Cel mai bun? Nu pot sa-ti zic. Dar iti voi spune din punctul meu de vedere cele mai bune filme care au facut ravagii, desi evident ca voi omite multe.
- Harry Potter
- Lord of the Rings
- Star Wars
- Matrix
- Alien(s) si/sau Predator.
- Titanic
- Pirates of the Caribbean
- Jurassic Park
- E.T.
- Indiana Jones
Mai sunt si altele, de asemenea niste filme(drame sau comedii) foarte indragite de mine, pe care le voi omite pentru ca nu mi se par la fel de populare. Pe Avatar l-am omis pentru ca mi s-a parut un film cam banal, in afara de 3D, culori, efecte, chestii...trestii, nu m-a impresionat, desi e filmul cu cele mai mari incasari din toate timpurile, dar de... poate de abia la Avatar a descoperit lumea placerea de a (re)vedea un film 3D. De asemenea si publicitatea/campania de marketing (a) filmului a avut un rol major.
Omit si seria Twilight pentru ca nu mi se pare decat o moda, nu un fim/serie fenomen ca cele amintite mai sus, de care se va discuta multa vreme.
Dupa cum observi, pe mine m-au marcat in general filmele SF/Fantasy/Adventure. De obicei acestea au facut furori in lumea cinematografiei. Cam toata lumea a auzit de Harry Potter, de exemplu. Pe cand nu toti au auzit de Shawshank Redemption(ca tot a zis cineva mai devreme). Desi e un film foarte bun si apreciat de critica, nu doar eu, ci lumea in general prefera filmele mai "nerealiste", mai relaxante, cu efecte speciale.
TITANIC pentru ca a avut incasari uriase pentru vremea de atunci, cat si pentru vremea de acum. pana acum 1-2 ani era filmul cu cele mai mari incasari.
Shawshank redemption
Stapanul inelelor
Zbor deasupra unui cuib de cuci(vezi interpretarea extraordinara a lui Jack Nickolson)
anonim_4396 întreabă: