Am ajuns aproape de finalul unei veri în care filmele cu super-eroi au ţinut capul de afiş al tuturor cinematografelor din întreaga lume: de la The Avengers, la Spider-Man şi încheind cu The Dark Knight Rises. Însă, la noi, în România, se pare că animaţiile au avut cel puţin la fel de mare succes. Aşadar, m-am gândit să adun într-o listă 10 filme din această vară, pe care nimeni n-ar trebui să le treacă cu vederea.
1. The Dark Knight Rises/ Cavalerul negru: Legenda renaşte, regia Christopher Nolan, cu Christian Bale, Anne Hathaway, Gary Oldman, Joseph Gordon-Levitt
cinemaMetru=90%
De ce? Pentru că este ultima parte din trilogia Batman a lui Christopher Nolan, pentru că este filmul verii pe care l-au aşteptat milioane de oameni.
2. The Avengers/Răzbunătorii, regia Joss Whedon, cu Chris Evans, Gwyneth Paltrow, Jeremy Renner, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson
cinemaMetru=87%
De ce? Pentru că avem aproape toţi super-eroii Marvel într-un singur film, pentru că trebuie să-i vezi pe Iron Man, Captain America, Hulk, Hawkeye şi Black Widow luptând împreună, ca o echipă.
3. Madagascar 3: Europe’s Most Wanted/ Madagascar 3: Fugăriţi prin Europa, regia Eric Darnell, cu Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer, Jada Pinkett Smith
cinemaMetru=85%
De ce? Pentru că vrei să-ţi aduci aminte cu e să fii din nou copil şi pentru că, în România, l-au văzut până în prezent peste 165.000 de oameni.
4. Get the Gringo/ Vacanţă după gratii, regia Adrian Grunberg, cu Mel Gibson, Bob Gunton, Dean Norris, Kevin Hernandez, Peter Stormare, Scott Cohen, Stephanie Lemelin
cinemaMetru=77%
De ce? Pentru că reprezintă revenirea lui Mel Gibson la filmele care l-au consacrat.
5. Intouchables / Invincibilii, regia Eric Toledano, Olivier Nakache, cu Audrey Fleurot, François Cluzet, Omar Sy
cinemaMetru=75%
De ce? Pentru că este unul dintre cele mai de succes filme europene din toate timpurile, încasând la nivel mondial peste 335 milioane de dolari.
6. The Amazing Spider-Man / Uimitorul Spider-Man, regia Marc Webb, cu Andrew Garfield, Emma Stone, Martin Sheen, Rhys Ifans
cinemaMetru=75%
De ce? Pentru că e mai mult decât un simplu film cu super-eroi; e în acelaşi timp o poveste de dragoste şi un film cu adolescenţi.
7. Ted, regia Seth MacFarlane, cu Seth MacFarlane, Giovanni Ribisi, Joel McHale, Mark Wahlberg, Mila Kunis
cinemaMetru=75%
De ce? Pentru că pur şi simplu nu-i poţi rezista ursuleţului Ted.
8. Prometheus, regia Ridley Scott, cu Charlize Theron, Guy Pearce, Idris Elba, Michael Fassbender, Noomi Rapace
cinemaMetru=73%
De ce? Pentru că ne spune cum a început întreaga aventură a filmelor din seria Alien şi pentru că mulţi critici spun că este cel mai bun SF de la Avatar încoace.
9. Men in Black III / Bărbaţi în negru 3, regia Barry Sonnenfeld, cu Will Smith, Emma Thompson, Jemaine Clement, Josh Brolin, Nicole Scherzinger, Tommy Lee Jones
cinemaMetru=62%
De ce? Pentru că opinia generală e că acesta este cel mai bun film din seria Men In Black şi pentru că, cu siguranţă, ţi-era dor de Will Smith.
10. Ice Age 4: Continental Drift / Epoca de gheaţă 4: Continente în derivă, regia Mike Thurmeier, Steve Martino, cu Denis Leary, John Leguizamo, Queen Latifah, Ray Romano
cinemaMetru=50%
De ce? Pentru că, recent, a devenit filmul cu cele mai mari încasări în România, depăşind chiar şi pe The Avengers.
Drăguțe „De ce-urile" alea, zău .
M-ați convins să merg la Ice Age, mai ales dacă încasările i-au depășit pe inegalabilii Răzbunători (altă capodoperă cinematografică), că doar știm că bugetul face un film legendar.
Daca ai ajuns si tu sa filozofezi ca incasarile fac dintr-un film o capodopera... apoi a devenit pitzi tot BoxOffice-ul!
Du-te măi, mă citești ca pe o carte deschisă. Ce știu eu despre prostiile astea?
Ți-aș da fundă și vot, ca pe vremuri .
Da-le in ma-sa de porcarii 3D! Numai efecte speciale si scenarii cretine. Din lista lui Blogdetelenovela 8 din 10 sunt reeditari disperate dupa filme originale reusite. Plus un Mel obosit si un desen stupid cu ursuleti.
Uite, mai bine te duci si vezi The best exotic Marigold hotel, daca esti mai babatie, sau JumpStreet daca esti mai purie. Acolo macar nu stii ce te asteapta, ca in TotalRecall-ul asta nou a lui Colin.
Tot ce ai propus tu aici, eu numesc voma sau risipa de pelicula.Niste filme facute doar ca sa-si beleasca cercopitecul mediocru ultra-social, alaturi de printesa, balele si corneea la un film ultra-comercial inutil.
Eu zic ca de neratat e sezonul 5 din Breaking Bad, da' pun pariu ca te dai cinefil par excellence si nu te-ai uitat la Breaking Bad.Nici la The Sopranos.Nici macar la Entourage.Ari Gold iti transmite salutari!
Prometheus a fost super! Il recomand tuturor pasionatilor de SF, actiune si horror.
Mie mi-a placut mult, desi chiar as fi vrut sa il vad in 3D dar nu stiu sigur daca e.
xoxo
E 3D. Eu l-am vazut de doua ori si tot nu l-am inteles. De fapt sigur nu l-a inteles nimeni pe deplin pentru ca sunt multe goluri in scenariu, tind eu sa cred, goluri intentionate care vor fi acoperite intr-un sequel.
Multumesc ca mi-ai spus! Si sa stii ca ai dreptate si mie mi s-a parut ca ar fi cam neterminat, m-a lasat cu impresia ca o sa urmeze si o continuare desi nu prea cred. Oricum mi-a placut.
xoxo
Este clar, the dark nght rises este cel mai bun film de acest an.Am vazut toate filmele din lista si pot spune ca nu au valoare pe langa batman. Sa vedem cum va fi The Expendables 2 dupa sa facem o lista cu filme de neratat al anului 2012
Unde sunt The Expendables 2 si Total Recall? Si Taken 2(ma rog asta apare in octombrie).
Păi,aţi cam pus tote filmele cu buget uriaş care au apărut vara asta. Aceeaşi listă o găseşti pe toate site-urile de genul. Nimic formidabil, sau care să merite interes.
1.The Dark Knight Rises
2.Ice Age 4: Continental Drift
3.The Amazing Spider-Man
4.The Bourne Legacy
5.Madagascar 3: Europe's Most Wanted
Pa, pa.
Mie mi-a placut "Snow white and the huntsman". Este un film care merita vazut.
Odata ce vine caldura, oamenii simt nevoia sa gaseasca solutii pentru distractie. Ceva simplu si acceptabil ca pret este mersul la cinema. Asadar, pentru cei care nu sunt plecati in vacanta, am pregatit un top al filmelor pe care as vrea sa le vad vara asta.
1. Pirates of the Carribean : On Stranger Tides (Piratii din Caraibe 4: pe ape si mai tulburi)
Jack Sparrow si Barbossa cauta Fantana Tineretii, dar descopera ca temutul Blackbeard si fiica sa vor sa ajunga in acelasi loc. Filmul este de vazut, daca luam in calcul primele trei pelicule din serie. Desi Keira Knightley si Orlando Bloom au plecat, in film apare Penelope Cruz, actrita care i-a mai fost colega lui Johhny Depp si in Blow.
2. Harry Potter and the Deathly Hallows: part 2 (Harry Potter si Talismanele Mortii: partea a doua)
Este un fapt bine stiut ca fanii Harry Potter nu sunt chiar atat de mici – incepand cu filmul al cincilea, un copil de 8-9 ani nu ar mai intelege nimic. Desi prima parte a filmului nu a fost extraordinara, pentru ca i-a lipsit actiunea, toata lumea asteapta cu nerabdare ultima parte a seriei, care va finaliza aventurile lui Harry Potter. El incearca, alaturi de prietenii lui, Hermione si Ron, sa distruga ultimele Horcruxuri ramase, pentru a reusi, intr-un final, sa il omoare pe Cap-de-Mort.
3. The Tree of Life (Copacul Vietii)
Pelicula care a castigat premiul Palme d’Or la Cannes vorbeste despre pierderea inocentei intr-o familie cu trei copii din anii ’50. Figura centrala este ocupata de fiul cel mare. Filmul urca in top datorita actorilor Sean Penn si Brad Pitt. Acesta din urma a facut, in ultima perioada, multe filme bune. Primele care imi vin in minte sunt Inglorious Basterds si The Curious Case of Benjamin Button (Strania poveste a lui Benjamin Button).
4. Larry Crowne
In rolurile principale joaca Tom Hanks si Julia Roberts. Filmul merita vazut nu atat datorita actritei, ci pentru Tom Hanks, un actor greu de uitat dupa rolul din Forrest Gump. Julia Roberts revine in forta dupa o oarecare pauza. Ultimul sau film a fost Eat Pray Love (Iubeste, roaga-te, mananca). Larry Crowne descrie viata unui barbat de varsta mijlocie care, dupa ce isi pierde slujba, decide sa se schimbe total si sa mearga la facultate. Un rol straniu, care probabil ca i s-a potrivit ca o manusa lui Tom Hanks.
5. Kung-Fu Panda 2
Imi vine in minte melodia de pe generic, care ne-a distrat pe toti in 2008, cand a fost lansat primul film. Va fi, probabil, una dintre cele mai mari distractii ale verii. O animatie care poate placea oricui, mai ales ca, probabil, tuturor ne este dor de Shifu, profesorul lui Po si de toti ceilalti eroi, nu doar amuzanti, ci si plini de invataturi pentru copii, fie ei mari sau mici.
6. One Day
Numele peliculei nu a primit inca traducere in romana, deci ne vom rezuma la cel in engleza. Un film romantic nu poate lipsi dintr-un top, asa ca ii oferim locul care i se cuvine. Este vorba despre Dexter si Em, doi tineri care au petrecut impreuna noaptea de dupa absolvire. Ei isi propun sa se revada in fiecare an pe aceeasi data, ca sa vorbeasca despre ce s-a mai schimbat in vietile lor. Cu toate acestea, ei nu reusesc sa se intalneasca in fiecare an.
7. The Art of Getting By
Nici pentru acest film nu exista inca un titlu romanesc. Se afla in top pentru ca joaca Freddie Highmore, copilul simpatic din August Rush. Acum a mai crescut, si trebuie observat cum a evoluat ca actor. In film este vorba despre un adolescent singuratic si fatalist care se imprieteneste cu o fata ce vede binele din el.
8. Cars 2 (Masini 2)
La cinci ani de la primul Cars, prietenii-masini se intrec cu cele mai rapide automobile din lume. Starul curselor, Lightning McQueen, face echipa cu prietenul sau cel mai bun, Mater, pentru a participa la o cursa internationala. Prima animatie din serie a fost plina de emotie si de joaca: un film perfect la care sa mergeti cu niste pitici.
9. The Beaver (Castorul)
In rolul principal se afla controversatul Mel Gibson, in rolul unui barbat cu probleme, care nu se poate exprima decat cu ajutorul unei marionete-castor. Jodie Foster joaca rolul sotiei si este, in acelasi timp, si regizorul peliculei. Actrita este cunoscuta pentru rolurile din The Siclence of the Lambs (Tacerea Mieilor) si Taxi Driver (Taximetristul).
10. Mr. Popper’s Penguins (Pinguinii domnului Popper)
De final, o comedie. Mai ales ca ne era dor de Jim Carrey. De data aceasta, el intruchipeaza un om de afaceri, mostenitor a sase pinguini. El isi transforma casa intr-un paradis al ghetii, dar isi neglijeaza serviciul, lucru care ii cauzeaza probleme.
Am eliminat din top cateva filme mult asteptate, cum ar fi The Hangover II (Marea Mahmureala II) sau Fast Five (Furios si iute in viteza a cincea) si Thor. De aceea, le recomand fanilor sa nu uite de ele.
Dupa lupte indelungate, vara chiar a venit, asa ca o plimbare pana la un drive-in cinema ar fi minunata. Vizionare placuta!
Suntem in anul 2012.
Iti recomand sa te uiti pe canale de genu' ProCinema sau HBO.Sau mai bine, cauti pe net programu' la unele canale, si vezi ce e mai interesant.Am vazut filme interesante si seriale practicand chestia asta.
mistergiovany49 întreabă: