| Bilqux a întrebat:

Buna TPU vreau sa imi spuneti tot ce stiti despre Titanic si despre filmul lui . De preferabil sa scrieti aici , si sa imi dati si site-ul de unde ati luat ce ati scris . Multumesc,funda!

Răspuns Câştigător
| MeimeiPinguinu a răspuns:

Ceau
RMS Titanic a fost cel mai mare pachebot din lume când a plecat în călătoria sa inaugurală din Southampton, Anglia cu destinația New York, pe 10 aprilie 1912. La trei zile de la plecare, la ora 23:40 în data de 14 aprilie 1912, s-a ciocnit cu un aisberg și s-a scufundat la ora 2:20 în dimineața următoare, în urma căreia și-au pierdut viața 1517 persoane din 2223 în una din cele mai cumplite dezastre maritime pe timp de pace din istorie.

Un pachebot din clasa Olympic, RMS Titanic a fost deținut de White Star Line și construit la șantierele Harland and Wolff din Belfast. A plecat spre New York cu 2227 de oameni la bord. Numărul mare de victime a fost cauzat, în parte, de faptul că deși îndeplinea normele vremii, nava avea bărci de salvare suficiente pentru numai 1178 de persoane. Un număr mare de bărbați au murit datorită protocolului "femeile și copii întâi" care a fost urmat.

Titanic a fost proiectat de unii din cei mai experimentați ingineri și a folosit unele dintre cele mai avansate tehnologii ale vremii. A fost un mare șoc pentru lumea întreagă faptul că, în ciuda măsurilor de siguranță superioare, Titanicul s-a scufundat și, faptul că s-a scufundat în timpul călătoriei inaugurale, au oferit o notă ironică asupra tragediei. Nebunia din media legata de faimoasele victime ale Titanicului, legendele despre scufundare, schimbările efectuate în legislația maritimă și descoperirea epavei au contribuit la interesul publicului larg.
onstrucția

Titanicul a fost construit la șantierele Harland and Wolff din Belfast și a fost proiectat pentru a concura cu navele companiei rivale Cunard, RMS Mauretania și RMS Lusitania. Titanic, alături de Olympic și Britannic (care inițial a fost numită Gigantic) au fost concepute pentru a fi cele mai mari și luxoase nave construite vreodată. Proiectanții erau Lord Pirrie, director atât la Harland and Wolff cât și la White Star Line, arhitectul naval Thomas Andrews, managerul în construcții și seful departamentului de proiecție și Alexander Carlisle, manager general al șantierului.

Construcția Titanicului, finanțată de J.P. Morgan și compania sa, International Mercantile Marine, a început pe 31 martie, 1909. Chila navei a fost lansată pe 31 mai 1911 iar echiparea a fost finalizată pe 31 martie 1912. Lungimea Titanicului măsura 269,1 m, o lățime de 28 de metri, un tonaj de 46.328 de tone și o înălțime de la punctul de plutire până la puntea principală de 18 m. Au fost montate 29 de cazane alimentate de 159 de furnale cu cărbune care îi puteau oferi o viteză maximă de 23 de noduri (43 km/h) și o putere maximă de 59.000 CP. Numai trei din cele patru coșuri înalte de 19 metri erau funcționale; al patrulea, folosit numai pentru ventilație, a fost adăugat pentru a face nava mai impresionantă. Nava putea transporta un număr maxim de 3.547 de persoane, pasageri plus echipaj.
[modificare] Caracteristici

Titanic a surclasat toate rivalele în lux și opulență. Pasagerii de la clasa întâi aveau la dispoziție un bazin de înot, o sală de sport, un teren de squash, băi turcești, baie electrică și o cafenea cu verandă. Camerele de zi de la clasa întâi erau placate cu lemn scump, mobilă și alte decorațiuni. De asemenea, cafeneaua pariziană oferea mâncăruri pentru pasagerii de la clasa întâi, cu o veranda luminată natural și prevăzută cu gratii. Existau biblioteci și frizerii atât la clasa întâi cât și la clasa a doua. Camerele de la clasa a treia erau placate cu lambriuri din lemn de pin și mobilă solidă din lemn de tec. Nava mai era prevazută cu trei lifturi electrice la clasa întâi și două la clasa a doua. De asemenea, mai era prevazută cu un subsistem electric cu generatoare propulsate cu abur și două radiouri Marconi, folosite pentru a transmite mesajele pasagerilor. Pasagerii de la clasa întâi plăteau scump pentru acest lux. Cel mai scump bilet pentru o singură călătorie trans-atlantică la clasa întâi costa 875 de lire sterline (64.204 la nivelul anului 2011) sau 4.375 de dolari (99.237 la nivelul anului 2011).
http://ro.wikipedia.org/wiki/RMS_Titanic

Despre film:
Pentru majoritatea cadrelor cu epava, in schimb, s-a folosit chiar epava originala a vasului, fiind necesare 12 scufundari si mai multe ore de filmari pentru doar 12 minute de aparitie in film.

Scenele din camera motoarelor au fost filmate la bordul navei SS Jeremiah O'Brien, si pentru ca erau prea mici, au fost filmate cu o camera care le-a facut sa para mai mari.

Scena in care Rose il cauta pe Jack sa ii multumeasca pentru ca i-a salvat viata a fost improvizata de Kate Winslet si Leonardo di Caprio, la cererea lui James Cameron.

James Cameron a fost de neclintit in decizia lui de a nu include nici un cantec in film, nici macar pe genericul de final. Compozitorul James Horner a vorbit in secret cu textierul Will Jennings si cu Celine Dion pentru a scrie My heart will go on si sa inregistreze un demo, care ulterior i-a fost prezentat lui Cameron. Cantecul a castigat un Oscar.

Exteriorul vaporului in marime naturala a fost construit intr-un rezervor pe o plaja din Mexic. Constructia a inceput in ziua celei dea 85-a aniversari a lansarii oficiale a Titanicului adevarat, pe 31 mai 1996. Platoul a fost orientat astfel incat vantul care bate sa duca fumul in directia potrivita.

Pentru scena in care apa navaleste in sala Marii Scari, realizatorii au avut la dispozitie o singura dubla deoarece intregul platou si toate decorurile au fost distruse in urma valului.

Gloria Stuart, desi avea doar 86 de ani a fost machiata pentru a arata de 101, dar experienta nu i-a facut placere.

Costurile de 200 de milioane de dolari ale filmului au depasit costul Titanicului adevarat.

Dupa filmari, ramasitele platoului in marime naturala au fost vandute la fier vechi.

Pe platourile de filmare, animalul de companie (o soparla) al lui Leo Di Caprio a fost calcat de un camion, insa cu ingrijiri medicale s-a insanatosit.

Cand James Cameron a scris scenariul pentru Titanic, personajele Rose DeWitt Bukater si Jack Dawson erau pur fictive. Insa dupa ce scenariul a fost terminat, s-a descoperit ca la bordul Titanicului chiar a fost un J.Dawson care a murit in naufragiu. Acest J. Dawson era de fapt Joseph Dawson, nascut in Dublin, in septembrie 1888. Corpul sau a fost scos din apele oceanului si a fost inmormantat intr-un cimitir din Nova Scotia, impreuna cu alte victime ale naufragiului. Astazi, mormantul lui, numarul 227, este cel mai vizitat din tot cimitirul.

Titanic a fost filmul cu cele mai multe nominalizari la Oscar, insa n-a castigat premiul pentru nici o categorie a actorilor.

In timpul filmarilor, Kate Winslet a facut pneumonie.

Mainile care apar in cadrul schitei lui Rose, nu sunt ale lui Leonardo di Caprio, ci ale lui James Cameron. Stangaci, a fost filmat in oglinda astfel incat sa para ca sunt ale lui di Caprio.

Aproximativ 120 de tone de apa au fost consumate in timpul filmarii scenei lui Eric Braeden (triplu fata de cat s-a estimat la inceput). Braeden a afirmat ca niciodata in viata lui n-a fost mai speriat decat atunci cand se pregatea pentru ce urma sa filmeze, din moment ce nu era posibila o repetitie fizica.
Titanic este un film american epic din 1997 de gen romance și dezastru regizat, scris, co-produs și co-editat de James Cameron. O relatare fictivă a scufundării navei RMS Titanic, are în rolurile principale pe Leonardo DiCaprio în rolul lui Jack Dawson și pe Kate Winslet în rolul lui Rose DeWitt Bukater, membri a două clase sociale diferite care se îndrăgostesc la bordul navei în timpul fatalei călătorii inaugurale. Deși rolurile principale și povestea de dragoste sunt fictive, unele personaje sunt bazate pe figuri istorice. Gloria Stuart joaca rolul lui Rose bătrână iar Billy Zane joacă rolul lui Caledon Hockley, logodnicul tinerei Rose. Cameron a văzut povestea de dragoste ca o modalitate de a lega audiența de tragedia navei.

Producția filmului a început în 1995, când Cameron a realizat filmări ale epavei Titanicului. Scenele moderne au fost turnate la bordul navei Akademik Mstislav Keldysh, pe care Cameron a folosit-o ca bază în timpul filmării scenelor cu epava. O reconstrucție a Titanicului a fost construită la Plajas de Rosarito, Baja California iar modele la scară și imagini realizate pe computer au fost folosite pentru a reproduce scufundarea. Filmul a fost parțial finantat de Paramount Pictures si 20th Century Fox și, la vremea respectivă, era cel mai scump film din istorie, cu un buget aproximat de 200 de milioane de dolari.

Filmul era inițial programat pentru lansare pe 2 iulie, 1997 dar întârzierile de post-producție au amânat lansarea pentru 19 decembrie, 1997. Titanic a devenit un enorm succes financiar și critic. A fost nominalizat pentru paisprezece premii Oscar, câștigând unsprezece trofee, inclusiv cel mai bun film și cel mai bun regizor. A devenit filmul cu cele mai bune încasări ale tuturor timpurilor, cu încasări de peste 1,8 miliarde de dolari la nivel mondial - primul film care să aibă încasări de peste un miliard de dolari - și și-a păstrat acest titlu timp de doisprezece ani când a fost depășit de următorul film al lui Cameron, Avatar. Titanic a fost clasat pe locul 6 de către Institutul American de Film în Top 10 cele mai bune filme epice. Filmul este programat pentru relansare în format 3D în anul 2012.
a începutul filmului, apare Brock Lovett, un căutător de comori care încearcă să recupereze vechi artefacte de pe epava Titanicului. Acesta descoperă un portret al unei tinere fete care poartă un colier. Rose, în vârstă de 101 ani, susține că ea este tânăra din portret și începe să povestească totul.

În acest film este vorba despre tragedia din 1912 în care au murit peste 1.500 de oameni. Un tânăr pe nume Jack Dawson câștigă la un joc de poker un bilet pentru a merge în America cu vaporul Titanic, la clasa a III-a. La bordul vasului, el o întâlnește pe Rose DeWitt Bukater, care călătorea la clasa I, și se îndrăgostește de ea. În ciuda diferențelor de clasă socială, sentimentul îi este împărtășit de tânără. Când vasul se scufundă lovindu-se intr-un aisberg, mor foarte mulți oameni, iar ei încearcă să reziste în apa rece ca gheața. La sfârșitul filmului, tânărul moare de hipotermie, dar Rose scapă și este salvată de o barcă de salvare care se întorsese să caute supraviețuitori.

Melodia principală a acestui film, My heart will go on, a fost cântată de Celine Dion
http://ro.wikipedia.org/wiki/Titanic_%28film_din_1997%29

O zi placuta! :)

0 răspunsuri: