Buna Alexandra.Nimeni nu-ti cere sa nu te enervezi, sa mai tragi cate o injuratura sau sa incepi sa te certi cu ei, nu e nimeni absurd. Certurile cu parintii sunt total normale insa daca acestea sunt zilnice gandeste-te care este motivul certurilor. Discuta cu mama ta ca de la mama la fiica.Ea te iubeste mult si poate nu stie sa o arate dar asta nu inseamna ca nu tine la tine.Sinuciderea este pentru lasi, este cea mai usoara cale sa scapi de toate.Tu esti o fata puternica, o luptatoare si ca sa stii si tu Dumnezeu da cele mai grele batali celor mai puternici razboinici. Tu esti una dintre ele si gandeste-te cat de importanta esti pentru parinti tai, esti raza de soare ce le lumineaza viata, esti tot ce au mai de pret, fara tine viata lor ar fi un chin. Discuta cu ei si ai sa vezi ca totul o sa fie bine, sinuciderea este un pacat si ajungi in iad, nu merita.Problemelor ce te lovesc in viata trebuie sa le faci fata nu sa le ocolesti mai ales ca aceasta este una din problemele care se poate remedia destul de usor.Nu ti-am scris romane si nici cuvinte pompoase ca sa-mi dau funda sau mai stiu eu ce altceva, ti-am scris fiindca vreau sa intelegi ca viata e cel mai de pret lucru pe care l-am primit, si problemelor trebuie sa le facem fata indiferent de ce ar fi, esti o luptatoare! TE ROG NU FA ASTA, TE IMPLOR! Gandeste-te cati oameni sunt pe patul de moarte si ar da orice petru o clipa in plus la viata? Gandeste-te la cei bolnavi foarte grav, care nu se dau batuti indiferent de ce le vine in cale.Cel rau se va bucura pentru asta, dar arata-i contrariul arata-i ca nu esti slaba, arata-i ca esti puternica si nu-i da satisfactie.Viata asa cum este trebuie dusa pana la capat intru nadejde! Spune-mi ca esti inca aici, te rog sa-mi RASPUNZI!
Uneori mai am si eu ganduri de ale tale, certurile cu tata uneori ating 'cote maxime' (ca sa ma exprim asa). Viata merge inainte, uneori mai ma gandesc cum ar fi viata daca as muri,cum sar descurca fara mine.
Sa zicem ca pana acum o duc cat de cat ok, certuri,scandaluri,violenta verbal, e la ordinea zilei de cand ma stiu tata asa a fost,asa va fi,si asa o sa fie. Insa il voi atinge acolo unde il doare cel mai tare,nu acum,dar in viitorul apropiat...
Cand ai o familie, sau un tata(in cazul meu) care vrea ca tot ce faci sa iasa perfect e cam greu sa traiesti.
Tatal meu face totul in locu meu, nu ma lasa sa gresesc, nu ma lasa sa cresc, insa uneori vede ca greseste, alteori se face ca nu vede.
Din cate mi se pare mie ai cazut in deznadejde si vad cate indrepti cu pasi repede spre sinucidere. Cand I-ai cerut ultima data ajutorul lui Dumnezeu? Cand ai ajutat ultima data pe cineva?
Alexadra, gandeste-te bine! Dumnezeu ne-a dat noua cel mai pretios dar VIATA.Sunt oameni care ar da orice sa traiasa.
Ma gandesc ca esti la varsta adolecentei, cand tinerii sunt derutati.Au impresia ca sunt neintelesi.
Trebuie sa stiii ca comunicarea e cea mai importanta intr-o familie. Discuta cu mama ta despre problemele tale.
Daca ai impresia ca nu esti ascultata sau inteleasa ia legatura cu un cosilier scolar, cu diriginta sau cu pshiatrul scolar.
Daca esti credinciasa mergi la duvonicul tau, ca tot e postul Pastelui. Spovedeste-te, discuta cu parintete.
Iesi cat mai mult in natura, cu bicicleta sau rolele.
Sunt metode mai bune decat sinuciderea.
Spui că ai tăi nu te înteleg dar dacă te sinucizi ei ce o să simtă? Te-ai gândit si la cei din jurul tău? Nu stiu de ce vrei să te omori dar viața e frumoasă si merită trăită. Altii se zbat să trăiască si tu vrei să-ti iei zilele? Crezi că o să fie mai bine așa? Gândește-te bine înainte să faci ceva necugetat. Sper să alegi varianta corectă. Baftă.
Nu stii cat de norocoasa esti pana nu ti se intampla ceva mai rau decat atat. Crede-ma ca o sa treaca si o sa vina probleme mai mari decat atat. Nu are rost sa te sinucizi, vei arata lumii ca nu ai fost destul de puternica ca sa invingi viata. Incearca sa stai cu prietenii daca ei te inteleg, daca sora ta nu te intelege sau nu vrea sa te inteleaga trebuie sa vezi ce e nenregula cu ea. Poate este geloasa pe tine ca tu ai ceva ce ea nu are si de aceea se poarta asa.
Eu zic sa-ti bagi mintile in cap ca nu reusesti nimic daca te omori.Lasa ca vor venii si clipe fericite, sa-ti iei viata pentru ca nu te intelegi cu sora sau cu parintii? E un motiv absolut idiot.Crezi ca esti singura care nu se intelege cu rudele? Au fost oameni carora le-au murit persoana iubita, au suferit accidente grave, depresii cumplite, nici cand dormeau nu aveau pace si tot nu s-au sinucis si pana la urma au gasit fericirea.
Uita-te la nsite filme motivationale. Sau poate ca si tu trebuie sa nu mai fi incapatanata, fi mai maleabila.Nu lasa sa te omoare nepasarea celorlalti.
Viata e foarte frumoasa, n-ai idee cat de senzationala poate fi.
Te rog sa arunci o privire aici, te abonezi la newsletter si vei primii clipuri motivationale, lectii de viata si cum sa fi un invingator, nu un invins.
http://www.personalitatealfa.com/
http://florinrosoga.ro/blog/muzica-melodii-motivationale-inspirationale/
http://florinrosoga.ro/blog/toate-articolele/
Vei trece peste aceasta durere.Ai rabdare.Trebuie sa crezi asta. Incepe sa incerci sa te descoperi, stiai ca toti avem o comoara imensa in noi? Dar ceilalti o acopera cu rahat.Trebuie sa dai acel rahat la o parte. Si nu uita: Daca vrei ca lumea ta sa se schimbe, mai intai schimbarea trebuie sa aiba loc in tine. Sa descoperi aceea comoara din tine, sa lasi gandirea negativista, habar nu ai cat rau poate face.
Omul asta e genial.Iti va spune cum functioneaza puterea gandului si ce impact poate avea http://programarea-succesului.ro/
Mersi pentru site-urile alea, sun geniale!
Cu placere!
Buna, Alexandra,
Inainte de a ajunge la decizii drastice, hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
Incearca sa intelegi ca orice suferinta din viata asta e din cauza ta. Tu ii permiti sa existe atunci cand ceilalati actioneaza intr-un fel asupra ta. Oamenii nu vor sa accepte asta, pentru ca ar insemna sa lupte cu ei insisi sa scape de aceste stari. E mult mai simplu sa crezi ca starile sunt provocate de altii, ca nu pot fi schimbate si ca ei sunt vinovati. Dar iti spun un lucru. Exista situatii grele prin care trec oamenii, foarte asemanatoare. Daca te uiti din afara, par identice. Ele chiar sunt, dpdv obiectiv, dar fiecare zice ca la el e cel mai rau si ca nu se poate mai rau. Asta e ceva subiectiv. Pe de alta parte, in momente foarte asemnatoare, unele persoane sunt mai afectate decat altele. Asta inseamna ca emotiile negative vin din interior, nu din exterior, altfel toata lumea ar simti la fel aceeasi situatie.
Draga mea, daca ai privi in jurul tau, la stiri...ai vedea acolo asa de multa suferinta si probleme incat parca ale tale vor fi copilarii. mergi prin spitale si o sa-ti piara cheful de duca, cand vei vedea cat asuferinta si dorinta de viata si sanatate. mergi la biserica, fa reiki, mergi la sala la fitness, fa yinpilates... te va ajuta sa gandesti mai pozitiv.
Deci eu in locul tau as fugii de acasa pentru un timp dar nu m-as sinucide asa cum a spus si AnaMaria2719 sinuciderea este pentru lasi.Cum am spus eu as fugii de acasa pentru cateva zile iar dupa aceea as reveni ca si cum nimic nu sar fii intamplat