Cu placere! E unul dintre putinele filme nemtesti pe care le-am vazut. Prefer sa invat limba germana uitandu-ma la stiri. Nu am mare incredere in subtitrari.
Nici eu, dar o vagă idee despre ce e vorba tot te ajută să-ți faci în prima fază. Apoi, când prinzi limba, realizezi deja unde-s în regulă, iar unde-s pe lângă și nici nu prea mai ai nevoie de ele - faza mea preferată.
O să încerc și eu să văd cum e cu știrile (deși în orice limbă mă cam plictisesc). Dar orele de germană tot rămân baza.
4 Blocks e un serial foarte bun, te poti uita la trailer sa vezi daca iti place.
Mi-a plăcut și mi-a fost util și "M - Eine Stadt sucht einen Mörder" (1931) al lui Fritz Lang. Danke!
Dacă mai dorești un film bun în germană, vezi și The Tin Drum sau Wings of Desire, printre cele mai bune filme europene pe care le-am văzut...și totuși nemții au o cinematografie săracă.
"Wings of Desire" l-am văzut, chiar e bun. Iar "The Tin Drum" urmează, sper chiar astăzi. Danke schön!
Https://www.cinemagia.ro/filme/knockin-on-heavens-door-21461/
Încă unul, pare bun, dar nu l-am văzut, poate îl văd azi. :D
Și eu m-aș uita. Singura lui problema e că nu e în germană și e de negăsit online.
Bine de știut, eu am văzut 3 filme între timp, dar de ăsta am uitat.
Nu prea sunt multe filme germane bune, le numeri pe degete, deci nu prea ai ce vedea de la ei.
Cele mai bune filme sunt japoneze, rusești și italiene. Ultima oară am văzut Strigăte și șoapte al lui Bergman, suedez, dar nu îl pot încadra în lista ta, nu știu ce gusturi ai, dar da, pentru mine a fost un film bun.
Cred ca te apuci sa inveti germana, am fost eu odata la o petrecere de 20+ avand 14 ani, si ce sa zic, am aflat ca privind p0rno german inveti limba foarte rapid.
Parca te-am sters din prieteni dar imi tot apar intrebarile tale
Nemtii se pricep la filozofie!
Filmele implica alte VALORI! Pe care nemtii nu le detin, conform traditiei!
ar la HOLYWOOD vei gasi alaturi de italieni, evrei irladezi si ceva nemetzchi de valoare!~
Guv Californiei, ETC!
Wim Wenders se pricepe la filme, dar nu le produce în germană.
Funny games - https://www.youtube.com/watch?v=Ec-70W_K77U
si mai is da imi e lene
Flostar2010 întreabă: