Buna! Eu am citit cartea si mi-a placut foarte mult. Ti-o voi povesti mai pe scurt, cu tot cu final : Bella si Edward se casatoresc iar Bella ramane insarcinata. Dupa ce o naste pe Renesmee, Bella e transformata in vampir. Totul decurge bine, pana cand Irina (din clanul Denali) o vede pe Renesmee si crede ca e un copil nemuritor( lucru care incalca grav regulile vampirilor si atrage dupa el o pedeapsa capitala) si le spune Volturilor. Familia Cullen afla datorita lui Alice ca Volturii vin dupa ei sa-i pedepseasca asa ca aduna martori din toata lumea, care sa depuna marturie pentru ei in fata Volturilor, spunandu-le ca Renesmee nu este un copil nemuritor, ci e se dezvolta mereu (copilul nemuritor este un copil mic transformat in vampir, inghetat ca bebelus), ajutati fiind si de varcolaci, Jacob gasindu-si sufletul pereche in Renesmee, iar haita lui Sam hotarandu-se sa-i ajute. Bella isi descopera si ea o putere si ii ajuta sa faca fata Volturilor. Alice si Jasper pleaca, lasandu-i pe toti sa creada ca i-au abandonat, dar se intorc cu Nahuel, un baiat jumatate om jumatate vampir, exact ca Renesmee, dovedindu-le Volturilor ca Renesmee nu e niciun pericol. Neavand ce face, Volturii sunt nevoiti sa plece. Toti scapa cu bine, iar Edward descopera ca-i poate citi gandurile Bellei daca aceasta ii permite.
O sa vina Volturii sa o omoare pe Renesme. dar ea are o putere speciala pe toti cei care ii atinge le da viziunile ei iar ei o sa vada ca totul este bine si o sa fie uimiti de talentul ei. Jacob e indragostit de ea... Bella are si ea tot asa o putere ca un fel de sfera care sa ii protejeze familia si oricum totul se termina cu bine. Numai stiu exact cum ca am citit de vreo 3 ani cartea. oricum in mare cam asa e.
Funda?