| RAY a întrebat:

Care este cea mai buna calitate a filmelor sa stiu ce sa descarc?

Răspuns Câştigător
| RB26DETT a răspuns:

In functie de monitor iti descarci, daca totusi ai un HDD mic si vrei sa descarci mai multe filme iti recomand sa te limitezi la HD, adica 720p deoarece filmele Full HD ocupa mai mult si daca vrei sa te uiti la ele de pe laptop, mare diferenta nu vezi, majoritatea laptopurilor au ecran 720p deci. Asa de necaz poti vedea filmele si 480p dar daca vrei sa se vada foarte bine iti iei 1080p adica Full HD.
Filme 4K nu stiu daca gasesti si chiar daca ai gasi ar ocupa muult prea mult spatiu si nu ar fi prea ok din punctul asta de vedere. 720p daca te uiti pe laptop, 1080p daca te uiti pe televizor, eu insa m-am uitat la 720p si pe televizor si se vedea bine.

| RAY explică (pentru RB26DETT):

Am un laptop full hd

| RB26DETT a răspuns (pentru RAY):

Atunci iti recomand full HD cu toate ca si 720p se vede bine! Blu-ray adica 720p sau 1080p, filmele astea sunt prea mari sa incapa pe DVD-uri, incap doar pe blu-ray-uri si de aceea le zice asa.

Danke

Filme 4k exista?

| RB26DETT a răspuns (pentru RAY):

Da, exista cu dimensiuni de cam 50 de Gb, pe scurt, nu merita, mai ales ca pe un ecran full hd nu vezi diferenta dintre 4k si full hdwinking

Sincer vad diferenta cand dau la 4k pe Youtube, se vede ca in oglinda, dar nu exista filme 4k pe net nu cred

| xByte a răspuns (pentru RAY):

Ray, majoritatea filmelor bluray 2160p nu sunt rip-uri 2160p real, ci un upscale realizat special pentru televizoare 4k. Printre acele rip-uri mai exista si ceva exceptii, precum Inferno, ce a fost rip-uit la 2160p real, si cel mai important fara efectul cineavia. Tocmai de asta la filme nu este diferenta asa mare intre 1080p si 2160p pe un ecran 1080p, pe cand la videoclipurile de pe Youtube se observa o diferenta mare cand vine vorba de sharpness-ul videoclipului. Sper ca te-am lamurit oarecum. happy

| RAY explică (pentru xByte):

Deci filmul asta nu e 4k
Avatar (2009) UHD 4K Upscaled x264 DTS Soup
de ce era necesar acel upscale?

In general, daca nu detii o placa video buna si nu realizezi scaling-ul pe aceea ( exclus cand vine vorba de TV-uri ), upscale-ul va fi realizat automat de catre ecran, iar acesta nu va fi la fel de calitativ ca cel realizat folosind gpu scaling. Tocmai de asta, multe filme sunt facute 2160p upscale de la 1080p, doar pentru a fi redate la o calitate mai buna pe TV-uri 4k sau PC-uri cu monitor 4k, ce nu dispun de gpu scaling.

Am 960 m placa video, in fine am descarcat un 4k sa vad cum va fi, nu prea ma omor eu dupa calitate, de curiozitate daca tot ecranul la asta e full hd

In cazul tau calitatea va fi la fel ca aceeasi varianta 1080p a filmului. Daca era un film rip-uit 4k real, atunci calitatea video ar fi fost mai buna decat varianta 1080p a aceluias film. Btw, vizionare placuta! happy

Multumesc mult, descarca cu un 1mbs o sa--l sterg, scuze de deranj

20 răspunsuri:
| Gizăz a răspuns:

1080p sau blu ray.

| RAY explică (pentru Gizăz):

Care e mai bun blu ray sau 1080p?

| GabiDumitrescu a răspuns:

4K, desigur. E fenomenal cit de retrograzi sunt astia de raspund pe aici. Auzi tu, "majoritatea laptopurilor au ecran 720p"... gizas!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cea mai buna calitate a filmelor este 720p. El este utilizat foarte frecvent. Mai este 1080 p dar nu ti-l recomand deoarece este prea exagerat si mai este 3D care ii super daca ai avea acceas la acesta, dar nu ai.

| xByte a răspuns:

1080p/2160p Bluray REMUX 5.1/7.1; formatul acesta contine cea mai mare calitate audio/video posibila, in esenta fiind discul original bluray remuxat in format mkv. Daca detii un monitor 1080p nu merita sa descarci un fisier 2160p, iar cand vine vorba de sunet conteaza mult sistemul tau sonor, sau castile, in rest depinde de film daca are sunet 5.1 surround sau 7.1. Eu personal folosesc un monitor 1080p IPS, cu o pereche de casti cu support 7.1 virtual surround, iar experienta este excelenta. Pentru vizionare recomand mpc-hc, fiind cel mai bun player free pentru vizionare de filme bluray. Mai exista si alternativa VLC, dar VLC reda culorile foarte sters atunci cand incerci sa redai continut HDR pe PC.

Ascult filmul in casti iar el are dolby movie, tot ips e si asta de la LG, multumesc de raspuns

Erau niste casti de la Sony dar costau 1050 ron mult, cica se aude super cool, dar nu am de unde sa dau atat de mult pe niste casti

| AndreiMarian12 a răspuns:

Hd 1080p