| bogdannn114 a întrebat:

Ziua mamei este pe 8 martie sau pe 2 mai? Am inteles ca pe 8 martie e ziua femeii nu ziua mamei.

10 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

A fost demult 8 Martie acum unii se pregătesc pentru Paște

| relian a răspuns:

Pe 8 martie la romani este ziua femeilor, dar cat de internationala este doara romanii cred ca asa ar fi laughing dar eu in America nu am vazut asa ceva, astia nu sarbatoresc 8 martie, nici ca zia a femeiei nici a mamei, dar au si ei ziua mamei dar nu coincide nici cu 8 martie nici cu 30 mai, e pe 9 mai, deci numai internationala nu-i ziua asta de 8 martie.Plus prin asia sau africa, pai ce stiu aia de 8 martie laughing
Dar in RO asa este, ziua femeilor, a mamei probabil au bagat astia acu mai recent, candva pe vremuri demult apuse nu era ziua mamei

| mihaela000ela a răspuns (pentru relian):

Ar trebui sa stiti, daca locuiti in America ca este memorabila ziua de 28 februarie 1909 în New York, ...cum au ajuns la data de 8 martie gasiti raspunsul simplu... doreau o singura zi in toata lumea, pe care femeile sa o sarbatoreasca, asa ca in 1913 au considerat aceasta zi, ca fiind 8 martie ..la origini era o sarbatoare impotriva violentei asupra femeilor si discriminarii acestora.

| relian a răspuns (pentru mihaela000ela):

Nu am ce sa stiu, vrei sa iti arat calendaru aici sa vezi daca oameni sarbatoreasc ceva de 8 martie? Deci nu am ce sa stiu pentru ca nu e nimic de stiut, americanii nu sarbatoresc nimic de 8 martie.
Daca tu stii altceva e fix problema ta, dar cred ca tu iti iei informatiile de pe net, eu le iau din viata traita aici, de la fata locului, iar daca eu iti spun ca nu se sarbatoreste nimic, atunci exact asa si este.
In calendar pe 8 martie este gol laughing

| mihaela000ela a răspuns (pentru relian):

Cred ca nu ati inteles mesajul meu.Nu am spus ce se sarbatoreste pe 8martie ceva, am facut strict o referire la originea acestei sarbatori.La varsta mea nu netul e aliatul, ci cunostintele acumulate in ani.

| relian a răspuns (pentru mihaela000ela):

E bun atunci, asta e daca nu am inteles, se mai intimpla.Eu nu zic nici dupa net nici dupa experienta, zic ce vad.

| Werrich a răspuns:

Ziua Femeii a fost instituita de comuniști
https://www.historia.ro/......-comunista

Creștinii ii spun Ziua Mamei deoarece pe 25 martie este Buna Vestire.
Când eram la grădiniță, în 1994, 8 Martie era Ziua Mamei.

| badpanda a răspuns:

Daca nu este femeie nu ai de ce sa-ti faci griji.

| mihaela000ela a răspuns:

Faci confuzii!
8 Martie =ZIUA INTERNATIONALA A FEMEII!
Ziua mamei se sarbatoreste in a doua duminica a lunii mai.
Sunt tari care sarbatoresc atat ziua mamei, cat si ziua femeii in aceiasi zi, din considerente culturale, sociale etc. Pana acum cativa ani, noi sarbatoream ca tara doar 8 martie. Ziua mamei, noi o sarbatorim in prima duminica a lunii mai.

| Iamlolanoah720 a răspuns:

Pe 30 mai

Întrebări similare