Le-am vazut si eu de o buna bucata de vreme si nu mai stiu prea exact. Actiunea in partea a doua se deruleaza pe doua planuri, unul in trecut cand Vito ( adica Don Corleone din primul ) e fortat de imprejurari sa vina in SUA, si arata drumul lui spre popularitate, cum isi face primii bani, cum isi face primul prieten, pe grasul de Clemenza, cum isi intemeiaza familia, etc. Al doilea plan descrie actiunile lui Michael de a duce mai departe afacerea familiei, cum se extinde prin Cuba si nu mai stiu pe unde, cum afla de falsii prieteni si asociati si cum ii destrama. Relatia lui cu Kay merge tot mai prost, dar parca reusesc sa stabileasca monopolul la nu stiu cate cazino`uri din Las Vegas, si parca scapa de Moe Green, intemeietorul Las Vegasului, din cate am inteles eu. La final stiu ca il omoara pe Fredo, dar nu mai stiu pe ce motiv, parca pentru ca il tradase.
In partea a treia Michael se incurca in ceva afaceri cu biserica, pentru actiuni la nu mai stiu ce filma internationala, si apare in schema un nepot de al lui parca, fiul lui Sonny caruia ii placea de fica`sa pe care o foloseste sa`si faca imagine. Apar ceva negoturi intre ei, ceva neintelegeri, ca normal ca in afaceri nu merge totul ca pe roate sau cum vrei tu. Desi e lung, daca il mai revezi o data cap-coada o sa-l intelegi cu siguranta.
Deci sincer.M-am uitat la 30 de minute din primul film si m-am plictisit ingrozitor.Nu zic ca e porcarie sau ca e bun(o fi bun, e pe in top250 imdb, parca), dar te plictiseste rau de tot.Cred ca iti trebuie o rabdare incredibila ca sa vezi filmele astea.Nu cred ca sunt greu de inteles, pentru ca am prieteni care le-au vazut si mi-au zis ca e frumos.Insa tot ce cred eu este ca iti trebuie rabdare ca sa le vezi.
Acum or fi unii care zic: nu e de capul tau filmul asta, mai bine uite-te la cenusareasa.Eu le zic ca filmul e super plictisitor. Si pentru cei care zic ca iti trebuie minte sa vezi filmul asta, eu le zic sa se uite la filmele mindfuc.ca si cele cu actiune incalcita.
Partea a II-a
În ceea ce fără îndoială este una dintre cele mai bune continuări de film din toate timpurile, Francis Ford Coppola duce mai departe povestea de proporţii epice a trilogiei Godfather cu această saga despre două generaţii din familia Corleone aflate la putere. Coppola colaborează încă o dată cu scriitorul Mario Puzo, şlefuind două poveşti întreţesute, care funcţionează în egală măsură ca preambul şi continuare a originalului. Prima prezintă umilele începuturi ale clanului sicilian şi ascensiunea în New York a tânărului Don Vito, interpretat acum într-un rol secundar premiat cu Oscar de Robert De Niro. A doua prezintă ascensiunea lui Michael (Al Pacino), noul Don al clanului. Reunind mulţi dintre actorii care au lucrat la The Godfather, Coppola a produs un film de o magnitudine şi viziune uluitoare. Producţia a fost nominalizată la 11 Premii Oscar, dintre care a primit şase - inclusiv Oscarul pentru "Cel mai bun film" al anului 1974.
Sursa: www.cinemagia.ro
Partea a III-a
Una dintre cele mai interesante saga din istoria filmului continuă!
În această ultimă parte a trilogiei despre familia Corleone, Al Pacino joacă rolul lui Michael, liderul puternic al familiei. La cei 60 de ani ai săi, Michael e dominat de două pasiuni: să-şi elibereze familia de crime şi să găsească un succesor potrivit.
Succesorul ar putea fi pătimaşul Vincent (Andy Garcia), dar el ar putea fi, de asemenea, şi cel care schimbă dorinţa lui Michael de a face afaceri legale într-un infern al violenţei.
Francis Ford Coppola regizează un film incitant, de mult aşteptat, în care îi distribuie pe Al Pacino, Andy Garcia, Diane Keaton, Talia Shire, Eli Wallach, Sofia Coppola, Joe Mantegna şi alţii.
Sursa: www.cinemagia.ro
anonim_4396 întreabă: