anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vreau un sfat referitor la o decizie pe care urmeaza sa o iau. Sunt casatorita de 9 ani cu o persoana pe care nu o mai iubesc deloc.Sunt extrem de nefericita deoarece tanjesc dupa cineva pentru care sa pot sa-mi exprim dragostea, tandretea, bunatatea, simt nevoia de a ma dezlantuii, de a iubii si de a fii iubita, insa nu ma pot decide daca sa divortez sau nu. Ma implora sa stau cu el, sa nu-l parasesc, imi este mila de el... dar eu ma topesc. Ce sa fac?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@gbrltdr -daca doresti sa iei asemenea decizii, atunci ia-le pentru copii tai.cand ii vei vedea ca sufera alaturi de o persoana pentru care nu mai simte nimic, sa le spui sa ramana alaturi de ea pana la adanci batraneti.insa celorlalti nu le da astfel de sfaturi.multumesc.

20 răspunsuri:
gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Sunt uimita de usurinta cu care luati hotarari intr-o situatie in care o persoana este parasita pentru alta... Ce-nseamna ca suntem in 2009? ca luam cu usurinta o hotatate legata de viata noastra...ca putem calca in picioare 9 ani de convietuire? Nu pot intelege cum poti sta langa un om 9 ani si sa afli ca nu-l mai iubesti deloc...si toata dragostea se transfera brusc la un altul. De unde stii ca nu este un foc de paie si ca peste un an sau doi vei ajunge in aceeasi situatie... Ce vei face?
Dupa cum explici dragostea navalnica care te topeste, ma face sa cred ca exista multa pasiune... dar aceasta poate fi sau nu IUBIRE!
Cred ca intelept ar fi sa lasi lucrurile sa decurga normal...sa astepti sa vezi cum creste sau descreste dragostea ta si a persoanei pe care o iubesti...si apoi sa iei o hotarare...Intre timp poti avea o discutie serioasa cu sotul tau si sa-i spui ca treci printr-o perioada pe care n-o poti gestiona ...controla...fiind mult implicata emotional...si ca astepti sa afli daca aceste sentimente sunt adevarate sau nu...Cred ca sotul tau merita sa faci acest lucru, chiar daca il va durea... dar vei lua o hotarare corecta...nu sub influenta "momentului"...
Iti doresc multa intelepciune si discernamant...si nu numai...ci si mult bun simt fata de sotul tau!

| monyk a răspuns:

Buna, nu poti fi cu cineva din mila, in primul rand gandeste-te la tine, la cat de bine iti e, daca simti ca nu il mai iubesti, mai bine te desparti, desi e greu, pe primul loc esti tu si cea ce simti, apoi urmeaza restul, nu te lasa influientata...

| Linda a răspuns:

Care sunt lucrurile care nu iti plac la el? Nu se pot schimba?
Citeste de pilda cartea Casatoria sacra de Gary Thomas. Se poate comanda pe net. Pe mine m-a ajuta in relatia de casatorie.

kittyalexandra
| kittyalexandra a răspuns:

Nu sta cu cineva din mila. E cel mai rau lucru pe care ti-l poti face. Parerea mea este ca trebuia sa te gandesti mai bine inainte sa te casatoresti la asta... Dar... fapta este deja consumata... Daca crezi ca divortul este cea mai buna solutie... Nu aveti copii care sa sufere foarte mult din cauza asta... Ati putea divorta. Nu te lasa manipulata de el...

| Delia a răspuns:

Sfatul meu este sa va separati o perioada, iar daca dupa un timp, la fel nu vei simti nimic pentru el, atunci va puteti gandi si la divort.Perioada asta il va ajuta si pe el sa ia mai usor ideea divortului. Daca nu faci pasul asta acum, crede-ma ca il vei face mai tarziu. Dar merita oare sa-ti sacrifici tineretea? Multa putere de vointa, curaj si dragoste iti doresc.

| maria a răspuns:

Spui ca esti extrem de nefericita dar ai stat alaturi de el timp de 9 ani, ceea ce nu e deloc de neglijat.Incearca mai intai de toate sa stai de vorba cu el, deschis, sincer, fara ocolisuri si sa va mai dati o sansa, sa va redescoperiti sentimentele care v-au tinut impreuna 9 ANI, sa va manifestati afectivitatea, caldura sufleteasca, tandretea, bunatatea, sa iubesti si sa te simti iubita, sa lupti alaturi de el, sa ii spui ceea ce iti doresti tu de fapt. El te cunoaste si tu il cunosti, cu bune, cu rele. Daca din motive intemeiate ( te-a agresat, batut, iti vorbeste necuvincios, nu te respecta, comunicati deficitar si nu ajungeti la nici un consens, te-a obligat sa avortezi, te-a umilit in public, te-a silit sa faci unele lucruri pe care nu ti le-ai fi dorit sau ati ajuns la un moment in care nu va mai tolerati unul altuia nimic) tu vrei sa divortezi, fa-o, dar inainte de asta, stai de vorba cu el, linistit dimineata, cu mintea limpede a fiecaruia intr-un spatiu neutru, nu in casa neaparat ( o cafenea sau un alt spatiu public, agreat de voi). Daca nu ai copii pentru care sa lupti si sa mai induri suferinta, caci din jena cu siguranta ca nu ai scris aici, atunci divorteaza.Incearca inainte de toate consiliere familiala, sexuala ( daca sunt probleme de dinamica sexuala in cuplu sau disfunctii sexuale), o discutie cu nasii vostri, cu parintele duhovnic daca aveti. Daca ai incercat toate acestea si nu se mai poate, atunci mergi pe drumul tau, divorteaza si ai grija de tine si sufletul tau.Curaj si Domnul sa te aiba in paza Sa.

| SweetCandy a răspuns:

Urmeaza-ti inima, mila o sa treaca de bine de rau si o sa ajungi sa iti blestemi zilele k ti-ai irosit viata langa cine nu trebuie...happy

| kayan a răspuns:

Daca te implora sa nu-l parasesti, te inteleg de ce tanjesti dupa "prospaturi"... eu zic sa dai divort... o casnicie intre doua "sotii" nu merge niciodata.

| kayan a răspuns:

@aminadab: pacat de varsta pe care o ai. suntem in 2009 totusi...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu face prostia sa stai din mila cu cineva. ia-ti viata in propriile maini, si lasa tot in urma.la urma urmei, o viata ai numai, de ce sa nu fii fericita? as putea sa-ti dau mai multe sfaturi in privat, insa...,

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si a mea se rica de cate ori vad doi craci pe strada. dar nu tanjesc dupa ei ca doar nu ma iau dupa ea.am o fiinta langa mine care e o mama perfecta si o sotie buna, si nu merita sa o insel sau sa o parasesc ca mi s-au aprins mie calcaiele dupa o alta gaura. daca era legea cocosului cine stie poate pleca ea dar daca e aici cred ca ma suporta si incerc sai usurez problema si sa nu fiu o pacoste. dar cum cunosc foarte multe femei care se aprind la prima propunere si pun botul la orice vrajeala cu usurinta deduc ca ai luat deja hotararea si fara sfatul nostru.asa ca... Dumnezeu cu mila. dar nu te-as sfatui sati lasi sotul fiindca vei plange amarnic.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Doar daca te bate si este betiv ai avea o scuza. daca nu...esti la fel de usoara ca cei/cele ce te sfatuiesc sa-ti construiesti fericirea pe nenorocirea altuia.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@aminadab-singurul lucru ce pot sa-ti spun este ca nu ai dreptate.eu stiu ca tu esti mai evlavios decat toti dintre noi, insa nu poti tine cu forta doua persoane impreuna numai ca asa spune biblia.hai sa o lasam cel putin de aceasta data deoparte si sa mai gandim si noi.totusi,aceasta fata isi merita si ea fericirea intr-un fel, de ce sa stea alaturi de cineva numai pentru ca acel cineva o manipuleaza pentru a fi el fericit? nu sunt de acord, sa mearga si sa-si caute fericirea, banuiesc ca este si tanara aceasta persoana.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dar in cei 9 ani - sa spunem 8, caci in ultimul te-ai re-indragostit? - cum puteai sa-ti :exprimi dragostea, tandretea,..." si, brusc, a aparut de dupa colt, .altul! Dar... cum se face ca tu tocmai te aflai la coltul respectiv? Caci a te indragosti presupune ceva timp petrecut impreuna, presupune ca cei doi parteneri sa se cunoasca foarte bine, sa impartaseasca acelasi sistem de valori, sau... pur si simplu, pe... incercate, ai gasit "ceva nou" considerat de tine mult mai satisfacator! Pentru ca, probabil, in cei 8-9 ani, in vechea relatie era mai mult respect fata de tine, si, dupa o perioada de compromis, poftele tale cer azi mai mult si mai diversificat...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sunt Maria, cea care a cerut un sfat referitor la decizia de a divorta dupa cei noua ani.Imi cer scuze ca nu am explicat mai bine ceea ce-mi doresc sau ceea ce am trait pana acum. Vreau sa intelegeti ca nu am pe nimeni, nu sunt indragostita de cineva anume, ci datorita modului in care am trait atatia ani alaturi de sotul meu, fara sa pot iubi, ma simt goala pe interior, simt nevoia de a iubi si de a fii iubita.Nu mai pot traii fara dragoste, fara sa daruiesc si sa primesc.Am spus ca tanjesc dupa acest sentiment deoarece inainte de a ma casatorii am simtit ce inseamna sa iubesti si sa fii iubita...insa, nu alaturi de sotul meu.Il respect si-mi doresc sa-si gaseasca pe cineva pentru a nu fii nevoit sa sufere, chiar am incercat sa-i caut eu pe cineva... dar nu mai am rabdare, simt ca ma imbolnavesc. Pentru ca nu simt nimic in afara de mila pentru el nu-l mai suport.Nu suntem compatibili din nicio privinta, nu avem principii comune. Sunt o persoana statornica si responsabila, dar am ajuns la capatul puterilor.INTREBAREA ESTE LA MINE CINE SE GANDESTE CAT SUFAR? Poate voi aveti mintea libera si puteti sa-mi raspundeti gandindu-va cum a-ti fii ractionat daca a-ti fii trecut prin asa ceva. Va multumesc tuturor celor care-mi raspundeti, indiferent de raspuns.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

As dori ca un ultim raspuns la aceassta postare, sa-ti transmit ca in conformitate cu unele pareri ale unor persoane deosebit de evlavioase, persoane care la fiecare sarbatoare se taraste in genunchi in fata unor oase iar popa le canta din gura, la cererea acestora doream sa-ti transmit sa fii nefericita toata viata stand langa o persoana pentru care sentimentele au apus demult. ceea ce nu se intreaba aceste persoane evlñavioase este daca tu doresti sa traiesti o viata nefericita numai sa le faci lor pe plac. daca sunt atat de marinimoase, de ce nu ti-l ia ele pe sotul tau si sa aiba ele grija de el. un ultim sfat, si ti-l dau pentru ca vorbesc din proprie experienta:nu te uita inapoi si nu mai intreba pe nimeni ce sa faci, nimeni nu va suferi alaturi de tine la fiecare neplacere ce ti-o produce actualul sot.nu conteaza cu cine vei merge in continuare, poate ca nici nu te vei mai casatori, insa cel putin iti vei gasi linistea sufleteasca.intr-un cuvant:divorteaza!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Iti dau un sfat si, crede-ma, o fac cu toata sinceritatea:nu te grabi! Citesc povestea ta si parca as fi scris-o eu... Oricum nu cred nici o clipa ca esti sincera 100%...ai un secret doar al tau, nu-i asa?

| jojo_1526 a răspuns:

Topirile astea sint trecatoare de multe ori. Daca sotul te iubeste si sinteti bine. Ar fi pacat sa destrami ...Ptr arderile inflacarate de acum care te-au aprins calciele. Te intrebi daca divortezi, respectivul (de care esti indragostita )te va iubi toata viata?! Si daca vei face un pas cu iel, tot timpul se va gindi cum te-ai lasat sotul pentru iel poate pe parcurs il lasi si pe iel ca nu te mai atrage ...Sincer aceasta parere este din punctul meu de vedere, nu trebuie neaparat sa il iau ca pe un sfat.Si eu cind m-am casat nu mi-am iubit sotul, am facut-o dintr-o ambitie contra parintilor, intr-adevar tinjam si eu dupa romantizm bla, bla. Dar am pus in balanta ca siguranta familiei si fericirea copiilor este linga .mami si tati.Sincer am invatat pe parcurs sa il iubesc.Eu iti doresc doar bucurie, fericire. Tu singura iti poti hotari soartea, aik fiecareisi da cu parerea, doar numai tu sti adevarul fisuri casniciei tale.

| carmi a răspuns:

Cred ca toate femeile maritate au avut asemenea momente, si mie mi se intampla si sunt casatorita doar de 3 ani. Daca esti sigura ca nu mai poti face nimic ca relatia sa mearga si sa va iubiti din nou, cred ca v-ati casataorit din dragoste, nu mai astepta sa treaca viata pe langa tine hranindu-te cu vise. Indrazneste d-zeu ne-a dat viata ca sa o pretuim ii suntem datori sa ne-o facem frumoasa.

| teso :) a răspuns:

Buna...si eu am trecut prin problema asta...acum sunt in divorz...sunt cu altcineva si nu imi pare rau de alegerea care am facut-o...suferi la inceput dar dupa aia cu timpul trece totul...de ce sa suferi o viata? eu am trecut prin momente grele, dar acum imi e bine...sunt fericita... sper ca o sa faci ce e m-ai bine...pentru tine si pentru pers ce iubesti...mult succes si gandeste bine...ciao ciao