Cu siguranta a avut un impact in viata multora, multe de acolo au invatat ca sa te combini cu mosi bogati este ceva bun, tot in unele telenovele de genul se promovau prostitutia, cartelurile, drogurile etc
Dam un impact negativ. Nu promovau valori, mult sirop. Viața nu este o telenovelă.
Normal ca viata bate filmul. Dar destui specialisti in psihologie sunt de parere ca impactul ar fi unul pozitiv mai mult, oferind anumite perceptii relevante despre lumea inconjuratoare.
Dar depinde de telenovela. Cu cat e mai dramatica cu atat ar putea fi ceva mai realista si sa poti invata ceva pe bune.
Și dacă zic specialiștii, ce-i? Cum se rezolvă dramele, cum schimbă acele drame modul de a vedea lumea a personajelor. Ce făcea telespectatorii acelor vremuri? Nu pot să fac aia, aia, mă duc acasă că începe telenovela mea preferată. Și ce era în ea? Viață idilică, iubiri romantice, surogat de viață, nu te doare capul. uiți de tine, iar după ce se termină episodul, nu ia rămas cu nimic valoros. Asta a fost experiența mea.
Deci erau si parti mai putin realiste, dar asta nu inseamna ca nu poti invata ceva din greselile altora.
Stii cum e, prostul invata din propriile greseli, iar ala intelept din greselile altora.
Mă refer la atmosfera ireală. Viața nu este ca în telenovele. Dar viața nu este așa în nici o operă artistică. Orice operă artistică adaugă ceva la înțelegerea vieții, o nouă perspectivă, ceva care să facă viața mai bogată. Asta o poate face și un film polițist, un film de groază și de ce nu, un film așa zis porco, adică cu scene explcite de dragoste, dacă este bine făcut. Dar când un serial de telenovele mă transportă într-o lume cu o doză mare de irealism, ca într-un vis prost, după beție, nu are sens să mă mai uit. Dta nu ai trăit vremea filmelor proaste lipsite de conținut, de idei, de valori, ale perioadei comuniste, care nu aveai voie să abordeze porblemele vieții. Eram invadați de ele, fie că veneau din Rusia, RDG, sau le produceam noi. Să îți dau exemplu de unul mai recent. Liceenii. Ce frumoși acei tineri, ce amuzantă profa lor de română. cănd se rățoia la ei. Și, mai rămăi cu altceva după ce ai văzut filmul? Cu nimic. De ce? Nu conținea nimic. Era distracție. dis-tragere, ceva să te facă sî iuți de tine, ceva să te hipnotizesze, să uiți că stai la coadă la lapte de la trei dimineața, că îți moare copilul nou născut de frig în apartament, s-a mai întămplat, arta somnifer, arta carbaxin, arta plegomazin. Așa că ore întregi săptămână de săptămână petrecute cu escrava Isaura și et cetera, timp pierdut. Atunci mai bine Toate pânzele sus și Căpitanul Val Vârtej, pentru copii. După ce le vezi pe toate, poți să alege ce este calitate. Viața este despre calitate. Iar ce este calitate se învață. Telenovele sudamericane, vai și amar. Părerea mea.
Adica in general serialele sunt brainwashing? N-ai ce sa inveti bun din ele absolut deloc?
Stii, din telenovele nu invatai doar despre iubiri imposibile si fanteziste, ci invatai ceva si din greselile sau dificultatile personajelor principale.
Eh, eu ma uitam mai mult pentru muzica/coloana sonora. Adoram efectiv melodiile de pe atunci. Iar coloana sonora din "Clona" mi se pare una dintre cele mai bune, din toate timpurile.
Muzica ma atragea mai mult atunci. Pentru ca la inceputul anilor 2000 eram sufocati de manele peste tot la TV. Doar telenovelele mai schimbau placa la mine. Asta pana am avut Internet si am inceput eu sa descopar ce-mi place.
DA, se invata si greseli si parti bune, cum sa iesi din ele.
Au avut impact negativ, la fel precum filmele americane cu violenta.
Nu stiu cum poti pune in balanta pe oricare din ele. Dar Fightclub e un film cu violenta, insa are un substrat psihologic foarte bun.
anonim_4396 întreabă:
Darius50boss întreabă: