Da, este o mare nedreptate pe care sper ca ministerul invatamantului sa o repare.Si admiterea la facultati se face dupa mediile din timpul anului si nu dupa notele de examen.Este o mare nedreptate.Valoarea se testeaza pe aceeasi oameni in aceleasi conditii, dar cine ne aude?
Eu cred ca ce ar trebui sa fie important pentru tine este instructia proprie. In conditiile in care te vei pregati in mod corespunzator in permanenta drumul tau va fi unul relativ drept si bun. Este important sa intelegi ca ceea ce inveti esti pentru tine (nota reflecta o apreciere care poate fi obiectiva sau subiectiva).
Desigur, este important sa poti ajunge la un liceu foarte bun. Problema este ca nu toti pot ajunge la un astfel de liceu. La facultate nu ajung doar cei care termina un liceu foarte bun. Poti urma si absolvi o facultate la nivel exceptional si fara sa fi fost la un liceu de exceptie.
Bafta!
E cam nasol, intr-adevar. Si mie mi se pare nedrept, insa gandeste-te ca acolo nu toti au posibilitati pentru culegeri, manuale, etc. Si acolo mai e si de munca foarte mult, incat nu prea ramane timp de invatat.
oricum, cei care nu invata de loc vor ramane repetenti la liceu, si tu vei fi razbunata. XD
Pfff, problema asta este de cand lumea. Nu neg ca nu au medii mari, sau ca nu intra in licee bune, dar abia la liceu se fac diferentele. La liceu va trebui sa invete daca vrea sa ramana. In alta ordine de idei, am cunoscut multi elevi de la oras (Bucuresti) care au invatat si au intrat la licee de prestigiu. Deci, nu te descuraja, apuca'te de invatat. Iti va fi de folos la liceu sa ai un bagaj de cunostinte mai mare decat restul
Nici mie nu mi se pate corect, si daca e atat de desteapta nu are ce sa caute la tara...si daca vrei sa vezi ca ea stie cu adevarat carte pune-o sa iti rezolve o problema de mate pe care o ai la tema si sa vezi ca nu stie, oricum nu se vede nimic acum din ce ai invatat se vede apoi dupa ce terminati studiile ...si nu conteaza nota conteaza ce ramane in inte, eu merg mereu pe principiul asta si sa stii ca sunt foarte sus
Poate acolo sunt altfel de profesori, dar si de ce ai pus intrebarea, esti invidioasa pe verisoara ta?
La tara se invata mai putin.La mine in oras(calarasi) la scolile cu pretentii se invata si acolo destul de putin, pentru ca profesorilor nu le pasa...scriu o tabla intreaga, ii pune sa copieze si cine a inteles bine, cine nu nu...eu sunt la o scoala de cartier, la marginea orasului si cred ca fac destul de multa carte
E cumva litera de lege ca, daca e de la tara, nu poate invata mai mult? Ce naibii nu aveti atita cap sa vedeti ca nu locul conteaza? Poate trai practic intr-un bordei si sa straluceasca la invatatura. Dar cum poate cineva care a pus o intrebare dea dreptul stupida sa inteleaga ca inteligenta nu cunoaste stupiditatea luxului.
Te inteleg. si eu am multi veri la tara care nu prea fac scoala. dimpotriva, pot sa mearga cand doresc si tot au note mari.nu mi se pare nici mie corect, insa stai linistita, daca vor ajunge la un liceu bun nu vor rezista prea mult datorita cunostiintelor.hope I helped you!
Pai daca sunt profesorii diferiti de exemplu ea daca are la romana o profa care da 10 pe 2 cuv si tu daca ai una care iti da 7 pe 2 greseli de vorbire dintr-un eseu mie una nu mi se pare deloc corect dar ce sa ii faci.
Oricum cei de la tara, cu mediile lor mari vor lua locurile din licee bune ale elevilor care invata carte cu adevarat. Oricum vor vedea ei atunci ca viata nu e asa usoara cum pare.
anonim_4396 întreabă: