| acdcfan a întrebat:

Care vi se par dupa parerea voastra cele 10 filme care au marcat cel mai mult istoria cinematografica a omenirii?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Prin marcarea istoriei cinematografice înţeleg atât un scenariu foarte bine gândit şi o poveste inedită, cât şi efecte speciale din ce în ce mai performante, machiaj şi costumaţie, tehnici interesante de filmare, de încadrare, de editare şi chiar alegerea unui soundtrack reuşit.
Urmărind aceste criterii, câteva din filmele care, după părerea mea, au avut un impact, sunt (într-o ordine aleatorie):
1. "The Green Mile", prin povestea bizară şi impresionantă;
2. "The Adventures of Robin Hood" (1938), fiindcă este recunoscut ca cel mai important dintre primele filme COLOR care au apărut;
3. Seria "Stăpânul inelelor", pentru o adaptare perfectă după romanele ce creează o lume atât de bine pusă la punct că-ţi dă impresia că există în realitate;
4. Seria "Star Wars" dintr-un motiv similar;
5. "Titanic" – scenariu, efecte, bugetul alocat, soundtrack-ul memorabil;
6. "Shawshank Redemption" – are cele mai multe voturi pe IMDB şi asta spune multe;
7. "King Kong" (1933) datorită efectelor vizuale reuşite pentru acea vreme;
8. "Sunetul muzicii" ("The Sound of Music") 1965 – mi se pare cel mai reuşit film muzical dintotdeauna, dar păstrând argumentările cât mai obiective, îmi întăresc opinia cu faptul că a primit numeroase distincţii;
9. "Matrix" (1999) – original din toate punctele de vedere;
10. "The Iron Giant" (1999) – un film animat înduioşător atât pentru copii cât şi pentru adulţi; unul din cele mai apreciate.
Lista continuă… depinde de criteriile pe care preferi să insişti.

4 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| yfgsdufsdhfgyfrhwer a răspuns:

Casa blanca
pe aripile vantului
titanic
harry potter
astea twilight laughing

| zizi000 a răspuns:

Nu stiu asa de multe care au marcat istoria filmului, dar...
Titanic
TWILIGHT
...nu mai stiubig grin

| RoCkKiD a răspuns:

Nu cred ca sunt in masura sa le aleg eu pe cele zece dar daca as fi as pune sigur pe lista
-casablanca
-nasul
-The Shawshank Redemption
-lista lui shindler
-portocala mecanica
-psycho
-matrix
-fight club
-lotr
-seria star wars