Macar te tin bine ca sa nu vina un prost sa o puna pe tine, cand ajungi adulta la 18 ani faci ce vrei
Așa sunt părinții.
Vor siguranță maximă pentru copii.
Din păcate unii copii ajung să se închidă în ei, să fie singuratici și să aibă probleme de comunicare.
Încearcă să îi înțelegi și totodată să vorbești cu ei.
Incep cu "de ce iau bataie?". Parintii care isi bat copiii sunt frustrati. Daca animalul nu se dreseaza cu bataia atunci de ce un copil s-ar educa cu bataia? Cine educa cu bataia traieste doar cu impresia ca educa. Deci sunt total impotriva bataii si sunt parinte. Daca esti agresat/a foarte tare poti suna la protectia copilului. "De ce nu ma lasa sa cresc?" nu prea inteleg. Cresti chiar daca vor ei ori nu, chiar daca te lasa ori nu. A te indragosti nu e rau atat timp cat capul ramane pe umeri, metaforic vorbind. Indragosteala este unul dintre sentimentele responsabile pentru cele mai mari nebunii pe care le poate face un om. Aceste nebunii, uneori distructive total pot fi facute si de adultii indragostiti, iar cand este vorba de un adolescent de 15 ani e si mai si. La 15 ani mintea nu e coapta iar indragosteala o "zboara" usor.
Cel indragostit de cele mai multe ori nu mai are un rationament drept iar pentru varsta ta e rau sa se intample asa ceva. Cred ca la o asa varsta ar trebui sa gandesti la alte lucruri mult mai importante pentru tine, pentru viitorul tau. Sa te ocupi de invatat, sa te preocupe grija a ceea ce vrei sa devii, sa faci in viata. Dupa ce vei deveni adult si vei avea tot rostul : scoli terminate, un job, si vei fi pe picioarele tale, vei avea tot timpul sa te indragostesti, sa faci nebunii etc. In viata toate se fac la vremea lor, ai pierdut momentul in care trebuia sa faci ceva anume, pierdut ramane. De aceea eu zic ca nu e indicat sa te indragostesti la 15 ani, nu e bine sa iti pierzi timpul la aceasta varsta cu toate cele care tin de indragosteala, sunt inutile in momentul de fata. Dar desigur, eu imi exprim doar parerea, acum fiecare face dupa cum il taie capul.
Pai e inevitabila aceasta indragosteala. Ma deranjeaza faptul ca ei ma numesc"curva" si "panarama" pentru simplul fapt ca m-am schimbat... Prietenele mele nu patesc asta niciodata, ori eu stau inchisa in casa si mai sunt si olimpica la toate materiile...
Daca esti o persoana responsabila, care invata bine dupa cum afirmi si nu neglijezi aspectele importante ale vietii tale iar parintii se comporta cu tine asa cum spui, inseamna ca au probleme... Nu stiu cum as putea sa le numesc, dar normal nu mi se pare sa iti vorbeasca asa de urat, sa te loveasca. Foarte urat din partea lor. Parintii normali nu fac asa ceva. Si eu sunt parinte si nu concep sa am un astfel de comportament/vocabular vizavi de copilul meu. Nici nu stiu ce fel de sfat sa iti dau, fiind minora depinzi de ei...In tot cazul, faza cu bataia, cum am spus, ii poti reclama daca te agreseaza grav.
Sunt copilul lor, datorita lor am viata! Nu pot sa imi reclam propria mama si propriul tata care si-au luat de la gura sa ma tina in scoli inalte si sa am de toate. Material, am TOTUL. Dar din punct de vedere al comunicarii, al dragostei de mama, al intelegerii, nu am nimic! Nu pot vorbi nimic cu ei ca se uita la mine ca niste ucigasi... Tata se comporta urat si cu mama, iar ea dupa ce ca stie prin cate a trecut cu nemultumirile lui, ma paraste mereu la el pentru orice, ba chiar infloreste si se victimizeaza, apoi tata spune vesnicele cuvinte:"Purtam o discutie in seara asta". As avea atatea de spus, dar parca nu imi ajung cuvintele... nu are cine sa imi dea un sfat, sunt geloasa si invidioasa in adevaratul sens al cuvantului, pe prietenele mele care se lauda ca au o relatie super cu tata si mai ales cu mama care e CEA MAI BUNA PRIETENA. Pe mine mama nu ma lasa nicaieri niciodata.
Tu esti stereotipul de fata cuminte care va ajunge tarata de toti imbecilii...asta pentru ca ai tai te submineaza si te trateaza ca pe un animal.
Or sa ajunga, cand o sa ai tu 18-20 sa se intrebe "vai, Doamne, cu ce am gresit"...pacat.
Parerea mea e sa incerci sa discuti cu ei matur. Fara tipete, plansete etc. Daca nici asa nu merge, incearca sa discuti cu o matusa ceva. O ruda apropiata. Poate primesti ajutor.
Pe intelesul tuturor, voi scapa ca vaca in lucerna! Parintii mei sunt totusi educati si vazuti bine in societate. Dar mi-au zis niste vorbe de imi faceam cruce ce vocabular infect pe care nu l-am mai auzit vreodata pot ei debita! Citez:"Nenorocito, te toc, te fac bucati si te arunc la animale, ne faci de rusine vaca dracu', esti o curva infecta, iti tai gatul! Te joc in picioare, te distrug, iti sparg capul cu toporul, fa!". Am ramas cu sechele, tremur, plang fara motiv si nu pot dormi, am impresia ca vor sa ma omoare in somn! Nu mananc cu ei la masa si nu pot vorbi. Invat mult si stau numai pe scaun. Stau inchisa in casa si simt ca viata trece pe langa mine. Nu am copilarie si nici adolescenta. Ma simt plina de probleme desi am doar 15 ani. Ei vad doar bani in fata ochilor..degeaba am totul, daca de fapt nu am nimic
Exact, pe intelesul tutror. Problema e ca trebuie sa ai un psihic mult prea tare ca sa nu bagi in seama asemenea comportament din partea parintilor.
O sa fugi de acasa cu prima ocazie...si de obicei asemenea ocazii sunt de fapt praf in ochi si o poarta catre ceva mult mai rau.
Daca totusi ai taria necesara sa ignori toate cacaturile astea...ai sanse sa ai o viata frumoasa.
Sa nu pici niciodata in fata barbatilor. NICIODATA. Or sa simta ca esti vulnerabila si or sa profite de asta la maxim.Nu ii lasa.
Asta e o mare problema pentru tine. Poate nu au incredere in tine.Tu faci doar ce vor ei, fa ce vrei tu, nu chiar tot, dar ceva ca sa vada ca nu mai esti un copil mic de 4 ani sa ai nevoie tot timpul de ei. Poti sa faci ceva fara sa ii intrebi(Mami ma pot pisa )poti avea grija singur de tine.Sau sunt ei inapoiati.Pup :*
Asta e marea ta problema? Alți copii de vîrsta ta lucrează mai mult ca un adult ca sa își hrănească familia sau în dedependență de nevoi.La 15 nu e dragoste e prosteală.O sa ai timp destul sa ieși sa iubesti sa te distrezi, acum e timpul de învățat rupe cărțile, imi doresc din toata inima pentru tine sa fii cel mai bun în scoala nu te ma smiorcăi puneti toata puterea ca sa fii cineva special, sa fii Cel Mai Bun!, nu te înțelege nimeni nici nu trebuie sa te inteleaga nimeni,