anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce filme cunoasteti despre aziluri cu nebuni (schizofrenici)?

10 răspunsuri:
| Leocerba a răspuns:

Poate cel mai nou ar fi "Camille Claudel 1915" cu o actita buna Juliette Binoche.
Un alt film interesant este "Girl, Interrupted" cu Winona Ryder, Angelina Jolie si inca 2 mari actrite, in roluri secundare.
"A Dangerous Method" este un film nu la fel de bun ca astea doua pe care ti le-am insirat, dar este foarte bun pentru ca prezinta metoda de terapie a lui Jung, disputele dintre el si Freud. Distributia e promitatoare, joaca Keira Knightley, Michael Fassbender si Viggo Mortensen dar nu te lasa fara aer, nici macar pe ganduri nu te lasa.
Ar mai fi un film jumi fictiune-juma documentar „My Name Was Sabina Spielrein". E chiar pacienta isterica din filmul de mai sus cu Jung, ea va deveni o psihoterapeuta celebra in Rusia, e interesant dpdv al conceptului de azil pentru bolnvi, psihiatri, metode de tratament etc.

| DEBrown a răspuns:

Cunosc doar unul, care este cel mai bun probabil de genul: One Flew Over the Cuckoo's Nest (Zbor deasupra unui cuib de cuci).

Răspuns utilizator avertizat
| NemNUZ a răspuns:

Grave Encounters 1 si 2, e un Horror si sunt niste oamenii care inspecteaza un azil de nebuniwinking

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Tag Der Idioten 1981
stiu mai multe dar asta a fost atat de bun!
si idioterne 1988

| dimdem a răspuns:

Recomand si eu Shutter Island, daca nu l-ai vazut deja.
Daca nu e neaparat sa fie vorba despre schizofrenie, atunci iti sugerez, ca filme psihologice, si Repulsion, Pi, A Beautiful Mind, Nell, Snow Cake, The Shining, Molly.

| adelina9999 a răspuns:

Spitalul de nebuni

| iulia043 a răspuns:

One Flew Over the Cuckoo; A beautiful mind; The roommate, Side effects-nu sunt cu schizofrenici, dar tot cu boli mintale

| Dany_Pascu_1997 a răspuns:

Indious 2

| Horner a răspuns:

Wrong Turn 4, dar ii chiar un film foarte sadic

Întrebări similare