| VANTE a întrebat:

Voi dacă ați fi in locul meu ce ati alege? Traiul din altă țară sau pe cel din țara natală? Îmi iubesc țara dar totodată vreau să fiu si alături de rudele mele stabilite aici si de cele aflate în România in același timp am sunat chiar si la ambasada internațională a românilor stabiliți în afară si ei mi-au spus că nu pot face nimic. Chiar că mă simt ca intre ciocan și nicovală?

Răspuns Câştigător
| nicunicu3 a răspuns:

Man,iti zic ce am invatat eu in viata, man oricat de bine te ai cu prietenii, rudele odata si odata o sa te tradeze, dau un exemplu, daca ai un frate de sange si sunteti cei mai buni, daca moare cineva care are o avere imediat s-ar duce dupa avere si pe tine te-ar da la o parte.Si nu zice tu ca nu face el asa ceva, cand o sa fii in situatia aia asa se intampla mereu.Si man, daca ai peste 18 ani stii limba, stii sa te descurci in afara du-te man. Daca stii despre ce este vorba ptoi sa fii si maneger fara 100 de hartii cum trebuie in Romania.Si daca tot vrei cu tot cu familia sa te vezi prieteni, du-te tata pe tir sau du-te munceste 6 luni acolo vii aici 1 luna si vezi pe toata lumea.Si o ultima parere personala, ramai doar tu si cu tine. Funda?

| Hope1992 a răspuns (pentru nicunicu3):

Am ajuns din intamplare aici, dar imi pare rau ca gandesti asa, nu toti fratii de sange se omoara pe averi, e adevarat ca exista certuri atunci cand sunt lipsuri mari, dar mereu o sa te poti baza pe familie daca pot sa te ajute la randul lor. Trebuie sa inveti ca oamenii sunt si buni...

| nicunicu3 a răspuns (pentru Hope1992):

Incearca tu sa ceri si sa testezi sa vezi, multi sunt dupa bani. Testeaza si zi ca a lasat bunicul tau o avere tie, dar nu ti-a dat in scris si vezi atunci cu adevarat daca vor parte toti.

Eu am testat,e adevarat ca ne-am certat mult timp de la bani,dar asta doar pentru ca toti eram frustrati si nu aveam niciunul nimic serios,dar nu vad rostul sa o faci atat timp cat ai un loc de munca. Ce-i drept noi nici nu am avut ce sa impartim,a ramas o casa neterminata,dar niciunul dintre noi nu o vreahee hee,asa ca nu suntem toti la fel. Conteaza cum am crescut, nu ne-a ramas niciodata nimic de la bunici, mama a dorit sa aiba casa si a muncit pentru ea, in rest ea nu s-a zbatut pentru banii nimanui, si-a vazut doar de viata ei si cresterea noastra. Conteaza foarte mult cum ai crescut si cum ai vazut la cei din familia ta ca au facut.

| nicunicu3 a răspuns (pentru Hope1992):

Astea sunt scuze sa ii aperi, poti sa ai servici si sa ai 100 de milioane, degeaba tot vrea 50 de milioane moca, ce eu daca iti dau acum o masina noua moca nu o vrei? Hai lasa

Nu,nu o vreau, pentru ca am permis si imi doresc din ambitie prima sa mi-o cumpar singura. Vai, e grav cum gandesti, schimba locul sa vezi ca exista si alti oameni.

Pentru ca nu am permis, am mancat un NU, ce sa-i faci traim vremuri grele. Daca tu spui ca fratii se mananca intre ei atunci am dreptul sa mananc si eu un cuvant din 2 litere laughing.

17 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| anonimg a răspuns:

Până la urmă dragostea trece prin stomac. O să ai nevoie de un servici prin care să poți trăi tu și viitoarea ta familie -dacă îți vei face ceva.
Alege țara care te va ajuta cu traiul pe pământ. Doar așa vei putea ajuta și pe alții.

| CIaudiu a răspuns:

Prea proastra populatia si birocratia ca sa pot sa stau in tara asta plina de analfabeti si tigani.

| SingleForOne a răspuns:

Ca să trăiești în România, îți trebuie un mare caracter, o pasiune imensă, motive clare, bine bazate, neclintite, serioase. Doar așa iubire trecătoare, nu merge, pentru că prostia, aroganța/egoismul, ignoranța/neglijența, ipocrizia, neajunsurile, corupția, și multe altele îți distrug toate visele, formele de iubire, pozitivism, și orice altceva mai este bun în sufletul tău.

Când am venit acasă anul trecut, din UK, am avut cele mai mari speranțe și compasiune atât pentru cei apropiați, cât și pentru străini. Însă, realitatea distruge fiecare fărâmă bună din tine. Unii sunt așa inteligenți și "liberi" să facă ce vor, să spună ce vor, încât distrug pe alții, iar alții au interese cu alți prieteni, devin neglijenți, și nimeni nu vor să vadă cum vezi tu... pentru că realitatea este alta.

Oriunde ai fi, sunt sigur că vei avea o viață bună acolo, dacă ești stabil acolo.

| Gligore2000 a răspuns:

Momentan nu stii ce vrei.
Sa speram ca dupa 6 luni de Romania o sa-ti gasesti directia.
PS
Alege ce te face fericita si asuma-ti riscurile si responsabilitatea alegerii facute.
Nu poti trai la nesfarsit sub fusta mamei casatorita din interes.

| MetisuI a răspuns:

Daca e mai important unde esti decat rudele tale n-am ce sa zic casa mea nu e o tara casa mea e unde sunt oamenii mei

| VANTE explică (pentru MetisuI):

Aici unde sunt in prezent le am pe mama si pe sora mai mica plus o mătușă căsătorită in alt oraș la o ora distanță de unde stăm noi doar că mi se rupe sufletul in mine ca eu să plec cu gândul că nu le voi mai putea vedea atata timp
cat despre rudele din românia nu ar fi prea multe de zis mătușa mai mare care imi e si nasa de botez atât mie cat si surorii mele nu prea sta acasă ea pleaca periodic in Italia la muncă, cei doi unchi plus verișorul meu sunt plecați în Olanda tot la muncă singura care e in țară e bunica mea rămasă singură la 72 de ani.
Imi arde sufletul pentru ambele tabere
de aceia imi doresc să imi iau viza dublă
să pot impaca atât mielu cat si capra

| VANTE explică (pentru VANTE):

Plus că sunt șanse 100% să mă imbolnavesc de dorul celor pe care îi las in urmă...
Deși nu prea par genul de persoană emotivă in sinea mea aș plange la nesfârșit