Nu prea inteleg intrebarea ta dar o sa incerc sa iti raspund... sper ca o sa intelegi cate ceva.
Vrajitorele au facut un blestem asupra lui Klaus (o s aintelegi de ce spun numai de el, in episoadele viitoare, nu vreau sa iti dau mai multe detalii), iar acest blestem il poate rupe cu un vampir, un varcolac, piatra lunii, o vrajitoare si dublura. Dublura a fost facuta dupa o persoana din familia Petrova, ca sa zic asa. Ea se naste odata la nu stiu cati ani, nu au mentionat. Klaus a cautat acesta dublura tot timpul, dar probabil ca nu a gasit-o sau a scapat etc. In momentul cand Katherine s-a nascut ( sa zicem asa, nu stiu cum sa iti explic altfel) nu era posibilitatea sa mai fie alta dublura, pentru ca ele se nasteau o data la cativa ani, iar in momentul ala Katherine nu era vampir. Ca sa scape Katherine s-a transformat in vampir. De asemenea Katherine a avut un copil din flori, de care nimeni nu stia si de acolo s-a "nascut" Elena.
Pfff...nu stiu daca ai inteles ceva spe macar ca ai inteles o parte sau sa iti zica cineva mai bine.
Pai dupa cum ai spus numele lui Katherin de familie este Petrova.Ea a avut o dublura dar era tot vampir si de aceea au ales-o pe ea fiindca era om insa ea a vrut sa se transforme in vampir sa scape insa Klaus a urmarit-o timp de 500 de ani pentru ca vroia sa o omoare. Elena este din familia Petrova de aceea este dublura lui Kath.Si Klaus a vrut sa rupa blestemul pentru el nu pentru restul pentru ca il ajuta.O sa vezi in ultimele episoade atunci o sa dezlegi mai multe nelamuriri.