| Ash00 a întrebat:

Bună seara! De curând a început să-mi placă un anime, dar din cauza rate-(ingului) slab și a popularității scăzute, compania respectivă nu o să mai faca sezonul 2 sau cel puțin așa am auzit...cu toate ca nu a fost anunțat oficial. Ce vreau eu să știu: cum pot susține mai mult respectiva serie? Am dat 10 stele dar mi-ar plăcea să las și niște comentarii de încurajare! (Mă refer pe site-urile IMBPD si My Anime List [sau nu neapărat pe aceste siteuri dacă nu se poate]). Știu că poate acel comentariu al meu ar fi în zadar așa cum cred majoritatea...dar eu o să tot sper până când o sa am un anunț oficial de la respectiva companie! Multumesc si o seară frumoasă! (Vă rog frumos să nu mă întrebați cum se numește animeul. Vreau să trecem direct la subiect dacă se poate!)

4 răspunsuri:
| Adrian5575 a răspuns:

Trebuie sa fie multa lume care sa sustina asta. Daca compania considera ca nu e deloc profitabil sa continue cu sezonul 2, nu o va face. In concluzie, te cam zbati degeaba. Totul e pe bani.

| Justme1997 a răspuns:

Ca sa ajuti cu adavarat trebuie sa cumperi ceva merchendise sau vreun volum de manga. Notele de pe MAL sau Imdb nu valorează la nimic. Daca nu va avea niciodată un sezon 2, cel mai probabil povestea continua in manga.

| Miauti a răspuns:

Cum a spus si @Justme1997. Eu nu mai folosesc MAL din cauza scandalului de a manipula notele pentru vanzarea acelui anime care il vindeau ei pe site.

Folosesc https://anilist.co, din cauza mai multor categorii de note.

| HandaSei a răspuns:

După cum a spus și cineva puțin mai sus, nu are absolut nici cea mai mică relevanță nota unei serii! /Când se decide dacă un anime va primi sau nu un al doilea sezon se ține cont strict următoarele lucruri:

1. Popularitate ( iar aici poți contribui evident prin recomandarea seriei respective la cât mai multă lume! )

2. Dacă face sau nu profit, adică cât de bine se vând produsele relatate seriei respective, adică vânzările seriei în sine în variantele BD sau DVD și dacă materiale sursă (manga/light novel) și-au înbunătățit vânzările după apariția anime-ului, dar și alte produse fizice brenduite cu logouri/caractere din seria respectivă, deși astea din urmă le găsești mai mult în japonia, ce găsești pe site-urile noastre din vest în 90% din cazuri nu sunt licențiate de creatori sau studio-ul care l-a creat...

Deci da, dacă ai cumva din întâmplare măcar vreo 100k euro de investit în vreo câteva mii de copii BD ale seriei, atunci poate că cineva o să observe asta așa din întâmplare, iar printr-un miracol se va lua o decizie pentru a fi continuată seria... xD