| Vanessa0911 a întrebat:

Vreo metodă să ieşi din țară fără acordul părinților find minor de peste 16 ani?

49 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Mai astepti inca 2 ani.
Altfel vei fi data disparuta si politia te va cauta imediat, sa nu ajungi prada unor traficanti de minore.

| Holiday a răspuns (pentru Bula):

"Disparut" poti fi dat doar daca nu stiu de tine, nu daca esti undeva unde nu le convine. In alta ordine de idei, in 3 zile intram in Schengen si terestru, deci nu mai e nimeni sa intrebe la vama de varsta.

| darrio2007 a răspuns:

Legal, nici una.

| Holiday a răspuns (pentru darrio2007):

De fapt, in 3 zile, o data cu intrarea in Schengen, poate merge unde vrea in UE, fara sa-l intrebe nimeni, nimic, la granita.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru darrio2007):

Sunt multi care isi inchipuie ca vor calatori prin EU fara acte de identitate?

| darrio2007 a răspuns (pentru Holiday):

Serios? Legea cu minorii nu s-a abolit.

| darrio2007 a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Infantili. Păcat că si unii de varste mai mari cred asta.

Deja la calatoriile cu avionul s-a abolit din 21 martie 2024, cu aplicare din 31 martie 2024. Nu stiu daca s-a dat ordonanta si pentru calatoriile terestre, dar sigur va exista una.

| darrio2007 a răspuns (pentru Holiday):

Nu s-a abolit. Inca e neclară problema.

https://romania.europalibera.org/......63265.html

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru darrio2007):

Controlul (in bagaje) e una, verificarea identitatii e alta.
Sa-l vad pe ala care comenteaza aiurea pe aici cum trece el granita singur cu copilul (daca are copil). Selectia naturala isi spune cuvantul in privinta unora... happy

| darrio2007 a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Da, unii nu inteleg sau nu vor sa inteleaga care e diferenta.

| darrio2007 a răspuns:

Ce ți se pare in neregulă la comentariul ei? Mai bine raspundeai la intrebare.

Cum naiba ce i se pare in neregula?! Totul e in neregula. De la asa zisa "arestare", la prezumtia privind proxenetul, sau imposibilitatea iesirii din tara. De fapt, in 3 zile suntem in Schengen si terestru si nu mai e nimeni la vama sa verifice cati ani ai.

| Violleta2022 a răspuns:

Nici o metoda, fiindca este ilegal si interzis iar la vama esti prinsa si arestata.
De ce ai vrea sa fugi din tara?
Ti s-a urat cu binele sau iubityl/proxenetul te-a convins sa fugi cu el?
Tu la anisori astia nu ai pic de minte, daca crezii ca fugitul ala fara parinti este joaca de copii, neavand habar intentiile proxenetului acre se da drept iubitul perfect ca sa te scoata din tara si sa te vanda pe piata de sclavie sexuala, ca pros5tituata.
De aceea exista lege pana la majorta (18 ani impliniti) ca sa va protejam de voi insiva, fiindca nu aveti suficienta minet sa judecati si sa intelegi situatiile periculoase, putand sa intrati in ele fara sa ganditi.
Mii de fete ca tine sunt prinse si vandute pe piata de prostitutie sexuala din lume, unde sunt violate de zeci si sute de barbati, batute si apoi iar violate, fiindca pentru ei nu esti iubita ci o sclava care le aduce bani.

| Violleta2022 a răspuns:

Du-te copilas si te culca, ca nu ai habar ce vorbesti si mai tare incurci cu sfaturi inutile.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Legală? Niciuna.

| Holiday a răspuns (pentru suntserios):

In 3 zle suntem in Schengen. Nu-l mai intreaba nimeni cati ani are la vama.

| suntserios a răspuns (pentru Holiday):

Da și nu. Controalele nu vor dispărea de tot și la toată lumea.
Suntem în Schengen aerian de mult și tot se fac controale când sunt minori suspecți în trecere. Un prieten divorțat a zburat de 3 ori de atunci cu copii singur. De fiecare data a fost întrebat de acte

Normal ca trebuie sa ai actele de identitate la tine cand zbori cu avionul, dar noi vorbim de altceva aici. Exista OUG inca din martie, care prevede ca numai e necesara declaratia parintilor pentru calatoriile minorilor pe cale aeriana in spatiul Schengen.

Mă îndoiesc că au scos acea declarație în acel OUG

E posibil si ce zici tu, doar ca, neexistand control la granita terestra, nu prea are cine verifica asta, In plus, chiar daca se vor face controale prin sondaj, singurul lucru care il risti e sa te intoarca inapoi. Oricum, in alte tari, care sunt demult in Schengen se falfaie minorii dintr-o tara in alta fara niciun stres de mult timp. Mai ales cei de langa granite. Trebuie sa ne obisnuim si noi cu asta. Pana la urma, nu e mare lucru.

Da, controale prin sondaj.
Si e clar ca minorii neinsotiti vor ridica imediat un semn de intrebare si vor fi controlati

De cine? Nu mai exista vamesi acolo. Doar cand sunt organizate astfel de controale prin sondaj sunt adusi. In marea majoritate a fostelor vami nu va mai fi nici naiba. Tu ai trecut vreodata granita intre doua tari din Schengen? De multe ori nici nu-ti dai seama ca ai intrat in alta tara. E doar un indicator cu tara respectiva si un panou pe care scrie limitele de viteza in tara in care ai intrat.

Da, de multe ori.
Ai trecut vreodată din Austria in Ungaria sau invers?
Din Italia in Elveția?

Intre Austria si Ungaria, anul trecut. Nu era nici dracu`. In schimb, erau unii intre Slovacia si Austria, pe iesirea din Slovacia, dar oricum, opreau prin sondaj. Eram doar cu fi-mea minora, cu masina cu numere de Romania, si nu au avut nicio treaba sa ma opreasca sa ma intrebe ceva.
Ani de zile nu au fost niciun fel de controale, s-au introdus de ceva timp la anumite granite, si la anumite vami, astea prin sondaj, dar cu alte scopuri, nu ca sa urmareasca minorii care trec granita. Si oricum, vor disparea din nou la un moment dat. Declaratia privind minorul, e ceruta doar la iesirea din Romania. Apoi nu ti-o mai cere nimeni. De aia se si face doar in limba romana.
Intre Italia si Elvetia nu e cazul sa fi trecut, pentru ca e prea departe sa fie rezonabil sa mergi cu masina. E mai indicat sa mergi cu avionul si inchiriezi masina acolo.

Pai nu despre ieșirea din Romania era întrebarea?

Pai exact. Si atunci, de ce bati campii cu Austria, Elvetia, sau Italia?!laughing

Pai eu doar ti-am raspuns la intrebare

"Tu ai trecut vreodata granita intre doua tari din Schengen?"

| Fatamuntilor a răspuns:

Nu exista asa ceva.
sezi, bland pana la majorat cand legal iti asumi cea ce faci.

| Holiday a răspuns (pentru Fatamuntilor):

In 3 zile intram in Schengen si terestru. Nu mai e nimeni in vama sa te intrebe de varsta, acte, sau alte cele.

| Fatamuntilor a răspuns (pentru Holiday):

Stiu asta...Dar am inteles ca vor totusi controale aleatorii.
asta ar insema ca minorii sa poata pleca (fugi) din tara.Sau sa se poate iesi cu substante interzise.

| Holiday a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Nu exista niciun comunicat privind controalele aleatorii la granitele Romaniei cu tari din Schengen. In schimb, exista unul care prevede desfiintarea a vreo 30 si ceva de puncte de control la frontiera.

| Holiday a răspuns:

De la 1 ianuarie 2025, Romania intra in Schengen. Din momentul ala poti merge in tot UE fara sa te intrebe nimeni nimic. Mai ai rabdare 3 zile.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Nici o metoda, nici o sansa.
Minorii trebuie insotiti de ambii parinti sau de un parinte care are acordul scris al celuilalt parinte.
Apropos, parintii tai ce pazesc?

Doresti sa vizitezi iubitul turc, sau pe ala din Germania? Pana luna viitoare iti faci altul, asa ca ce rost au vizitele peste hotare?
Apropos, iubitul turc poate ca apasa pedala sa se insoare, dar te avertizez ca ar face orice pentru permis de libera circulatie prin EU.
Doresti sa fii traficata sau sa devii pasaport?

| Kufu95 a răspuns:

Da, să mai aștepți 2 ani până la 18 ani, altfel nu ai cum.

| Kufu95 a răspuns:

Mai și spune că neapărat scopul fetei este să fugă la un iubit proxenet. Atâta vreme cât cine a pus întrebarea nu a dat de înțeles că nu are un iubit care probabil e "pește" că să vorbesc pe limba Violetei, nu putem presupune noi ce are de gând fata, poate vrea să călătorească, poate vrea să meargă la muncă, dar nu neapărat să devină prostituată... cum din multe postări îî cam place ei să atragă atenția în privința asta.

| Kufu95 a răspuns (pentru Kufu95):

Am zis să mă uit și la ce întrebări a mai pus fata înainte și având în vedere că se leagă cu răspunsul ei, îmi cer scuze față de Violeta.

| Kufu95 a răspuns:

Oricum, te-a blocat bănuiesc, să nu cumva să o contrazică cineva. laughing laughing

| Kufu95 a răspuns:

De fapt, cam are un sâmbure de adevăr ce spune Violeta... din păcate i-aute ce a întrebat fata mai demult.
în 4 Septembrie | Vanessa0911 a întrebat:

Bună, eu fac pe 31 Ianuarie 2025 18 ani și mă bate gândul să plec la București să fac videochat de câteva luni pentru că nu am bani deloc și pentru nimic. Adică mănânc doar o dată pe zi niște cartofi prăjiți și acum că începe liceul nu am bani să îmi iau caiete și ce-mi trebuie.Eu am început o relație cu un băiat de 25 de ani în speranța că poate mă ajută și el dar el nu face nimic altceva decât să îmi facă probleme și vrea să îmi cunoască părinții și îmi lasă numai comentarii cu "iubirea mea" pe toate rețetele mele de socializare ca să vadă toată lumea când sunt cu el când eu i-am spus că nu vreau să ne afișăm împreună pentru că sincer asta îmi mai lipsește. Să ajung și bârfa satului.Voi ce ați face dacă ați fi în locul meu, ați pleca să faceți videochat să aveți o viață mai bună? Menționez faptul că nu aș vrea un job normal pentru că nu m-ar ajuta prea mult 2000 de lei.

| eliancodrut a răspuns:

In plus, mai are inca doua conturi, cel putin.

| darrio2007 a răspuns (pentru eliancodrut):

De unde stii?

| eliancodrut a răspuns (pentru darrio2007):

Din analiza modului cum posteaza. Analiza modului cum se exprima imi arata ca este aceiasi persoana. In plus nu a dezmintit niciodata.

| Whitte a răspuns:

O metoda sigura este sa mai astepti pana implinesti 18 ani. Chiar daca "iubi" va spune ca nu mai esti buna pentru "produs". Atunci vei merge pe cont propriu, fara bataile lui.

| BeaTMaN696 a răspuns:

Săraca violeta na mai atins un fir de iarbă să nu cumva să piardă vreo întrebare pe TPU. Eu nu înțeleg cum poți să stai non stop pe TPU și să dai răspunsuri inutile arogante și efectiv fara să știi absolut nimic despre ce răspunzi.

| darrio2007 a răspuns (pentru BeaTMaN696):

Ce ți se pare inutil? Decat sa faci atac la persoana mai bine raspundeai celei care a intrebat, cu un sfat. Sau habar n-ai ce sa raspunzi?

| BeaTMaN696 a răspuns (pentru darrio2007):

Șefule s-a răspuns la întrebare de vreo 5 useri dacă ți-ai chinuit ochii să te uiți. Citește răspunsul violetei care își bate efectiv joc de persoana respectivă și după îmi răspunzi mie la comentariu. Orice răspuns pe care îl dă este arogant și majoritatea sunt efectiv greșite și inutile.

Din astia 5 cati crezi ca au gandit normal in raspunsurile lor?

Ce este neadevarat in raspunsul ei?

| Kufu95 a răspuns (pentru darrio2007):

Nu este inutil răspunsul, dar trage niște concluzii aiurea care din întrebare nu ai cum neapărat să te gândești la ce a mai dezvoltat ea în ce a scris.