| DEBrown a întrebat:

Ce alegeti dintre:

Lord of the Rings

Pirates of the Caribbean

Harry Potter

Si motivatibig grin

Răspuns Câştigător
| Aero a răspuns:

Toate 3.

Toate au soundtrack-uri de exceptie. Muzica lui Hans Zimmer din PotC e frumoasa, victorioasa, iar la celelalte 2 e chiar remarcabila, au laitmotivuri, mai ales Harry Potter-->Hedwig's Theme/Flight de John Williams(cel mai respectat compozitor de muzica de film din lume, singurul om in viata cu 45 de nominalizari Oscar).
Efecte speciale...sunt mai pline de asa ceva HP si LotR.
Actori, au fost selectati printre cei mai buni. Chiar in Harry Potter ma refer la actorii adulti, sunt printre cei mai respectati actori englezi.
Harry Potter are marele plus, pentru. ca datorita faptului ca exista filmele, una dintre cele mai mari contributii pe care le-a adus HP in special tineretului din ziua de azi: sa citeasca de placere(vazand filmele, fiind curiosi).
LotR si HP au teme/subiecte asemanatoare si mult mai captivante decat PotC.
Pirates of the Caribbean e un film de aventura, dar mai mult de comedie datorita lui Johnny Depp.

Toate 3 sunt frumoase in felul lor, desi judecand dupa avatarul si nickname-ul meu, cel mai mult imi place HP, nu?

@BogadanSI, e evident ca habar n-ai de HP, doar un film in care joaca copii tembeli, nu? Sa lauzi LotR, dar nu si HP mi se pare absurd(ambele au un univers fantasy nemaipomenit, doar ca LotR e pure fantasy, exista doar Middle-Earth, nu are legatura cu lumea contemporana). Si sa-ti placa PotC doar pentru. un personaj, iar absurd!

11 răspunsuri:
| Aero a răspuns:

@BogdanSI
Pai ai revenit ca sa te contrazici? Nu, in niciun caz universul HP nu e banal sau plictisitor. Nimeni nu poate aduce contraargumente pentru asta, pentru ca n-are de unde sa le scoata. Pana la urma, de unde tot acest succes imens al seriei? E seria fantasy cu cel mai mare succes din lume, de fapt excludem si termenul fantasy, pur si simplu seria de filme cu cel mai mare succes...
Sa comentez strict la punctele 1, 2, 3 enumerate de tine.
1. Nu ti s-au pus la inimioara pentru ca nu le-ai inteles!
2. Oh, ai mai venit cu niste detalii... aha...straight face
3. Depinde din ce punct de vedere privesti. Cu siguranta universul HP e mai aproape de realitate, aici e prea evident, nici n-am nevoie sa-ti aduc argumente, sincer. LotR n-are nicio legatura cu lumea reala. E pure fantasy! Cauta pe Wikipedia(genul fantasy-english), daca nu intelegi ce zic. Vei gasi LotR ca principalul exemplu, daca nu ma insel.
Putem compara cele 2 universuri deoarece au in centru iubirea si curajul ca teme principale. Cum a mentionat cineva si inainte, J. K. Rowling a imprumutat intr-adevar niste "elemente tolkiene" pentru a scrie cat mai bine cartile HP. Diferenta majora e locul unde se petrece actiunea si evident modul de desfasurare(Hogwarts + multe alte locuri "strecurate" in UK vs. intregul Middle-Earth:Shire, Rivendell, Rohan, Gondor, Isengard, Mordor, padurea Fangorn etc.), fiintele din acea lume(orci, uruk-hai, goblini(prezenti si in HP, dar in alta lumina), gnomi(si d-astia sunt in HP, dar alt fel de gnomi), elfi(tot in alta lumina), enti(in HP avem salcia batausa happy ), oameni(prezenti in ambele universuri, doar ca in HP se impart intre vrajitori si Incuiati, ba chiar si Non-i etc.). In loc de inelul lui Sauron purtat de Frodo, in HP e vorba de bucata de suflet a lui Voldemort ce o purta Harry. Sau asemanarea dintre Gandalf si Dumbledore. Multe lucruri seamana, dar difera.
Avem ce compara, ceva, ceva seamana, desi sunt in mare parte diferite. Au ceva in comun totusi. Nu poti spune ca nu putem compara deloc, chiar deloc. Ambele universuri sunt deosebite in felul lor. Dar ca sa-ti dai seama ce valoare are fiecare trebuie sa fi citit si cartile sau macar sa fi vazut filmele de "zeci de ori" ca sa pricepi fiecare detaliu, desi cartile au cele mai multe detalii.

Dar sa zici "HP...pentru nimic in lume" sau cum a zis nenea ala, Daniel: "plictisitor" -->nu pot trage decat concluzia ca doar cineva care n-a vazut macar un film poate sa spuna asemenea ineptii. E si mai grav sa vezi (aproape) toate filmele, dar sa nu le intelegi.

In fine, parerea mea e ca toate cele 3 filme/serii de aventuri fantastice sunt deosebite si au ceva aparte. Toate cele 3 au fiecare farmecul lor(pentru anumite persoane, ce-i drept).

| Aero a răspuns:

N-am comentat atat de mult doar ca sa tragi tu concluzia ca HP e cel mai bun straight face. Asta ai inteles dumneata?

| Aero a răspuns:

Si de ce ma copiezi 85%? straight face @AntiTeamEdward. M-am suparat. tongue

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Toate 3 sunt filme de aventura si fictiune! fantezie! si toate 3 sunt la fel de frumoase! un iubitor de acest gen de filme, e greu sa aleaga intre ele! Mie imi plac exact in ordinea pe care ai scris-o tu!

| Cherry56 a răspuns:

Harry Potter pentru ca sunt cele mai bune carti pe care le-am citit vrodata, nu le-am putut lasa din mana, suspansul este continuu iar filmele sunt dintre cele mai reusite pe care le-am vazut big grin...aceasta poveste merita categoricwinking

| AntiTeamEdward4Ever a răspuns:

Harry Potter, clar.

Lord of the Rings si Piratii din Caraibe sunt mai slabute si mai vechi.

Harry Potter e super tare.Are tot ce trebuie in ea.Actori, au fost selectati printre cei mai buni.Chiar in Harry Potter ma refer la actorii adulti, sunt printre cei mai respectati actori englezi.

Harry Potter are marele plus, pentru. ca datorita faptului ca exista filmele, una dintre cele mai mari contributii pe care le-a adus HP in special tineretului din ziua de azi:sa citeasca de placere(vazand filmele, fiind curiosi).

Pirates of the Caribbean e un film de aventura, dar mai mult de comedie datorita lui Johnny Depp.

| raresel a răspuns:

Lord of the rings deoarece este un film foarte bun si muzica e buna... dar tu poti sa alegi ce vrei tu

| Elbereth a răspuns:

"Lord of the Rings" all the way! Pentru ca nu cunosc nicio alta lume imaginara atat de dezvoltata ca cea a lui Tolkien (pana la cele mai mici detalii, astfel ca totul pare atat de verosimil). Pentru ca sunt innebunita dupa limba elfa (inca o data, cat de destept a putut sa fie Tolkien daca a inventat chiar si o limba doar o face romanele mai verosimile), pentru ca ma fascineaza fiecare personaj in parte si am ajuns sa le descopar atat de bine, incat, macar putin de tot, ma identific cu toate. Pentru ca, asa cum a spus si J. K. Rowling, a fost una din sursele de inspiratie pentru "Harry Potter". Cat despre "Piratii din Caraibe"... Mi-a placut prima parte, dar apoi m-a cam dezamagit ca sa spun asa. Imi plac filmele de domeniul fantasticului, dar vreau sa fie ceva in ele care sa te faca, chiar si pentru o clipa, sa crezi ca lucrurile din film pot fi posibile. Cum e de exemplu in "Harry Potter": se intampla o gramada de "paranormal-itati", dar exista o explicatie perfecta pentru care oamenii nu stiu nimic despre ele: sunt lucruri pe care doar un vrajitor le poate vedea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna Pirates of the Caribbean celelalte mi se par plictisitoare (Harry Potter)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu aleg lord of the rings deoare ce mi-a placut foarte mult acest film

| ada_9478 a răspuns:

Eu aleg Harry Potter deoarece l-am urmarit de cand eram mica si am stat de fiecare dat in suspans sa vad urmatorul episod daaaaar imi place si mai mult vampire diaries deorece este un serial de actiune, drama, romantic etc. actorii sunt super mai ales deimon cu ochii lui perfecti chiar daca la inceput joaca rolul de baiat rau dar apoi devine bun.
funda te rog