| AlisPretty a întrebat:

Voi cum va faceti prieteni?
Ce faceti ca sa valorificati relatia cu prieteni vostri?

8 răspunsuri:
| SexyGirlSweet1998 a răspuns:

Buna! happy
Mai intai iti dai un sfat, ca sa stii prin ce-am trecut in legatura cu 'prietenii' astia. Se gasesc rar prieteni adevarati! Si mai bine sa nu ai prieteni, decat sa ai prieteni falsi care mai devreme sau mai tarziu te vor ''injunghia'' pe la spate si-ti vor dezvalui toate secretele!
Pai incearca sa intrii in vorba cu cineva, pastrati legatura, vezi cum se comporta acea persoanawinking, daca chiar poate fi o prietena adevarata pentru tine!
Bafta multa! happy
fundita?

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut.
Poţi să fii prietenos cu multe persoane, dar nu îţi pot fi toţi prieteni. Deaceea e important să ai prieteni adevăraţi, deoarece ei te pot influienţa, fie în bine, fie în rău dacă sunt prietenii nepotrivite. Sper că următoarele te vor ajuta în această privinţă.

http://www.jw.org/......-adevarat/

http://www.jw.org/......-prieteni/

succes.

| Mihaela1964 a răspuns:

Prietenii cred ca-i gasesti in cercul de cunsotinte cu care ai insa in comun multe, sau in comania carora te simti bine.Nu inteleg ce vrei sa spui prin valorificarea relatiei...

| Duhovnicul a răspuns:

Asta se intampla natural. Iti faci legaturi cu o persoana.
Trebuie sa fi atent, sa te feresti de prietenii falsi, care vor numai sa primeasca, care se folosesc de tine, si nu dau nimic in schimb.
Mai bine sa ai un singur prieten dar adevarat, decat multi si prefacuti /superficiali.
Pot sa spun ca eu nu prea am prieteni adevarati, doar cunostinte.
Am un prieten foarte bun pe care il consider ca un frate ( bromance ).
Un prieten adevarat te va intreba daca esti okay, va incerca sa te ajute fara sa ii ceri macar ajutorul...

| milan9 a răspuns:

Prieteni îi poţi considera pe cei pe care îi doreşti în preajma ta, pe cei care îţi influenţează în bine starea de spirit, pe cei care-ţi împărtăşesc valorile.

| milan9 a răspuns:

Mult mai greu este să-ţi păstrezi amicii, să-ţi dovedeşti ţie însăţi că îţi sunt cu adevărat prieteni. Sunt fel de fel de greşeli şi mici tensiuni care pun la încercare o relaţie de prietenie în timp. E nevoie să ţii prea mult la acea relaţie pentru a avea răbdare, pentru a sacrifica orgoliul, pentru a acorda din nou şanse unei astfel de relaţii...

| milan9 a răspuns:

Prietenia pune la ăncercare o serie întreaga de valori interrelaţionale:
interesul faţă de binele real al celuilalt, interesul faţă de binele moral, faţă de sănătatea şi priorităţile reale ale celuilalt, sacrificarea aparenţelor pentru a pune pe primul plan sinceritatea în legătură cu defectele celuilalt pentru a-l susţine în corectarea lor, delicateţea, empatia, evirtarea refuzului direct (în privinţa lucrurilor de bun simţ care pot fi făcute spre binele celuilalt), petrecerea timpului împreună, cunoaşterea, confidenţialitatea, încrederea, etc...

| lo a răspuns:

Trebuie sa fi precaut si rezervat in orice relatie.Prieteniile se pot lega usor in orice situatie insa nu toate ajung sa se consolideze.Cu multe persoane poti sa ajungi sa te intelegi foarte bine, insa pe parcurs, aceaste relatii se pot raci si poti fi dezamagit.Asa ca, nu.ti spovedi secretele la oricine ci fi mereu prietenos si disfruta de aceste amicitii cu rezervele necesare.Presupun ca acest punc de vedere se potriveste la ambele intrebari cu completarea :pentru o prietenie adevarata si consolidata trebuie sa munceasca ambele parti implicate, sa de.a dovada de respect, apreciere, ajutor, sustinere, sinceritate, fara ca in urama unei certi, secretele sa fie dezvaluite, fara ca relTia si increderea sa se raceasca.SI chiar daca persoanele in cauza nu se vad zile, saptamani, luni prietenia poate dainui fara probleme.Cum am spus, pentru o astfel de prietenie trebuie sa se munceasca dar fara efort, totul trebuie sa decurga si sa existe o chimica si o compatibilitate.

Întrebări similare