| bladdddd a întrebat:

Buna lume! Ce parere aveti despre:
1. Filmele S.F
2. Romanele S.F
Care va plac mai mult si de ce?

Răspuns Câştigător
| thegatekeeper a răspuns:

Imi plac romanele si filmele S.F. pentru ca imi plac speculatiile pe diverse subiecte, dar nu am citit sau vizionat foarte multe din acest gen. Prefer romanele, in general, fiindca ofera mai multe detalii decat filmele, indiferet de gen.

2 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Nu-mi place sa-mi pierd timpul cu subiecte s.f.

| AlexanderAdrian a răspuns:

Imi plac ambele la fel de mult. Iti trebuie insa un anumit tip de imaginatie pentru a savura un roman sf la fel sau aproape la fel de mult ca un film. Probabil ca multi vor spune din acest motiv ca nu poti compara un film cu toate efectele lui speciale cu ceva doar in scris. Altii pot argumenta in diverse moduri ca o carte dupa care s-a facut un film merita inca a fi citita si ca e mult mai buna decat filmul in sine.
Dune de exemplu a fost o jignire la adresa cartii, in schimb Copii Dunei, facut de Hallmark a fost cu totul altceva.

Cu alte cuvinte daca ma intereseaza un subiect voi citi intotdeauna si cartea daca am vazut filmul mai intai si invers. Sunt o sumedenie de detalii revelatoare in carte care nu pot fi transpuse in film. Nu poti lua sute de pagini de detalii si face un singur film de doua ore. De altfel se stie de exemplu cum au intors putin lucrurile in Jocul lui Ender. Unde mai pui ca seria are mai multe carti si tare m-as mira daca le-ar ecraniza pe toate asa cum ar fi normal.

Sunt multe carti care raman neecranizate de exemplu si e mare pacat. Citesc chiar acum un roman sf de vreo 900 pagini Vernor Vinge- Foc in adanc. Daca ar produce un film dupa acest roman, actiunea ar fi mai mult decat palpitanta.

Eu raman la parerea ca o carte are o tona de farmec, la fel de mult ca si un film. E pacat ca tinerii prefera sa nu mai citeasca in ultima vreme. Ar putea macar sa adopte metoda moderna de a citi, cu ajutorul tabletelor sau chiar a ebook readerelor chiar daca sunt mai scumpe. Editura Nemira are deja un intreg website special pentru editiile e-book ale cartilor publicate la ei. Si ma gandesc ca o metoda moderna de a citi plus pretul mult mult redus pe e-book i-ar putea incanta pe unii tineri sa citeasca.