Pfff...
Cam greu de suportat astfel de lucruri. cel putin eu nu le suport. In momentul de faza cand incerc sa fiu pe placu cuiva si persoana aia incearca sa ma respinga si sa mi faca viata un cosmar incerc sa o ignor si sa nu-i mai dau importanta oricine ar fi ea.
Succes cu soacra.
Eu nu ma cert cu ea oricat de mult ar intinde coarda. Si nici nu stau sa ma faca albie de porci. daca vad ca cauta cearta ii raspund politicos si rece, pretextez ca am ceva de lucru si ma retrag in camera mea imediat. Chiar ma apuc sa lucrez si desi vine si imi da tarcoale, pana la urma ma lasa in pace.
As ignora-o. Cu soacrele nu ajungi niciodata la capat. Cel mai bine e sa o lasi sa se desfasoare si sa faci cum vrei.
Acuma daca locuiti impreuna... ghinion. Ati ales partea materiala, eu am preferat sa ma afund in credite, numai sa nu locuiesc cu parintii sau cu socrii. Stii cum se zice, te vezi "mai rarut dar mai dragut".
@miry - m-ai inteles gresit, eu nu va acuz ca ati ales asta, daca ati fi facut altfel aveati alte dezavantaje, insa nu poti contesta ca asta ati ales. Ati ales sa locuiti cu socrii - e mai usor material, e mai greu sentimental. Pentru mine e mai usor sentimental, in schimb la salariu banca ia intotdeauna partea leului...
Cu toate acestea, daca mosteneam jumatate de casa sau chiar o casa intreaga, eu as fi ales fara indoiala aceeasi cale: sa locuiesc separat. Intamplator am avut parte la un moment dat de alegerea asta - puteam sa locuiesc cu bunicii pentru a le mosteni casa, am refuzat insa fara a sta pe ganduri, intre timp a acceptat fratele meu. Si gandeste-te, e vorba de bunicii mei, nu de socrii si de intreaga proprietate, nu de o jumatate dintr-una indivizibila.
In plus am locuit primele luni dupa casatorie cu parintii mei, pana ne-am mutat in primul nostru apartament si mi-a fost mie foarte greu, nici nu vreau sa ma gandesc cum i-a fost sotiei.
Revenind la problema ta, regret sa iti spun, trebuie sa te impaci cu situatia si sa faci toate eforturile pentru a va intelege bine. Altfel veti avea amandoua o viata de cosmar, cu riscul de a-ti compromite si casnicia si de a te trezi in strada dupa ce ai investit timp, sentimente si bani fara ca numele sa iti apara in vreun act de proprietate.
Cel mai destept cedeaza!...las-o singura cand are chef de cearta si fii cat mai indiferenta, la un moment dat se va satura de vorbit singura.sau nu?... dc nu se satura atunci n-are decat sa vorbeasca singura
Un barbat si o femeie traiau in China.
Tocmai se casatorisera, iar cand mireasa s-a mutat in casa sotului a inceput imediat sa se certe cu soacra din cauza unor probleme marunte din gospodarie.
Cu timpul neintelegerile s-au intensificat astfel ca cele doua nu se mai puteau suporta nici macar sa se priveasca. Tanara o considera pe soacra o vrajitoare care-si baga nasul unde nu-i fierbe oala, in timp ce soacra credea despre tanara sotie ca e un copil arogant, fara nici un respect pentru cei in varsta.
Nu exista nici un motiv real pentru ca mania lor sa se intensifice in asa masura. In final, tanara s-a gandit ca trebuie sa faca ceva ca sa scape de soacra. Asa ca s-a dus la un medic si i-a cerut o otrava pe care sa i-o puna in mancare soacrei.
Dupa ce a ascultat-o medicul a fost de acord sa-i vanda niste otrava. Dar a prevenit-o: "Daca ti-as da ceva puternic, care ar functiona imediat, toti te-ar acuza si ar zice: "Ti-ai otravit soacra!", afland ca ai cumparat otrava de la mine, si asta n-ar fi bine pentru nici unul dintre noi. Asa ca o sa-ti dau o otrava usoara, care-si face efectul treptat, astfel incat sa nu moara imediat."
A instruit-o, de asemenea, ca in timp ce ii administra otrava sa se poarte frumos cu soacra-sa. "Serveste-o la fiecare masa zambind, a sfatuit-o el. Spune-i ca speri sa-i placa mancarea si intreab-o daca mai poti sa-i aduci si altceva. Fii foarte modesta si draguta, ca sa nu te suspecteze nimeni."
Tanara s-a invoit si a dus otrava acasa. Chiar din acea seara a inceput sa puna otrava mancarea soacrei si i-a oferit politicoasa masa. Dupa cateva zile in care a fost tratata respectuos, soacra a inceput sa-si schimbe parerea despre sotia fiului ei. "Poate ca nu chiar atat de aroganta", se gandea batrana. "Poate ca m-am inselat in privinta ei." Si incetul cu incetul a inceput sa se poarte mai amabil cu nora ei, complimentand-o pentru felul in care gatea si pentru modul in care conducea gospodaria, stand la taclale cu ea si spunandu-i povestiri amuzante.
Pe masura ce atitudinea si comportamentul batranei s-au schimbat, acelasi lucru s-a intamplat si cu tanara. Dupa cateva zile, a inceput sa gandeasca: "Poate ca soacra mea nu este atat de rea cum am crezut. De fapt, pare destul de draguta".
Aceasta situatie a durat cam o luna, pana cand cele doua femei au inceput sa devina foarte bune prietene. Se intelegeau atat de bine incat tanara a incetat sa mai puna otrava in mancarea soacrei. Apoi a inceput sa se ingrijoreze, dandu-si seama ca pusese deja suficienta otrava in mancare pentru ca soacra sa moara.
Asa ca s-a intors la medic si i-a spus:
- Am facut mare greseala. Soacra mea e de fapt o persoana de treaba. Nu trebuia s-o otravesc. Te rog, ajuta-ma si da-mi un antidot pentru otrava pe care i-am administrat-o.
Doctorul a ramas tacut cateva clipe.
- Imi pare foarte rau, i-a spus el. Nu te mai pot ajuta acum. Nu exista antidot.
Auzind acest lucru, fata s-a suparat foarte tare si a inceput sa planga, jurand ca se va sinucide.
- De ce vrei sa te sinucizi? a intrebat doctorul.
Fata a raspuns:
- Pentru ca am otravit o persoana asa de treaba si acum va muri. Deci, ar trebui sa-mi iau viata ca sa ma pedepsesc pentru lucrul ingrozitor pe care l-am facut.
Din nou, doctorul a tacut un moment si apoi a inceput sa chicoteasca.
- Cum de poti rade de asa ceva? a intrebat fata.
- Pentru ca nu trebuie sa te ingrijorezi, i-a raspuns el.
Nu exista nici un antidot pentru otrava pentru ca de fapt nu ti-am dat nici o otrava. Nu ti-am dat decat o planta inofensiva.
Gasit de aici:
http://www.eternulfeminin.ro/......-nora.html
Nu te mai certa (nu-i mai raspunde), vorbeste-i frumos si daca va continua sa te faca albie de porci, atunci stai cat mai mult langa ea, poate intr-o zi o va deranja mirosul pe care il produce singura.
Ignor-o si nu cobori la nivelul ei sa te certi pur si simplu nu-i vorbi si nu o baga in seama
Imi iubesc sotul enorm a fost primul meu prieten, suntem de apoape 7 ani impreuna, stam la parintii lui dar separat de ei, oricat am lasat de la mine parintii lui nu ma suporta, dar nici pe el nul iubessc ca pe fratii lui il da mereu deoparte iatr asta ne uneste si mai mult, sunt invidiosi ca ne iubim si ca ne descurcam ce parintii sunt astia?
Pt regis nu-i adevarat nu am ales partea materiala jumatate din casa e a sotului meu lasata de bunicii lui, deci e casa lui unde locuim noi, tu te-ai mai umple de credite daca ai avea o casa mostenire?
Deci stam in aceeasi curte dar intrarile sunt separate eu am intrarea mea la mine in casa si a pe a ei suntem separat cu absolut tot n-am nici o treaba cu ea dar ma enerveaza ca pa fata ei si celalat baiat ii ia mereu in brate iar pe sotul meu il critica mereu si vine si mil vb tocmai mie de rau voi ce ziceti e normala?
Va multumesc pentru incurajari dar sa stiti ca eu mam obisnuit cu ea si de mult tyimp nu-i mai dau apa la moara ba chiar o ignor complet nici nu-i vb dar vroiam sa stiu ce ati face voi in situatia mea pentru mine important e ca ma inteleg nemaipomenit de bine cu sotul meu si ca ne iubim
BUNA! Vorbesc din experienta, am stat cu soacra 8 ani pana mi-am facut casa; dar ce bine era daca atunci aveam mintea de acum, sa nu fi pus la suflet toate rautatile ei...acum asi avea mai multi nervi si rabdare pentru copii mei; nu merita nici 5 minute sa-ti faci nervii praf din cauza ei.
Vorba lui Bula dai dreptate;
ZICI CA EA SI FACI CA TINE!
Mult mai mult o enerva faptul cand nu-i vorbeam decat atunci cand ii dadeam apa la moara si prilej sa se certe.
Poate tot raul a fost spre binele meu pentru ca daca nu facea atatea cu mine nu ma ambitionam sa-mi termin casa pentru ca ea nu mai are copii si au ramas singuri.
de atunci au mai trecut 10ani si nu ne-am mai certat, ne vizitam pentru ca stam in acelasi sat dar mai rarut ca-i mai dragut;
de certat se cearta incontinuare cu socrul meu care o mai si serveste cu ceva k1; dar asta e ''gura bate...''
Norocul meu a fost ca sotul meu m-a ascultat sa ne mutam in casa noastra cand trebuia sa vina pe lume al doilea copil pentru ca i-am spus ''ori ne mutam singuri ori stai cu mata ca e am plecat' la soacra nu i-a venit sa creada ca m-a mut nici in momentul in care imi strangeam lucrurile si i-a spus sotului meu :''Lasa dragu mamii ca-i fi tu sluga in casa ta daca te muti de-aci"; parca in casa ta nu trebuie sa fii si sluga si stapan daca vrei sa se vada ceva dupa tine.
socru-meu imi zice cateodata:"daca maistateai mult aci cu ea erai mai alba ca mine la par!'' el are82 de ani.
Nebagarea in seama e cel mai bun tratament pentru ea, trateaz-o cu indiferenta.eu asa am facut si a dat roade...succes¡¡¡
Eeeee... da de ce sa ma consum pentru ea daca vad ca nu7 am cu cine ma intelege?! Este o vorba:"Zi ca el si fa ca tine ca sa iesi cu prostu bine!" Si atat timp cat ma inteleg bine cu sotul restul...normal ca as vrea sa ma inteleg bine si cu ea dar daca nu se poate asta e... Sper sa am o soacra buna si sa ma inteleg cu ea. Unele soacre is insuportabile. Bunica mea(mama tatalui meu) i-a facut viata un calvar mamei mele; ai mei au fost la un pas de divor dion cauza ei pana la urma a vazut ca nu i se poate impotrivi mamei mele atunci a renuntat la idee iar mama a sters totul cu buretele si acum totul e bine.
Salut,
Lucrez pentru Prima tv si daca tot ai o poveste asa neplacuta iti propun sa o expluatezi si sa o faci profitabila, realizam o emisiune care are ca subiect relatia soacra -nora, soacra -ginere si poti obtine pana la 600 de euro in urma filmarii, daca vrei sa aflii mai multe da-mi un mail: ioana.filoteanu@paprika-latino.com sau suna la 0729 209 690
anonim_4396 întreabă: