| Cazian a întrebat:

Vorbesc cu o fata de 2 săptămâni, momentan ne cunoaștem si ne cam place unul de altul. Dar problema e alta, ea provine dintr-o familie foarte înstărita, eu dintr-o familie modesta. Treaba este ca pe mine nu ma interesează banii ei si nu de asta vorbesc cu ea pentru ca are bani. Când am vorbit ieri seara, ea m-a întrebat ca ce planuri am, adică mai pe scurt ce as face eu sa-mi depășesc condiția, sunt la facultate, lucrez. Am un job ok si destul de bine plătit, dar nu ma pot compara cu ce are ea. Eu i-am zis ce plan așa avea si in ce mică afacere as investi daca as avea bani si as reusi sa ma pun pe picioare, ea mi-a explicat cum ar face ea chestia asta din perspectiva ei. Nu știu, ma simt ciudat ma simt inferior sincer știe ***, e ușor sa zic când ai o grămada de bani cum ai jongla cu ei, dar când nu ai e foarte greu sa zici. Nu știu a vrut sa vadă ce gandire am, chiar nu imi dau seama, eu i-am explicat ca exista diferențe de clase sociale intre noi doi, ea mi-a zis ca nu o interesează ce am și ce nu am. Eu sincer cred ca a vrut sa vadă cum gândesc ca mi-a zis ca ea sta și analizează tot la o persoana. Ceva sfaturi?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Daz01 a răspuns:

Nu trebuie să fugi de fata asta doar pentru că te simți inferior că ai ei au bani... văd că tu te raportezi doar la partea financiară care, de cele mai multe ori, în relațiile de cuplu, nici nu contează, mai ales când veniturile voastre sunt ok. Da, o să resimți mereu faptul că o să fii privit ca un "parvenit" și o să planeze mereu suspiciunea asta din partea alor ei.
Eu unul m-aș axa pe fată, pe dezvoltarea relației și pe armonia dintre noi și asta îți recomand și ție să faci. Succes.

11 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ca sa nu te mai simti inferior ei, cauta-ti alta, fiindca problema asta va fi mult mai evidenta in timp... macar nu incepi ceva ce vei regreta mai tarziu.
Cand esti sarac nu aduci niciodata in discutie ce ai face tu cu banii daca ai fii bogat si in ce ai investii, fiindca arata ca esti interesat de banii ei, ca-i vrei si ca asta targhetezi la ea.

| anonimg a răspuns:

Înțeleg că sunteți persoane mature amândoi. Dacă vă înțelegeți rămâneți împreună.
Întotdeauna există gânduri de superioritate și inferioritate în mințile noastre. Secretul este să nu zăbovești asupra acestor gânduri când apar.
Iubește-o pe fata aceasta, dar nu atât de mult încât să-ți spui ștreangul de gât când probabil nu veți mai fi împreună. Spun asta pentru că relațiile de astăzi nu durează prea mult oricâtă compatibilitate ar exista între voi.
Căsătoriți-vă, și nu refuza nimic din ceea ce ea ar putea să facă pentru tine. Gândurile de inferioritate sau superioritate afectează negreșit partenerul, și acestea strică relația.
Chiar dacă femeia are bani mai mulți, tot bărbatul conduce relația. Deci pașii spre căsătorie trebuie să îi faci în mod natural: nici prea repede, și nici să tărăgănați (trageți) prea mult de timp, de relație. Fără căsătorie o să vă simțiți în relație fără niciun rost, fără niciun scop; de aceea tot vorbesc de căsătorie. Ar trebui ca și ea să citească ceea ce am scris aici, pentru ca amândoi să aveți aceleași gânduri, și nu unul să tragă într-o parte iar celălalt în altă parte sau să se lase purtat de valuri. Relația trebuie să aibă o țintă (căsătoria) și să se depună eforturi pentru a o ajunge. Fără o țintă relația va naufragia.

| Lioana a răspuns:

Urmează îndemnul inimii!

| VoidEternal a răspuns:

Din cum a pus problema mi se pare că nu o interesează ce ai și ce nu ai... atâta timp cat la un moment dat o sa ai. De asta îți cere planul cincinal. Ban la ban trage. Ori a fost pusă de părinții ei să vadă ce planuri de viitor ai. Atâta timp cât ai un job ok, mie mi se pare suficient. Nu trebuie să îți fie rușine cu nicio munca cinstită pe care ai face-o.

Răspuns utilizator avertizat
| Cazian explică:

Pai avem, am casa, pamânturi. Sunt singur la părinți. Dar nu ma pot compara cu familia ei care are firme.

| Cazian explică:

Fără vrajeala, iau mai mult acum unde lucrez ca și un subofițer.

| anonimuIl a răspuns (pentru Cazian):

Ești ferm convins că femeile se mărită cu din ăia pentru salariile lor?

| anonimuIl a răspuns (pentru Cazian):

Caută alta mai modestă.

| Cazian explică (pentru anonimuIl):

Și eu sunt inginer, nu cred ca este prea mare diferenta, am fost și cu o fata care este doctorița. Probabil lucrezi la "minister" de tot ridici in slavi funcția aia.

| Cazian explică (pentru anonimuIl):

Da logic, pentru statut, dar nici eu nu sunt vânzător la KFC. Sunt in *** inginer. A doua facultate, lucrez in domeniul ingineriei. Nu-s muritor de foame, dar ca nu am o stare așa material cum are asta de vorbesc. Eu am făcut tot prin munca, nu am primit de la părinți și prostii.