La americani "Bloody Mary" este mai mult un joc in care fantoma lui Mary este "chemata" la petreceri ca dovadă a curajului. Cel care are acest "curaj" trebuie sa ii pronunte numele de trei ori in timp ce se uita intr-o oglinda. Se spune ca fantoma va aparea in spatele celui care ii incateza numele si il va ucide.
Dintr-o gluma, trei colegi de liceu reusesc sa elibereze un spirit malefic.
In noaptea in care are loc balul de absolvire, trei colegi, rostind o incantatie magica, reusesc sa elibereze un spirit malefic, iar consecintele acestui joc vor fi ingrozitoare, totul transformandu-se intr-un cosmar incredibil. Spiritul malefic ajunge sa-i terorizeze pe toti. Desi toata lumea stia legenda lui Bloody Mary, nimeni nu indraznea sa vorbeasca despre asta, insa, din clipa in care liceenii au recitat in gluma incantatia, spiritul razbunator a inceput sa bantuie nestingherit.
Noaptea balului se transforma intr-un cosmar ingrozitor, din pricina unei provocari facute de trei prieteni si colegi de liceu, care descatuseaza o forta malefica, in acest thriller terifiant.
Toata lumea stia de Legenda lui Bloody Mary, dar cand trei adolescenti recita in gluma o incantatie straveche, in cadrul unei provocari inocente, un spirit razbunator este adus la viata, care le pune in pericol viata. Mai intai, cei trei sunt rapiti de un grup de sportivi din echipa de fotbal a liceului; ei sunt curand salvati, dar sunt nevoiti apoi sa priveasca cum o amenintare invizibila ii ucide pe fiecare dintre rapitorii lor. Totul se intampla doar in imaginatia lor, sau spiritul lui Bloody Mary s-a intors din mormant pentru a-si razbuna moartea si a-i omori pe toti cei care ii stau in cale?
Bloody Mary este o fantomă sau vrăjitoare ce face parte din folclorul din Vest. Legenda spune că ea apare în oglindă atunci când numele ei este rostit de trei ori (sau câteodată de mai multe ori, depinzând de versiunea poveştii), deseori acest ritual fiind făcut la petreceri sau ca parte dintr-un joc.[1]
În folclorul contemporan, Bloody Mary este o fantomă sau o vrăjitoare care se spune că apare în oglindă atunci când numele ei este spus de trei ori (sau de mai multe ori, în funcţie de versiunea poveştii), de cele mai multe ori ca un joc la petrecerile în pijama. Alte poveşti similare folosesc nume ca Mary Worth, Mary Worthington, Hell Mary, Black Agnes şi multe altele.
În folclorul sau în cultura copiilor, „Bloody Mary" este un joc în care o fantomă cu acelaşi nume se spune că apare în oglindă atunci când este invocată. Cea mai des utilizată metodă prin care participanţii încearcă să o cheme este cea în care persoana trebuie să stea în faţa oglinzii pe întuneric (de cele mai multe ori în baie) şi să îi repete numele de trei ori.
Există mai multe variante ale ritualului. Unele dintre ele presupun scandarea de o sută de ori, la miezul nopţii, frecându-ţi ochii în timp ce te roteşti, cu apa curgând, sau rostindu-i numele de 13 ori cu o lumânare aprinsă. În alte variante ale legendei pesoana care o invoacă trebuie să spună „Bloody Mary, ţi-am omorât copilul!" („Bloody Mary, I killed your son!") sau „Ţi-am omorât copilul" („I killed your baby"). În aceste variante se crede că Bloody Mary este spiritul unei mame (de multe ori văduvă) care şi-a ucis copiii, sau o tânără mamă al cărui copil i-a fost furat, ceea ce a îndurerat-o profund şi a împins-o la sinucidere. În poveştile în care se crede că Mary a fost acuzată pe nedrept că şi-a ucis copiii persoana care o cheamă trebuie să spună „Cred în Mary Worth" („I belive in Mary Worth").
Acest joc este similar altuia care implică invocarea vrăjitoarei Bell în oglindă, la miezul nopţii. De obicei, jocul este un test de curaj, deoarece se crede că dacă Bloody Mary este invocată, ea va îl va omorî pe cel care a chemat-o într-un mod foarte violent, cum ar fi tăierea feţei, smulgerea ochilor, îl va face să-şi piardă minţile sau îl va lua cu ea în oglindă. Unele variante spun cred că dacă îi rosteşti numele de 13 ori într-o oglindă la miezul nopţii, ea va apărea şi îţi va da posibilitatea să vorbeşi cu o persoană decedată până la ora 00:01, când Bloody Mary şi persoana cu care ai cerut să vorbeşi vor dispărea. Alte versiuni spun că persoana care o invocă nu trebuie să o privească direct în ochi, ci să se uite la imaginea ei din oglindă; atunci ea îi va dezvălui viitorul în ceea ce priveşte căsătoria şi copiii.
În unele legende Bloody Mary este asociată cu Regina Maria I, cunoscută în istorie drept „Maria cea sângeroasă", datorită uciderii a cateva sute de Protestanţi. Viaţa reginei a fost marcată de câteva avorturi spontane sau sarcini false. Dacă Maria I ar fi născut un copil, acesta ar fi fondat o succesiune Romano-Catolică şi ar fi continuat persecuţiile religioase ale mamei sale şi după moartea ei. Unele speculaţii spun că avorturile au fost provocate. Ca urmare, unele poveşti spun că regina ar fi înnebunit din cauza pierderii copiilor săi.
Ritualul cu oglinda prin care Bloody Mary este invocată poate fi relaţionat şi cu o formă de prezicere a viitorului ce implică oglinzi şi întuneric care se practica odată de Halloween. Una dintre poveşti spunea că tinerele femei trebuie să urce căteva trepte cu spatele, ţinând într-o mână o lumânare, iar în cealaltă o oglindă, într-o casă întunecată. În timp ce ele privesc în oglindă ar putea vedea chipul viitorului lor soţ sau, în cel mai rău caz, craniul Morţii. Acest lucru semnifica faptul că fata respectivă va muri înainte de a se căsători.
Nu cred ca sunt adevarate dar merita sa incerc:Bloody Mary, fecioara cea sângeroasa
Adesea confundata cu numele celebrei bauturi alcoolice pe baza de votca, suc de tomate si condimente, Bloody Mary, despre care legendele spun ca ar fi Fecioara Maria sau una dintre reginele Angliei, le apare în oglinda acelora care o apeleaza dupa un ritual anume, sub forma unei femei palide, cu fata si pieptul pline de sânge. Variantele acestei legende sunt nenumarate, dar subiectul este prezent în toate povestirile de groaza care anima focurile de tabara ale elevilor americani din campusurile de vara.
Bloody Mary ataca dincolo de oglinda…
Exista multe modalitati de a chema spiritul lui Bloody Mary, considerat a fi unul dintre cele mai receptive la apelurile celor vii. Dar si unul foarte periculos, dat fiind faptul ca aparitia sa nu se limiteaza la suprafata oglinzii. Multe istorisiri mentioneaza ca spiritul a sarit la cei de dincolo de oglinda, provocându-le rani serioase pe fata.
Ritualul chemarii lui Bloody Mary
Ritualul chemarii lui Bloody Mary este, în general, cam acelasi: într-o camera întunecata (baie, camara), în fata unei oglinzi marginite de lumânari aprinse, „apelantul" trebuie sa-i rosteasca de 13 ori numele. Intonatia apelurilor este crescânda – de la implorare pâna la strigat. La fiecare chemare, oglinda trebuie privita intens. Dupa cum indica unele ritualuri, cel care cheama spiritul trebuie sa se învârteasca pe loc sau sa-l apeleze cu cuvintele: „Mary, te detest!", „Mary, vino la mine!" sau „Mary, eu ti-am ucis fiul!" În urma acestei ultime modalitati de apel, cel care o cheama trebuie sa fie foarte atent, pentru ca spiritul l-ar putea ataca violent.
Cazuri sângeroase
În anii ’90, o americanca între doua vârste, celibatara, a decis sa puna capat acestor speculatii si a apelat spiritul. A doua zi, a fost gasita zacând în usa baii, cu un cutit înfipt adânc în spate.
O tânara frantuzoaica a încercat si ea efectele chemarii, dar aparitia din oglinda a speriat-o atât de tare încât s-a împiedicat, rupându-si un picior.
Se spune ca, acum aproape o suta de ani, o femeie numita Mary a avut un accident teribil. A decedat în urma hemoragiei ranilor care au desfigurat-o, ultima imagine a fetei sale obligând-o la chinuri vesnice. De atunci, spiritul ei diabolic bântuie mai ales în lumea oglinzilor, dorind sa-i îngrozeasca pe toti cei care sunt în viata. Prezenta fantomatica a lui Bloody Mary a fost atât de luata în serios încât, în 1978, folclorista Janet Langlois a scris un eseu despre acest spirit, bazându-se si pe datele furnizate de elevii unei scoli catolice despre fantoma unei femei despre care învatasera la cursuri, numita Mary Whales.
Legenda urbana, având-o ca protagonista pe Bloody Mary, constituie si obiectul de studiu principal al mai multor cursuri din universitatile americane, reprezentând nu doar un crâmpei din istoria culta a SUA, ci si puterea superstitiilor care rezista si în prezent pe pamânt american.
Cine a fost Bloody Mary?
Unii specialisti în paranormal spun ca Bloody Mary ar fi de fapt chiar Fecioara Maria, care vine în persoana sa-i avertizeze pe profani ca nu este bine sa se joace cu numele ei sau al Fiului sau, Iisus Hristos. Dar câtiva o vad ca fiind chiar una dintre reginele Angliei, de a carei domnie sunt legate mai multe crime, la Curte.
Alti istorici sunt de parere ca spiritul apartine unei vrajitoare arse de vie de niste sateni englezi, acum câteva veacuri, si care se razbuna pe „apelant" de fiecare data când numele ei este rostit în desert. O alta varianta, mai recenta, spune ca fantoma este cea a unei femei decedate împreuna cu fiul ei în urma unui accident de automobil, provocat de un sofer neatent, care le-a lovit masina. Soferita moarta a decis sa bântuie pe veci oglinzile celor agresivi în trafic, pentru a se razbuna pe conducatorul auto care a ucis-o pe ea si pe copilul ei.
Bloody Mary, fecioara cea sângeroasa
Adesea confundata cu numele celebrei bauturi alcoolice pe baza de votca, suc de tomate si condimente, Bloody Mary, despre care legendele spun ca ar fi Fecioara Maria sau una dintre reginele Angliei, le apare în oglinda acelora care o apeleaza dupa un ritual anume, sub forma unei femei palide, cu fata si pieptul pline de sânge. Variantele acestei legende sunt nenumarate, dar subiectul este prezent în toate povestirile de groaza care anima focurile de tabara ale elevilor americani din campusurile de vara.
Bloody Mary ataca dincolo de oglinda…
Exista multe modalitati de a chema spiritul lui Bloody Mary, considerat a fi unul dintre cele mai receptive la apelurile celor vii. Dar si unul foarte periculos, dat fiind faptul ca aparitia sa nu se limiteaza la suprafata oglinzii. Multe istorisiri mentioneaza ca spiritul a sarit la cei de dincolo de oglinda, provocându-le rani serioase pe fata.
Ritualul chemarii lui Bloody Mary
Ritualul chemarii lui Bloody Mary este, în general, cam acelasi: într-o camera întunecata (baie, camara), în fata unei oglinzi marginite de lumânari aprinse, „apelantul" trebuie sa-i rosteasca de 13 ori numele. Intonatia apelurilor este crescânda – de la implorare pâna la strigat. La fiecare chemare, oglinda trebuie privita intens. Dupa cum indica unele ritualuri, cel care cheama spiritul trebuie sa se învârteasca pe loc sau sa-l apeleze cu cuvintele: „Mary, te detest!", „Mary, vino la mine!" sau „Mary, eu ti-am ucis fiul!" În urma acestei ultime modalitati de apel, cel care o cheama trebuie sa fie foarte atent, pentru ca spiritul l-ar putea ataca violent.
Cazuri sângeroase
În anii ’90, o americanca între doua vârste, celibatara, a decis sa puna capat acestor speculatii si a apelat spiritul. A doua zi, a fost gasita zacând în usa baii, cu un cutit înfipt adânc în spate.
O tânara frantuzoaica a încercat si ea efectele chemarii, dar aparitia din oglinda a speriat-o atât de tare încât s-a împiedicat, rupându-si un picior.
Se spune ca, acum aproape o suta de ani, o femeie numita Mary a avut un accident teribil. A decedat în urma hemoragiei ranilor care au desfigurat-o, ultima imagine a fetei sale obligând-o la chinuri vesnice. De atunci, spiritul ei diabolic bântuie mai ales în lumea oglinzilor, dorind sa-i îngrozeasca pe toti cei care sunt în viata. Prezenta fantomatica a lui Bloody Mary a fost atât de luata în serios încât, în 1978, folclorista Janet Langlois a scris un eseu despre acest spirit, bazându-se si pe datele furnizate de elevii unei scoli catolice despre fantoma unei femei despre care învatasera la cursuri, numita Mary Whales.
Legenda urbana, având-o ca protagonista pe Bloody Mary, constituie si obiectul de studiu principal al mai multor cursuri din universitatile americane, reprezentând nu doar un crâmpei din istoria culta a SUA, ci si puterea superstitiilor care rezista si în prezent pe pamânt american.
Cine a fost Bloody Mary?
Unii specialisti în paranormal spun ca Bloody Mary ar fi de fapt chiar Fecioara Maria, care vine în persoana sa-i avertizeze pe profani ca nu este bine sa se joace cu numele ei sau al Fiului sau, Iisus Hristos. Dar câtiva o vad ca fiind chiar una dintre reginele Angliei, de a carei domnie sunt legate mai multe crime, la Curte.
Alti istorici sunt de parere ca spiritul apartine unei vrajitoare arse de vie de niste sateni englezi, acum câteva veacuri, si care se razbuna pe „apelant" de fiecare data când numele ei este rostit în desert. O alta varianta, mai recenta, spune ca fantoma este cea a unei femei decedate împreuna cu fiul ei în urma unui accident de automobil, provocat de un sofer neatent, care le-a lovit masina. Soferita moarta a decis sa bântuie pe veci oglinzile celor agresivi în trafic, pentru a se razbuna pe conducatorul auto care a ucis-o pe ea si pe copilul ei.
Se spune ca daca te duci la 12 noaptea in baie aprinzi 12 lumanari si strigi de 3 ori Blady Mery hai la lupta... te baga in oglina eu doar am auzit sper ca te-am ajutat
Se zice ca a fost o fata Merry care avea o boala intr-o zi tatal ei fiind doctor a gasit-o moarta in camera ei si ne stiind ce sa faca cu ea a ingropat-o in curte si daca nu era moarta i-a agatat de mana un clopotel si daca se trezeste sa vina dupa ea.Mama ei fiind extrem de suparata din cauza morti a stat la mormantul ei ca daca cumva se trezeste sa fie acolo dar tatal ei i-a dat somnifer mamei sa poata sa adoarma si in noapte s-a trezit si nimeni nu a ajutat-o sa iasa de acolo iar dimineata cand au mers la ea ungile ei erau ifipte in mormant. Legenda spune ca daca la 12:00 mergi in bae in oglinda si spui de 3 ori bloody Marry ti se va arata si te va trage in oglinda pana ai va gasi pe cei care i-au facut asta. Nu stiu cat de adevarata e dar eu asa am auzit sperca te-am ajutat
P4ndaaa întreabă: