Io zic sa mai cujeti' nitelus ma ficior!
SSD-urile au fiabilitate scazuta fata de HDD-uri. In ultimele 6 luni am vazut doua SSD-uri (M2, noi) prajite. Ghici cate HDD-uri duse am vazut tot in 6 luni? Zero. Mai mult, am HDD-uri in functiune de peste 10 ani. Stii cat e viata teoretica a unui SSD (din ala ieftin care tot e mai scump decat un HDD - ca sunt si SSD-uri de care nu te atingi)? Hai ca-ti zic eu - 3 ani, si asta daca nu-l freci intensiv. Nu-ti zice nimeni daca nu stii sa citesti - celulele SSD au un numar limitat de scrieri/citiri pana isi dau duhul. Cu cat mai scump SSD-ul (depinde si de tip de celule MLC, TLC, SLC) cu atat duce mai multe scrieri si citiri dar tot nu se compara la fiabilitate cu un HDD.
Asa ca - sfat gratis - nu vrei sa dai jos HDD-ul. Vrei sa pui un SSD pe care sa instalezi Windows (si eventual programe mai frecvent folosite) ca sa-ti mearga mai repede si vrei si un HDD sa-ti tii datele importante pe el. Eventual, daca mergi pe SSD de 1TB exclusiv, daca ai HDD-ul de 1TB sa iti faci periodic back-up (exista adaptoare SATA-USB3).
P.S. Tac-tu o muncit (sau furat) pentru banii aia, tu sa cresti mare sa ii castigi (de preferat muncind) pe ai tai.
Cum adica sa ii spui? Atata timp cat are posibilitatea, il poti ruga sa iti cumpere o componenta pentru calculator si explica-i beneficiile. Functioneaza mult mai rapid, ii poti spune ca piesa actuala este prea veche si ca trebuie reinnoita )
Bafta