Mersi Snake!
:*
Nu. Pumnal e forma folosita incorect. Pumnalul e un cutit pentru injunghiat oameni.
Te-ai grabit cu funda, se vede cine stie ce si cum pe-aici ))
L-as asculta pe minrest daca as fi in locul tau
https://ro.wikipedia.org/wiki/Box_(arm%C4%83)
In general poti auzi si spunandu-se pumnal, dar asta doar asa fiindca probabil oamenii n-au auzit de arme albe cu lame..sau nu au folosit/comercializat niciodata sau aproape niciodata.
Dagger din engleza se traduce pumnal, si e un cutit scurt, de obicei folosit pentru lupta directa(din apropiere); inainte era folosit pe post de lama de rezerva, dupa sabie/topor/secure, cea din urma fiind pusa in teaca, in general in stanga/dreapta in zona braului sau la/pe spate in cazul unora mai mari, iar pumnalul in partea opusa pe brau sau eventual ascunsa in maneci/pelerina/cizme.
Ideea este ca am niste vecini agresivi si m-au luat la pumni de vreo cateva ori, si dupa ce-am primit raspunsul de la SNAKERIVER am reusit sa gasesc si sa cumpar doua, una pentru mine, si una pentru sotul, asa ca mi-a fost folositor. Daca ar fi raspuns altcineva primul si mi-ar fi spus, celelalte forme in care i se spune Box, Rozeta, i-as fi dat funda.
Wow, ok.
Am presupus ca intrebi de curiozitate, de-aia si raspunsul meu complex, nu credeam ca e asa urgent.
Ma bucur ca ai gasit totusi, retrag cuvintele atunci
Multa bafta cu vecinii, sa ii "rasplatiti" inapoi.
Mersi oricum.