| NicoletaNico555 a întrebat:

Vreau sa ma duc şi eu singura la mare, parinţii mei pe fratele meu l-au lasat sa mearga singur cu prietenii lui dar mie nu îmi dau voie sa merg, nici cu el nu mi-au dat voie sa merg. Eu am 17 ani şi fratele meu 19 ani.Cum să îi conving sa ma lase sa merg şi eu la mare?

11 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Imposibil asa ceva, fiindca minorii nu pot sa se cazeze nicaieri fara un parinte, deci nu ai unde sa mergi si nici cine sa te supravegheze, ca esti minora!

| NicoletaNico555 explică (pentru Violleta2022):

Daca ma lasau sa merg cu fratele meu care e major puteam sa merg

| Violleta2022 a răspuns (pentru NicoletaNico555):

Nu, pentru ca fratele tau nu este parintele tau si nici tutorele tau legal.

| Violleta2022 a răspuns:

Dar parintii te pot inscrie intr-o tabara de copii, unde ai un tutore legal cu care poti merge la mare si evident cu grupul, conform programului pe care organizatorul grupului il face pentru tot grupul.

| NicoletaNico555 explică (pentru Violleta2022):

Nu vreau în tabara unde sunt doar copiii de 9-10 ani chiar şi mai mici eu sunt mare am 17 ani nu mai sunt bebeluş

| Violleta2022 a răspuns (pentru NicoletaNico555):

Nu au ce cauta copii de 9-10 ani in taberele copiilor de la liceu, asta iti garantez eu.
Tu mergi cu clasa si scoala ta, cu copii cu varste cuprinse intre 15 si 18 ani.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Când o sa faci și tu 18 ani o să te lase. Probabil ai niste părinți că Violetta

| mont a răspuns (pentru suntserios):

De ce crezi asta? Dacă nu vor să lase nu lasă nici peste 18, dacă vor să lase o pot face și la 17.

| suntserios a răspuns (pentru mont):

Peste 18 ani poate pleca singura si sa isi asume consecintele

| mont a răspuns (pentru suntserios):

Fi serios. Eu și mulți alții nu am fost lăsați nici la 18 ani sau peste 18 ani singuri, sau am fost lăsați cu anumite condiții drastice.

| mont a răspuns:

Ai putea să propui să mergi la mare pentru o singură zi, să promiți ca nu vei intra în apă/vei păstra distanța de siguranță față de apă și poate o să te lase. În alte călătorii/excursii ai mai fost singură?