| Enigmă a întrebat:

Voi ce le faceti atunci cand prietenii va barfesc pe la spate?
In plus scot numai aberatii.
Ce sa fac, sau sa le fac ca sa ii opresc?

Răspuns Câştigător
| ostea a răspuns:

Un prieten adevărat nu te bîrfește niciodată.

Ignoră ceea ce scornesc âmpotriva ta, așa este cel mai bine.
Trebuie să ai încredere în tine și să mergi printre aberațiile lor.
Fii zîmbitoare și gîndește-te... tu nu ai nici un amestec din ceea ce spun prietenii tăi.
Arată-le că nu îți pasă și încearcă să nu te lași manipulată de vorbele lor.

Dacă cineva îți vorbește urît, doar zîmbește-i și arată-i că nu te doboară.

O mică povestioară...

A fost odată ca niciodată o fată ce avea mulți prieteni. Pentru ea acei prieteni valorau extrem de mult dar pînă într-o zi cînd i s-au întîmplat faze proaste din partea lor.

Fata devenise tot mai tristă, nu mai știa ce să facă. Toți o criticau.
Se simțea vulnerabilă și exact atunci cînd prietenii o atacau din toate părțile.
Oare adevărata prietenie constă în umilință? Se întreabă fata.

- Nu draga mea, adevărata prietenie înseamnă exact opusul a ceea ce ți se petrece ( răspunse cineva ).

Fata din nou întreabă... Dacă ași face pe placul tuturor nu o să mai fiu tratată așa niciodată?

- Nu draga mea, chiar și atunci cînd încerci să aduci pe cineva pe calea cea mai bună nu o să reușești. Nu poți să comanzi inimii acestor oameni dar poți face ceva mai mult.

Fata întreabă... Ce anume pot face?

- Draga mea, ce te bucură cel mai tare?

Fata stă pe gînduri.

- Draga mea nu este nevoie să stai pe gînduri, trebuie doar să accepți aceasta situație, refuzînd, împotrivîndu-te o veșnicie nu poți.
Uite, vezi acest fir de iarbă? Îl poți rupe dar nu poți să îl elimini de tot.
Toate situațiile care se petrec în viața ta, îți sunt date a fii înfruntate.
Ce mai aștepți? ( spuse vocea ).

Fata nu mai spuse nimic.

Trecuse o perioadă și fata se gîndește să își înfrunte prietenii.
Merse plină de încredere de sine în fața lor și spuse... Eu sunt o fată obișnuită, eu am încredere în mine și ceea ce spuneți voi nu mă interesează, vreți să știți de ce?

...

Pentru că ceea ce spuneți sunt doar răutațiile ce ies din voi.
Nu o să cedez energiei sufocante emanate de intențiile voastre.

Eu îmi văd de viața mea!

Dar am speranța că prietenia adevărat nu moare niciodată, stiu și cred că într-o zi o să am prieteni adevărați. În primul rînd trebuie să fiu o adevărată prietenă cu mine însămi.

Fata își continuă viața printre acei prieteni care aduceau vorbe cam urîte despre ea.
Dar și-a cîștigat o adevărată prietenă. Ghici pe cine?

Ea însăși.

Replicile tăioase nu mai aveau efect asupra ei.

A înțeles că nu poate să schimbe prietenii, dar a înțeles că se poate schimba pe ea însăși.
A înțeles că vorbele sunt doar vorbe, faptele contează.

Baftă.

9 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Nu mai sunt prietenă cu ei!
Pa, pa.

| mgtow a răspuns:

Ii poti lasa si sa nu mai vorbesti cu ei ori mai mergi cu cineva de incredere sa te ajute sa ii bati pentru minciunile care au zis de tine.

| ema69 a răspuns:

Indiferenta doare cel mai mult.Lasa-i sa se consume si fa in asa fel incat sa le arati ca nu te afecteaza si nu iti pasa.Si nu mai spune ca iti sunt prietani, ca nu e deloc asa.Sa ai o zi buna.

| ღஐNicoleღஐ a răspuns:

Nu iti sunt PRIETENI! Lasa-i in pace ca daca atata ii duce mintea ce vrei sa faca? sunt prosti. oamenii care barfesc habar n-au pe ce lume traiesc! Tu ai demnitatea ta si asta e cel mai important! Fii tu cea mai tare ca sa le arati cine mai barfeste si despre ce atunci. Incearca sa ii ignori. Stiu ca e greu dar incearca! Trebuie sa poti. Considera ca ei NU EXISTA! Ce ai face? te-ai supara pe niste oameni inexistenti? Dar imagineaza-ti ca la mine in clasa am o gasca de ratati l-) care ma barfesc ZILNIC Eu nu ii bag in seama si atata tot. Incearca sa le spui ca daca te barfesc inseamna ca esti o persoana foarte imporatana pentru. ei ca ai ajuns sa fii subiectul lor de discutie. spune-le asa si sa vezi ce zic laughing stai calma ca nu moare lumea ca te barfesc niste idioti! te pup paa

PS: fundita'?

| Altair92 a răspuns:

Din cate stiu eu, daca cineva te vorbeste pe la spate, ala nu iti mai este prieten. Incearca sa nu-i mai bagi in seama. Tu sa-ti vezi de ale tale, incearca sa fii bun cu toata lumea, ajuta-i pe ceilalti,(astfel cei pe care ii ajuti, mereu vor pune o vorba buna pentru tine) si poate cu timpul vor inceta sa te mai barfeasca. Daca nu inceteaza cu obiceiurile astea prostesti, atunci integreaza-te in alt grup, fa-ti alti prieteni.happy

| SmileyyXD a răspuns:

In primul rand:Cum adica PRIETENII te barfesc pe la spate? Asta inseamna ca nu sunt prieteni.Intreaba`i de ce mai sunt prieteni cu tine daca te barfesc si spune`le sa inceteze pentru ca o persoana care isi barfeste prietenii inseamna ca este falsa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Te faci ca nu stii nimic si le mai dai cica citeva "secrete".Sa-i vezi cit de prosti sint...

| AnaisC a răspuns:

Da de ce sa-i opresti?
Si cum adica "prietenii"... daca fac asta mai sunt prieteni?
Da-i in mamele lor mai pe romaeste si gata, ce-i asa de greu.Sau vrei sa fiti "prieteni" in continuare si ei sa continuea sa aberereza da sa o "ambaleze" mai frumos?:>Alegerea ta...
NoRock!
www.WarAndRiot.blogspot.com

| xDark2015x a răspuns:

Ii ignori.Inseamna ca nu iti sunt prieteni adevarati.