In functie de monitor iti descarci, daca totusi ai un HDD mic si vrei sa descarci mai multe filme iti recomand sa te limitezi la HD, adica 720p deoarece filmele Full HD ocupa mai mult si daca vrei sa te uiti la ele de pe laptop, mare diferenta nu vezi, majoritatea laptopurilor au ecran 720p deci. Asa de necaz poti vedea filmele si 480p dar daca vrei sa se vada foarte bine iti iei 1080p adica Full HD.
Filme 4K nu stiu daca gasesti si chiar daca ai gasi ar ocupa muult prea mult spatiu si nu ar fi prea ok din punctul asta de vedere. 720p daca te uiti pe laptop, 1080p daca te uiti pe televizor, eu insa m-am uitat la 720p si pe televizor si se vedea bine.
Ray, majoritatea filmelor bluray 2160p nu sunt rip-uri 2160p real, ci un upscale realizat special pentru televizoare 4k. Printre acele rip-uri mai exista si ceva exceptii, precum Inferno, ce a fost rip-uit la 2160p real, si cel mai important fara efectul cineavia. Tocmai de asta la filme nu este diferenta asa mare intre 1080p si 2160p pe un ecran 1080p, pe cand la videoclipurile de pe Youtube se observa o diferenta mare cand vine vorba de sharpness-ul videoclipului. Sper ca te-am lamurit oarecum.
In general, daca nu detii o placa video buna si nu realizezi scaling-ul pe aceea ( exclus cand vine vorba de TV-uri ), upscale-ul va fi realizat automat de catre ecran, iar acesta nu va fi la fel de calitativ ca cel realizat folosind gpu scaling. Tocmai de asta, multe filme sunt facute 2160p upscale de la 1080p, doar pentru a fi redate la o calitate mai buna pe TV-uri 4k sau PC-uri cu monitor 4k, ce nu dispun de gpu scaling.
4K, desigur. E fenomenal cit de retrograzi sunt astia de raspund pe aici. Auzi tu, "majoritatea laptopurilor au ecran 720p"... gizas!
1080p/2160p Bluray REMUX 5.1/7.1; formatul acesta contine cea mai mare calitate audio/video posibila, in esenta fiind discul original bluray remuxat in format mkv. Daca detii un monitor 1080p nu merita sa descarci un fisier 2160p, iar cand vine vorba de sunet conteaza mult sistemul tau sonor, sau castile, in rest depinde de film daca are sunet 5.1 surround sau 7.1. Eu personal folosesc un monitor 1080p IPS, cu o pereche de casti cu support 7.1 virtual surround, iar experienta este excelenta. Pentru vizionare recomand mpc-hc, fiind cel mai bun player free pentru vizionare de filme bluray. Mai exista si alternativa VLC, dar VLC reda culorile foarte sters atunci cand incerci sa redai continut HDR pe PC.
anonim_4396 întreabă: