Saptamana trecuta s-a lansat în cinematografele din Romania o colectie de trei scurtmetraje, grupate sub numele de Hot Shorts. Noua, la Blog de Cinema, ne-a placut destul de mult. Arata ca regizorii romani pot face si filme pentru spectatori. Nu spunem ca sunt exceptionale, ci ca sunt suficient de bune pentru a atrage publicul în salile de cinema.
Voua ce film romanesc de dupa 2000 v-a placut cel mai mult si doriti sa-l recomandati si altora?
Iata cinci exemple de la noi, filme ce s-au lansat anul acesta sau anul trecut:
Crulic – drumul spre dincolo (2011)
Regia: Anca Damian
cinemaMetru=86%
Încasari: 7.023 lei
Spectatori: 1.331
Din dragoste, cu cele mai bune intentii (2011)
Regia: Adrian Sitaru
cinemaMetru=83%
Încasari: 32.393 lei
Spectatori: 4.621
Toata lumea din familia noastra (2012)
Regia: Radu Jude
cinemaMetru=79%
Încasari: 26.806 lei
Spectatori: 6.287
Aurora (2010)
Regia: Cristi Puiu
cinemaMetru=68%
Încasari: 19.752 lei
Spectatori: 4.159
Loverboy (2011)
Regia: Catalin Mitulescu
cinemaMetru=55%
Încasari: 180.098 lei
Spectatori: 12.042
-Da-ti va rog trei mii de dolari.
-Trei mii de dolari? Asa-mi ceri tu mie trei mii de dolari,dupa cate te-am invatat?
-Dati-mi! Va rog,am nevoie!
-Are nevoie! Te las corigent,domnule profesor. Pune mana si repeti materia din urma! Vino la mine si impresioneaza-ma, emotioneaza-ma, stoarce-mi o lacrima. Vorbeste-mi de saraca fetita cu chibrituri pe care vrei s-o ajuti tu.Ce ii lipseste ei...O blanita, un apartamentel...
-MANA INTINSA CARE NU SPUNE O POVESTE NU PRIMESTE POMANA! FII PROFESIONIST, CE DRACU!
`Contra timp` sunt 2 filme(parti)
din pacate regizorul nu este roman dar actorii romani
actiune din plin
Mie imi plac mai mult animatiile. Astia de la Pixar fac cele mai misto filme de animatie: Brave, Cars (1 si 2), Toy Story (toate), Wall-E, Ratatuille, The Incredibles, Nemo, Monsters Inc. etc etc etc. Dar daca vrei romanesti stiu destule: Tatal fantoma, Visul lui Adalbert, Ultimul corupt din Romania, Eu când vreau să fluier, fluier, Ursul, Le concert, Amintiri din Epoca de Aur 1 - Tovarăşi, frumoasă e viaţa!, Amintiri din Epoca de Aur 2 - Dragoste în timpul liber, Nunta mută.
Nea Marin Miliardar a aparut in 1979. Iar intrebarea zice +2000. Oricum si mie mi-a placut, mult. A fust funny
Cu siguranta Lord of the Rings este cel mai tare film al tuturor timpurilor.Este fascinant din mai toate punctele de vedere de la poveste pana la coloana sonora...
Hai du-te acasa copile ca se vede ca nu esti pe frecventa cu realitatea, mai are maicata unu la fel de inteligent ca tine?
Transformers
Regia: Michael Bay
cinemaMetru=55%
Încasari: 180.098 lei
Spectatori: 12.042
Hot Shorts e genial, Dupa 2000 mi-a placut Filantropica (cel mai bun film romanesc din toate timpurile) si filmele lui Mungiu cine zice ca filmele Romanesti sunt proaste cu siguranta el e asa.
Doarunaltutilizator întreabă: