anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Îmi puteți da, vă rog, un site de unde să citesc cartea "Jurnalul lui Cathy" ?

ATENŢIE! Legea nr. 8 din 1996 pedepseşte pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe Internet. Nu posta linkuri care încalcă drepturile de autor. În ipoteza unei acţiuni juridice, TPU.ro poate fi obligat de lege să furnizeze IP-ul tău şi restul datelor de identificare despre tine.

Postarea unui mesaj implică asumarea tuturor riscurilor din partea ta.
De asemenea, accesararea unor linkuri de pe site-uri îndoielnice poate duce la virusarea calculatorului tău.
Răspuns Câştigător
ÉrotiqueConseils
| ÉrotiqueConseils a răspuns:

Bună dimineața.
Am căutat și pe www.scribd.com,și pe www.cartidownload.com, însă este de negăsit.
Dacă dorești să o cumperi, o găsești pe www.elefant.ro cu 45 de lei : http://www.elefant.ro/......9594.html.
Baftă!

1 răspuns:
| curkthebest a răspuns:


Look:Cathy e o tinara de 17 ani care invata intr-un liceu din California, locuieste cu mama ei si are un talent rar la desen. Mai are o buna prietena, Emma, pe jumatate chinezoaica, un iubit dubios, Victor, asociat cu tot felul de personaje bizare din Cartierul Chinezesc si cu cercetari secrete la un institut de biologie.

Lucrurile se complica in momentul in care colega lui Victor e gasita moarta si Cathy, la rindul ei, primeste semnale ca va avea aceeasi soarta daca se va incapatina sa ramina in preajma lui Victor. Barbatul, care-si atrage tot ce poate fi mai atroce in materie de suspiciuni, e inconjurat de secrete, iar comportamentul fata de tinara indragostita nu face decit sa le intretina.

Jocul de-a atractia si rezerva pierde orice urma de haz in momentul in care barbatul pur si simplu o respinge fara explicatii, lasindu-i in schimb suficiente indicii pentru afectiunea pe care inca i-o poarta. Desi sfatuita de cerebrala Emma sa se retraga, fata se infiltreaza in casa lui Victor, unde da peste probe din biografia acestuia care o deruteaza si mai mult: fotografii sepia linga o femeie care pare sotia lui, insotita de o fetita, scrisori si acte vechi de familie. Mai mult, un tablou de Chagall, mobila de lux si utilitatile venite dintr-un viitor al tehnologiei de virf fac nota discordanta cu ceea ce ar trebui sa fie standardul de viata al unui cercetator de 20 si ceva de ani.

Intrigata de ultimele descoperiri, dar si de comportamentul suspect al lui Victor, Cathy incepe o investigatie pe cont propriu, ajutata de pe margine de prietena ei de nadejde, care ar putea sa concureze cu sanse mari o baza de date despre genetica si tehnologia comunicatiilor.

Conversatii pe Yahoo! Messenger, text intrerupt de notatii facute cu pixul, desene si schite sau portrete complete, inclusiv crochiuri care insotesc descrierile vestimentare ale personajelor, toate aceste interventii grafice impinzesc povestea, vin cu explicatii care sa umple lacunele narative si dau cartii un aer credibil de jurnal sau oracol tipic adolescentin. Finalul prozei deschide alte piste, iar misterul pe care autorii au pariat consistent poate sa sustina continuarea povestii intr-un nou volum, care e programat sa apara in curind.

Este cit se poate de limpede ca nu ambitiile literare i-au motivat pe cei doi autori sa puna la punct o astfel de carte, care ramine, cu toate astea, o poveste cinstita, cu ingrediente la vedere si un ritm care nu se poticneste la lectura. Ce au speculat cei doi e nevoia adolescentilor de secrete si de micile probe care sa le documenteze „marile drame" ale vietii de licean: biletele, servetele patate cu ruj, bucati de fotografii, decupaje din ziare sau meniuri sterpelite din restaurant.

Formula imprumutata din clasicele oracole, pline de inflorituri in penita si lipituri care sa ascunda evidente greu de rostit, e cea pe care au intuit-o cei doi americani. Succesul pe care l-au declansat in SUA nu acopera o impostura, ci, dimpotriva, o intuitie a nevoii de joc si implicare, cirlige cu foarte multe sanse sa aduca inspre carte adolescenti crescuti in fata calculatorului.

Si totusi, „Jurnalul lui Cathy" nu are nimic din tonul usor de prevazut al jurnalelor de adolescente: confesiuni lacrimogene, panseuri inecate in melancolie, lamentatii minore si clisee roz. Dimpotriva, e de la un capat la altul o colectie de insemnari alerte, cu o poveste care se completeaza din mers si personaje cu replici taioase si preferinte bifate de pustii de azi.

E o carte pe care poate ca nu vrei s-o recitesti, dar pe care cu siguranta o citesti fara senzatia ca raspunzi la impostura unui autor care speculeaza, cu buna stiinta si antrenament, clisee si trucuri facile. Mai mult, e un nou semnal, extrem de evident de aceasta data, asupra virajului lecturii dinspre estetic si constructie pure, catre mecanisme de entertainment, care angajeaza cititorii intr-un joc de tip „virtual reality".
Doar atat am gasit... poate o va pune cineva pe net dar mai bine o cumperi sa o ai pentru tine...sal

Întrebări similare