anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vreau sa mor, cei pe care ii urasc cel mai mult sunt parintii. Am 20 de ani si ma fac sa ma simt ca un gunoi cand sunt nervosi. Nu sunt apropiata de tatal meu si nu stie el ce fac eu zi de zi, dar maicamea zice fata de el nemultumirile la adresa mea: face ce face si mi reproseaza ca nu am terminat facultatea (eu ma axez acum pe munca, si mi-e greu sa gasesc momentan ceva banos), si pe scurt ma face sa ma simt ca un rahat cu reprosurile ei care nu au absolut nicio legatura cu ce ii mai povestesc (chestii uzuale). Mi-e sila. Ei ma vorbeau de rau in cealalta camera, incepusera cu jigniri si i-am auzit. In acel timp m-am zgariat pe maini ca aproape mi-a dat sangele. De mult am ganduri de suicid, si am si motive. Am auzi de curand de acest site si m-am gandit sa va cer un sfat, nu sa ma vait. Nu ma pot opri din plans mai ales cand imi vad acum mainile zgariate si rosii. Nu-mi spuneti sa comunic cu ei, pentru ca ma vor face sa ma simt mai rau, si de fapt, doar cu mama vorbesc in general, si ma doare foarte tare ca se comporta asa. Avem momente bune, tin la ea, dar intrece masura si ma face sa-mi fac rau. De tata nu mai vorbesc, poveste lunga, dar il urasc. A mai fost cineva in situatia mea? Ma simt singura, jignita, ca un gunoi, fara nicio speranta. Vad numai oameni fericiti in jurul meu si nu mi se pare drept ce mi se intampla. Va multumesc ca ati citit pana aici.

10 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Pleaca la o ruda le zici care e situatia si pana te stabilesti ramai la ei singura nu ai ce face ca ajungi pe strazi la ce salarii sant in tara, m-am chinuit si eu cu discutiile dar acum am ajuns unde mi-am dorit si o duc mai bine.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Si de ce nu ai terminat facultatea? Ai avut motive intemeiate? Daca ai 20 si un loc de munca poti oricand sa iti gasesti o chirie si sa iti vezi de viata ta fara sa mai depinzi de ei

| mgtow a răspuns (pentru suntserios):

Ce face omul cu chiria la 600 ron care ii primeste lunar? Moare de foame.

| pietrean a răspuns:

Sa o luam pe rand:parintii tai, au avut asteptari de la tine, odata ce te-au ajutat financiar sa faci o facultate, pe care ai abandonat-o, cred, din vina ta(nu ai mai vrut). Iata o suparare!
Apoi, la 20 ani, nu ti-ai gasit servici, ca sa poti contribui la cheltuielile casei.Alta suparare!
Tatii romani,majoritatea sunt duri,reci,individualisti,singurii "stapani" ai familiei,orgoliosi. Putin sunt cei care stiu cum sa respecte o sotie, o fica:le considera proprietatile lor si trebuie sa faca doar ce vor ei! Cred, ca si tatal tau este unul din aceste personaje tipic romanesti.
Stai si gandeste la rece, ca poate au si ei, doar intr-un fel, dreptate.Nu au fost invatati nici sa comunice intre ei, poate, dapoi intre ei "stapanii" si copii.Astea au fost vremurile,cand barbatul era stapanul,el avea drept de "educatie"prin bataie si injuraturi, iar femeia, copii trebuiau sa stie de frica lor.
Chestia cu sinuciderea, las-o balta, ca nu rezolvi nimic.Viata o sa-ti mai ofere destule episoade "dureroase"!
Fa tot posibilul(este foarte greu), sa-ti gasesti de lucru, sa te muti in chirie si atunci sa vezi ce bine o sa-ti prinda putin ajutor din partea parintilor.Cauta sa stai mai deoparte, sa mai fii in "vizorul"parintilor, cand incepe o cearta, mai bine renunta tu, ca sa nu te mai jigneasca.Sunt multi tineri care gandesc ca tine, nu esti singura.Si eu am trecut prin asta.
Oamenii "fericiti"pe care ii vezi, nu sunt toti fericiti si in interior.Iti spun din proprie experienta:si eu am doi copii,casatoriti,un sot,problemele si necazurile mele,visele mele,dar pe strada sunt mereu bine aranjata,vesela,deschisa,zambitoare,ca doar, pe nimeni nu ar interesa de supararile mele.
Incearca sa-i intelegi si pe ei(poate sunt oameni simpli, fara o educatie in ceea ce priveste familia adevarata, fara sa-i jignesc) si vezi viata cu optimism, ca este foarte lunga si grea.

| Exilee a răspuns:

In primul rand, spala-te pe maini.
In al doilea rand, cere ajutorul unui psihopedagog sau a unui membru de familie care-i cunoaste mult prea bine pe parintii tai si-n acest fel sa se gaseasca solutii pentru diminuare, respectiv finalizarea acestor certuri. Deja, vad ca ai ajuns in stadiul de disparare. Asculta-ma, calmeaza-te si citeste o carte cu rugaciuni. Este esential. Mai mult, UN MARE AVANTAJ ai daca s-ar incheiat certurile deoarece parintii si nu numai ( dar si prietenii/ rudele apropiate) trebuie sa te sustina atat pe plan moral, cat si FINANCIAR pentru ca sa-ti termini studiile. Iti doresc mult succes si nu recurge la un asemenea gest las. CU parere de rau, inteleg starea si situatia in care te afli.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna! Eu sunt mai mica ca tine, am doar 15 ani.
Stii si eu mai am momente din astea, am luat pastile, m-am taiat la mana...etc. Nu cred ca toata lumea e fericita, cred ca toata lumea sufera insa toti ascund chestia asta.
Stii si la mine a fost la fel cu parintii insa eu atunci cand am luat pastile am fost si le-am zis, au fost foarte speriati si le-am zis tot ce aveam pe suflet, le-am zis ca m-au facut sasufar...etc
Crede-ma ca ai face o alegere gresita, chiar daca nu isi arta dragostea de mama ea te iubeste si o sa ii fie foarte greu fara tine.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Angajeaza-te undeva.un salariu mic dar e al tau, faci cu el ce vrei.muta-te cu gazda, si asa nu vei mai sta pe capul lor.sa se descarce pe tine. daca e asa rau cu tine acolo, atunci fara tine probabil le va fi mai bine.iar tu vei putea sa ai viata TA in cre vei primi doar pe cine vrei tu.succes,curaj si pentru a fi fericita iti trebuie atat de putin.sanatate si liniste.

| Vi003 a răspuns:

Esti prea suparata, calmeaza-te! Ai 20 de ani, cat de cat cunosti oamenii, cu bune si cu rele. Oameni sunt si-ai tai, n-ai ce sa-i faci! Daca pe-un strain il eviti atunci cand te supara, pe-al tau e mai greu. Incearca sa nu-i mai superi, termina-ti facultatea, cu sau fara ajutorul lor, demonstreaza-le (si demonstreaza-ti) ca esti o fata deosebita. Ce inseamna sa te zgarii pe maini? Singura iti faci mai mult rau decat iti fac ei impreuna. Calmeaza-te, tragi aer in piept, sterge-ti lacrimile si fa-ti un plan pentru viitor, ca nu-i greu! Sa stii ca fericirea pe care o vezi in jurul tau poate fi si o masca, in dos, doar ei stiu. Curaj, capul sus, trebuie sa fii puternica, sa nu te lasi doborata de nimeni!

| GrigMatei a răspuns:

Vezi-ti ma de treaba ta si leaga-te la maini. Ai 20 de ani, nu 80. Poti oricand sa-ti gasesti ceva de lucru si peste cativa ani sa te muti la casa ta.

| Stefan_Similea_1995 a răspuns:

Zi mersi ca vorbesc cu tine cu mine nici nu vorbesc pentru ca de craciun le-am scos ochii ca le-am dat 100 de lei si le-am scos ochii pentru ca ei mereu mi scot si acuma numai vorbesc cu mine crying