Cam greu de ales doar cateva din aproape 500, dar o sa-ti spun cateva din cele mai bune (in opinia mea si nu neaparat in ordine)
Filmele de la studio Ghibli (sunt mai multe) - Aceste filme ar putea cu usurinta sa depaseasca cu mult orice film disney can vine vorba de povesti pentru copii.
Code Geass - O descriere in doar cateva cuvinte ar fi: un mincinos si un tradator incearca sa schimbe lumea, fiecare in modul sau.
Kara no Kyoukai - O poveste spusa nu liniar, intr-un univers incredibil, iar animatia nu poate fi descrisa decat ca cea mai frumoasa.
Ergo Proxy - Intr-o lume post apocaliptica oamenii au creat o distopie in incercarea de a supravietuii, dar totul urmeaza sa se schimbe.
Kino no tabi - O poveste episodica despre un calator.
Bakemonogatari - (e nevoie de cunoasterea limbii japoneze pentru a intelege complet, dar asta nu-i afecteaza calitatea) E un joc de cuvinte si imagini.
Redline - Film despre o cursa sf, dar cu imagini facute complet manual care a durat 7 ani sa fie facut, iar calitatea visuala este de nedescris.
Jin-Roh: The Wolf Brigade - O scufita rosie intr-o lume gri.
Mawaru penguindrum - Wtf?!?!?! (pe bune, chiar asa e)
Tengen Toppa Gurren Lagann - "Gaureste cerurile!" (sau ceva in genul asta; e cam greu de tradus)
As putea sa ma mai intind o vreme, dar ma opresc aici.
Aceste anime nu sunt chiar asa de cunoscute in Romania, dar sunt doar cateva din cele mai bune pe care le-am vazut. Mentionez ca eu le-am vazut cu subtitrare in engleza. Daca vrei sa mai stii si altele, spune-mi.
Locul 1 Full metal panic- pai aici nu prea e loc de comentarii la mine despre anime ce sa zic a fost unul bun dar datorita faptului ca romanul si manga nu au fost terminate la realizarea TSR-ului se explica, oricum romanul nu a dezamagit a fost cea mai placuta experienta de pana acum
locul 2 code geass/r2 - ce pot sa zic un anime pe cinste care te tine mereu in suspans acea idee de lupta pentru dreptate acea inteligenta a personajului principal care pana in ultimul moment lupta pentru dreptat
locul 3 kaichou wa maid sama - ce pot sa zic relatia dintre misaki si usui e una de exceptie mai ales partea cu "extraterestrul pervers" despre manga acestui anime am o parere buna dar de la ultimul capitol publicat deja devine cam aiurea nu mai este ce era in alte cuvinte
locul 4 giant killing- un anime sportiv
takumi acel tip de manager necomformist care face totul dupa cum doreste consolidarea unei echipe de locul 15 in una de poate sa bage frica in orice adversar acele decizii de mira pe toata lumea acel stil unic al sau ii aduce acest loc
locul 5 kimikiss pure rouge- acele situatii in care personajele principale se gasesc prinse in decizii foarte importante mai multe fete placand un singur tip iar in final povestea luand o intorsura neasteptata
locul 6 zero no tsukaima- modul in care louise il trateaza pe saito e mai mult decat bestial acea actiune prezenta mereu imbinata cu romanta si nu in ultimul rand haremul
saito devenind incet incet placut de aproape toate personajele cu rol important in poveste
locul 7 to love-ru comedie, harem, romance, faze total penale atat am de spus
locul 8 blue gender - personajul principal trezit intr-o perioada total diferita de ce era in timpul sau personajul feminin cu caracterul acela de tsundere luptele de proportii doar pentru supravietuire plus relatia care se dezvolta intre cei doi incet incet
locul 9 spiral un baiat inteligent care toata viata sa a trait in umbra fratelui sau disparut, acesta are un potential urias dar nici macar o data nu isi arata interesul, pe parcursul povestii dezvolta abilitati de gandire uimitoare
locul 10 kimi ni todoke- shoujo povestea unei fete care mereu este exclusa de clasa dar pe parcursul celor 2 sezoane aceasta capata prietene adevarate iar relatia dintre ea si personajul principal masculin aveanseaza incet incet cu multe neintelegeri multe probleme, uneori avanseaza prea incet cea ce creaza un sentiment de frustrare
Hei
De cand asteptam o intrebare ca asta . Deci :
1. Naruto si Naruto Shippuden [ il ador deoarece personajele auabilitati extraordinare si niste mutrisoare atragatoare plus ca din totdeauna am admirat artele martiale si tot ce tine legat de ninja . Imi place de Naruto [ personajul principal] deoarece are o fire energica deci copilasul asta ma amuza enorm nu sta locului si e mai mereu cu zambetul pe buze [ exceptiile sunt atunci cand e vorba de prietenii lui si de a ajuta oamenii nevinovati ], Sakura este o fata minunata cu par roz si cu o inteligenta desavarsita [ personajul meu preferat la categoria fete din acest anime ], iar Sasuke ce pot sa spun un tip absolut demential cu aptitudi tari si o atitudine misterioasa si care te ameteste si maestrul lor Hatake Kakasi un tip amuzant care tine la discipolii sai este si dragut pe de o parte
2. Vampire knight [ am numai cuvinte de lauda pentru acest minunat anime. Super tare :X Vampiri la tot pasul si dragostea predomina aproape in toate scenele. Pur si simplu iubesc personajele care au fiecare ceva al lor :X ]
3. D gray man [ mega tare. este cu exorcisti si cu demoni. este exact genul meu mai horror asa :X dar are si scene frumoase dar in mare parte sunt scene cu lupte insa personajul principal e un frumos, de fapt ce tot spune eu aici toti sunt frumosi :X in afara de cei rai ei sunt absolut, cum sa spun, BLEAH. ]
4. Bleach [ imi place mult si acest anime deoarece o fi el cu actiune dar totusi frateee Ingeri ai mortii :X Arcasi, Arancarri, Spectre si alte chestii de genul :X plus Ichigo un super tip care dupa mine s-ar potrivi de minune cu dulcea si inocenta Orihime :X:X + ca au puteri uimitoare :X ]
5. Fairy Tail [ acesta nu este de groaza dar are impletit umor in el si este cu magicieni :X tot asa personaje simpatice :X si Natsu este gen Naruto un baiat entuziasmat care nu sta locului dar si naiv ]
6. Fullmetal Alchemist [ imi place mult dar mult de tot. Este cu alchimie si eu ador tot ce tine de alchimie. Este un pic horror si cam trist deoarece Ed si Al nu au mama si si-au pierdut si chestii importante cum ar fi corpul si 1 mana si 1 picior [ ce sadic suna ] dar este super. Sunt dragute aproape toate personajele si actiunea este din plin :X ]
7. Rosario Vampire [ comedie pura. Perversitate maxima. Desi l-am vazut acum ceva vreme cam 1 an de zile nu pot uita mai nimic din el. Deci frate e mega tare :X:X:X]
8. Kaichow wa maid-sama [ Super:X:X:X:X este [cred] aproape cel mai tare anime boy din cati exista :X este asa grijuliu si atent :X:X. Si este o poveste super frumoasa cu o fata saraca de care se indragosteste :X este super ]
9. Fullmetal Panic [ super tare, super comic, super frumos il ador mult de tot. Or fi chestii militare la mijloc etc dar personajele nu lasa de dorit si este multa actiune dar si scene romantice :X:X ]
10. Kuroshitsuji [ :X:X supeeeeeeer :X acest anime m-a lasat cu gura cascata din primul episod pe care l-am vizionat. Omg :X un majordom demon asa perfect si chipes si stapanul Ciel asa micut si dragut cu o mutrisoara inocenta dar ascunde totusi atata suferinta si curaj in inima sa. Ce pot spune nu poti judeca o carte de pe coperta ]
Sa fiu sincera mi-a luat cam 30-40 de minute sa-ti raspund la intrebare deoarece am luat toate anime-urile din lista mea de vizionate si am inceput sa le clasific si sa le "revad" sa zicem asa :X ca sa-mi dau seama care sunt cele mai placute si sa-mi exprim parerea cat mai corect posibil. Si trebuie sa mai marturisesc ca mi-a fost greu sa-mi gasesc 10 preferate
Sper ca te-am lamurit
Bafta
1.Vampire Knight/Vampire Knight Guilty-26 episoade
2.Rosario Vampire/ Rosario Vampire capu-26 episodade
3. Kaleido Star-52 pisoade
4.Tokyo Mew Mew-52+episoade
5.Elfen Lied-13 episoade
6. Full Moon wo Sagashite-52 episoade
7.High School Of The Dead-12 episoade
8.Sailor Moon-200 episoade
9.D.N.Angel-26 episoade
10.Vampire Princess Miyu-26 episoade
11. Dance in the Vampire Bund-12 episoade
12.Angel Beats-13 episoade
13.shugo chara-15 episoade
14. Kannazuki No Miko-12 episoade
15.School Days
16.Battle Girls-10 episoade
17.Kimi Ga Nozumu Eien- 14 episoade
18.Shakugan no Shana-64 episoade
19. Ayakashi-12 episoade
1.Naruto/Naruto Shippuden-e cel mai tare din toate...
2.Death Note-din pacate cam scurt
3.Regele Shaman-destul de fain.
mariacris98 întreabă:
Silvanos întreabă: