| Sentinel a întrebat:

Cum s-a terminat filmul Oblivion? laughing Nu am inteles finalul. Jack se duce cu conducatorul Scavilor si detoneaza bomba. Bun, Jack cel adevarat care si-a recapatat memoria a murit, dar ce e cu celalalt Jack care vine la casa din natura si isi vede sotia si fiica la finalul filmului? Era clona? Pai daca era clona, de ce zambeste cand isi vede sotia si fiica? Clonele nu au amintiri. N-am inteles nimic pe final. Si nici faza cu clonele. Pana la urma de ce existau doi de Jack? laughing M-a bulversat total filmul asta. Nu credeam sa ajung pe TPU sa intreb dar pe google nu gasesc explicatii.

Răspuns Câştigător
| CM7YRE a răspuns:

Nu ai vazut ca aveau fiecare un numar? Jack Harper tech 49 (deci a 49-a clona) si celalalt era Jack Harper tech 52. Din cate ai observat (sau poate nu) existau sute/mii de clone Jack. Acela era nr 52 cu care s-a batut 49 in zona aceea cu "radiatii" (asa zicea Sally ca nu depaseasca granita, ca clonele sa nu se intalnesca intre ele sa-si dea seama).
Deoarece Jack la inceput si "sotia" nu cea adevarata, cea din nava, au ajuns atunci cu nava, Sally (parca asa se numea nava/"fiinta" aia care au explodat-o ) i-a ales ca fiind cei mai buni oameni, si a facut clone dupa ea, stergandu-le memoria in scopul de a nu afla ca sunt clone. Ei stiau ca au memoria stearsa "pentru binele misiunii".
Clonele aveau amintirile sterse, clona 52 a zambit ca si-a dat seama/adus aminte de sotia sa adevarata.

3 răspunsuri:
| Sentinel explică:

Multumesc tuturor daca as putea v-as da la toti funda sper ca nu tineti cont de asta laughing. Am sa dau totusi mesajului care m-a facut sa inteleg cel mai repede, dar toate 3 au fost bune. Multumesc, am inteles. Si da, un SF foarte frumos.

| Laurentiu_Barbu_1985 a răspuns:

laughing e intr-adevar cam ciudat...ca un rezumat al filmului - Jack era astronaut cu misiunea sa cerceteze satelitul Titan; pe drum gasesc un obiect extraterestru (TET) si o trezesc si pe Viola parca, sa il ajute cu studiul obiectului...ca de obicei, obiectul este "rau-voitor", si incearca sa "inghita nava", Jack se prinde la timp ca nu se mai poate indeparta si detaseaza modulul cu restul echipajului care dormea(macar ei sa scape) si intra in obiect.
In el, "entitatea extraterestra" cloneaza pe Jack si pe tipa aia de milioane de ori si le pune aceleasi amintiri de 7 ani, dupa care merge spre Pamant si distruge Luna, precum si o mare parte din Pamant prin tot felul de cataclisme; oamenii se ascund in subteran si devin "scavi".
Jack si Viola(sau cum o chema), pardon, miile lor de clone, primesc cate o parcela pe care o ingrijesc (repara drone si fura apa din ocean)... zona aia de "radiatii ucigatoare" era de fapt granita despartitoare intre clone(daca inca nu ai inteles, tot Pamantul era plin de clone ale lui Jack si tipa aia, erau armata invadatoare cu tot cu drone).
Jack cel adevarat era mort de multa vreme, clona care si-a amintit(de fapt toate clonele aveau undeva in subconstient aceleasi amintiri ca ale lui) a ucis entitatea, dar nu le-a spus celorlalti unde se afla "vila" lui...clona, avand aceleasi instincte, a gasit drumul spre casa, si si-a amintit ceea ce stia Jack cel adevarat(a zambit cand a vazut ca avea si copil deja, iar copilul intreaba cine e el).
Sper ca te-am ajutat, daca nu, intreaba-ma ceea nu intelegi; personal, mi s-a parut in SF foarte bun(la fel ca Prometheus de anul trecut)

| Teo4ro a răspuns:

Jack (inginerul 49) in jurul caruia se invarte tot filmul si care distruge pana la urma TET-ul nu se stie daca era o clona sau Jack cel adevarat, asta ramane la latitudinea fiecaruia sa creada ce vrea (eu zic ca era o clona).

Jack (inginerul 52) de la sfarsit era la randul lui o colna, si e acelasi tip cu care s-a batut Jack 49 cand a trecut granita de radiatie. Dupa distrugerea TET-ului, lui Jack 52 i-au povestit ceilalti oameni ce s-a intamplat si i-au activat amintirile, de aceea a cautat-o pe tipa 3 ani. Faza cu clonele ca nu au amintiri, mna... SF. Existau sute de Jack.

TET-ul cand s-a intalnit cu misiunea spatiala care trebuia sa ajunga la satelitul Titan, al Saturnului, i-a clonat pe Jack si pe roscata aia, si implantandu-le in minte un scenariu apocaliptic in care ei erau eroii, aproape a distrus omenirea.