| CosminRogoz a întrebat:

Voi ce părere aveți despre prietenie? Știți să vă alegeți prietenii?
Să parafrazez: " Prietenia este o negociere mutuală a nevoilor"...ce spuneți?

http://ganduri.info/prietenia-un-acord-de-reciprocitate. html

8 răspunsuri:
| CristinalovesEminem a răspuns:

Parerea mea despre prietenie este ca este din ce in ce mai rara,pentru ca traim intr-o lume plina de oameni falsi. Prietenia se formeaza in timp,dupa trecerea peste anumitor situatii grele, dupa lacrimi sterse cu ajutorul respectivei persoane. Stii ca o persoana iti este prietena atunci cand te ajuta la greu, cand te intelege, cand te poti baza pe ea oricand, cand nu exista neincredere sau invidie din partea ei. Asta este parerea mea despre prietenie. happy

| HiddenWorld a răspuns:

Mereu m-am trezit cu prieteni foarte buni (cel puțin aşa îi credeam eu) care m-au abandonat din cauza invidiei.Erau invidioşi pe succesele pe care le aveam şi cu timpul am observat că deveneau din ce în ce mai reci până la stadiul în care nici nu mai vorbeam.Un "prieten" îți este alături doar când nu îi afectezi cu ceva mândria sau interesele.Am fost surprinsă când am văzut oameni cu care eram prietenă de 10 ani să să se lase influentați de bârfe şi invidie.Trebuie să păstrezi întodeauna o distanță fața de prieteni, să nu le acorzi prea multă încredere că oricum la un moment dat te lasă cu ochii în soare.

| Dariusuu a răspuns:

Ştiu să mi aleg, chiar dacă e cam dificil. Aşteptări nu prea am, asta mă scuteşte de dezamăgiri şi îi tratezi pe toţi cum mă tratează ei.

O zi perfectă să ai.

| TPUuser199 a răspuns:

Necunoscuti--> Cunoscuti--> Prieteni--> Cei mai buni prieteni.

Acum citeste invers.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut

Mie mi-a plăcut aceasta: http://www.jw.org/......-adevarat/

| milan9 a răspuns:

Este necesar să fim deschişi, prietenoşi, pentru a ni-i face pe TOŢI cei din jurul nostru prieteni, pentru a ne face viaţa mai uşoară (chiar dacă nu toţi vor trece de-a lungul timpului "probele" prieteniei).

Este necesar să-ţi faci prieteni buni. Este întotdeauna nevoie de ei (deşi se spune că în viaţă poţi avea doar unul sau doi prieteni cu adevărat buni, la bine şi la greu, mai mulţi de atât fiind un lucru foarte rar, depinzând de firea noastră).

În ciuda tuturor deamăgirilor vieţii avem nevoie de a acorda mereu şi mereu şanse şi încredere (în limitele demnităţii şi ale socializării umane) celorlalţi pentru a ne întreţine astfel armonia şi propriul echilibru. happy

| milan9 a răspuns:

Pentru a ti se confirma firescul, normalitatea unei relatii de amiciţie, de prietenie, trebuie ţinut cont că prietenia pune la încercare o serie întreaga de valori interrelaţionale: interesul faţă de binele real al celuilalt, interesul faţă de binele moral, faţă de sănătatea şi priorităţile reale ale celuilalt, sacrificarea aparenţelor pentru a pune pe primul plan sinceritatea în legătură cu defectele celuilalt pentru a-l susţine în corectarea lor, delicateţea, empatia, evirtarea refuzului direct (în privinţa lucrurilor de bun simţ care pot fi făcute spre binele celuilalt), petrecerea timpului împreună, cunoaşterea, confidenţialitatea, încrederea, etc... happy

| danay72 a răspuns:

Da,prietenia adevărată se poate găsi.Important e ca și noi să fim prieteni buni.
TREI MODALITĂŢI DE A-ŢI PĂSTRA PRIETENII
▪ Ascultă cu atenţie. Manifestă interes faţă de binele prietenilor tăi şi faţă de ceea ce-i preocupă.
▪ Iartă cu mărinimie. Nu aştepta perfecţiune din partea prietenilor tăi.
▪ Nu fi posesiv. Nu te ţine scai de prietenii tăi. Prietenii adevăraţi îţi sunt mereu alături când ai nevoie de ei