sa asculti de ei. Faci ce vrei ca esti major

| CracanelTrasPrintrunInel a răspuns:

Mi se pare ciudat si ca pui intrebarea asta.