Pai Bella si Edward se casatoresc.Bella ramane insarcinata cu Edward si o sa aiba o fetita. Edward nu ar fi vrut ca Bella sa pastreze sarcina si aici o sustinea si Jacob numai ca ea a vrut si a pastrat-o nascand o fetita Reneesme care este sufletul pereche a lui Jacob.La nastere fiindca a fost prea grea cand Bella era aproape moarta Edward a muscat-o si a transformat-o in vampir.Toate bune si frumoase numai ca un vampir o vede pe Reneesme cand era la vanatoarea si ea parea ca un copil -vampir, lucru pe care Volturii nu il acceptau si da fuguta ca sa ii parasca. Tipa asta care ii pareste era suparata pe familia Cullen ca lau omorat pe Laurent care ii cam devenise iubit(Laurent e timpul care a fost omorat la inceputul cartii Luna Noua ca il trimisese Victoria sa o omoare pe Bella.)Asa si Culleni prin Alice afla de faptul ca Volturi venau la ai si foloseau acesta scuza drept un pretext ca sa ii omoare sau gratiere daca vor sa li se alature.Dar cum Culeni sunt destepti le vine ideea ca sa isi cheme toti martori sa le deovedeasca ca Reneesme nu este un copil-vampir si automat Volturii nu mai aveau de ce sa ii omoare.In acestimp prieteni lor vin cu toti impresionati de frumusetea lui Reneesme care avea si ea o putere specifica putea sa transmita ganduri, practic sa faca invers ceea ce facea Edward.In acest timp Alice si Jasper aparent ii pararesc lasandu-i lui Bella un indiciu sa se duca sa ii faca lui Jacob si lui Reneesme acte false in caz ca se incepe o lupta sa poata macar ei fugi din tara.Zis si facut.In acest timp Bella isi descopera si ea putearea specifica de vampir, ea putea sa creeze ca un scut interior de aceea nimeni nu ii putea citi gandurile.Acesta este si scutul care ii salveaza in lupta cu Volturi fiindca ei chiar daca incep o dicutie relativ Jane se apucase sa ii ''lovesca psihic'' lucru pe care Bella il simtea in scutul ei.Intr-un final cu toti depun marturie despre Reneesme, desi volturii incearca sa ii atraga de partea lor tot nu reusesc. Apare si Alice cu Jasper cu inca un caz de asemanator cu a lui Reneesme numai ca era baiat. Fetele nu putea sa transforme in vampir dar baietii da. Si cresteau numai pana la varsta tatalui sau pana implineau 17-18 ani(aici am un lapsus). Asta era o alta mare problmema fiindca Reneeesme in afara faptului ca era foarte frumoasa cu putere special mai si intinerea foarte repede. Dupa aceea Volturi pleca, bine o omoara pe vampirita care a depus marturia in potriva Cullenilor si cam atat in mare.Totul se termina cu bine.
Eu, il ador. In prima parte Bella si Edward se casatoresc si merg in luna de miere pe insula Esme. Acolo Bella ramane insarcinata cu Renesmee care este jumatate on, jumatate vampir si ii pune viata in pericol. Edward ii spune Bellei sa avorteze, dar aceasta nu vrea si o roaga pe Rosalie sa o protejeze. La nasterea lui Renesmee Bella este pe cale sa moara, dar Edward ii injecteaza veninul lui in inima si ea se transforma in vampir. In a doua parte familia Cullen isi aduna martori cu privire la Renesmee pentru a se confrunta cu Volturi. Alice pleaca impreuna cu Jasper, iar la intoarcere aduc un copil tot pe jumatate vampir, jumatate om pentru a-i convinge pe Volturi ca Renesmee nu reprezinta nici un pericol pentru ei. Jacob se indragosteste de Renesmee, Bella ramane impreuna cu Edward, iar Volturi se intorc inapoi in Italia. Sper ca te-am ajutat!
P.S. Uite aici trailerele oficiale ale primei parti:
http://www.youtube.com/watch?v=U4d_qIGAiCE
http://team-twilight.com/......b-tissues/
Este prea mult de zis. mie mi-a placut foarte mult, iti recomand sa citesti cartea, eu nu am putut sa o mai las am citit-o intr-o noapte. Merita
rebelasexi întreabă: