Aveau un aparat cu role, care proiecta imaginea pe o suprafata mica si dadeau la manivela inainte si inapoi
https://en.wikipedia.org/wiki/Moviola
Asta rimează cu întrebarea cum reușea să se descurce Eminescu fără laptop.
Se înregistra filmul pe bandă de celuloid. Se tăia și se asambla. Era digitală a electronicii schimbat totul.
In filmele vechi se foloseau multe efecte pirotehnice si diferite trucuri, cum ar fi 'cascadoriile' cu manechini. In multe filme vechi se vede clar ca atunci cand un actor "cade" de la inaltime, in cadrul caderii este o papusa urata si prea usoara. Vorbesc de filme destul de bune, nu chiar porcarii.
Pe vremea filmelor pe pelicula, editarea putea fi facuta si direct pe pelicula. Acestea erau de fapt mai multe imagini, redate cu o oarecare viteza. Banuiesc ca puteau modifica imaginile prin desen, de exemplu.
La inceputul secolului 20, fotografiile erau de o calitate slaba, si se retusau mai mereu in laboratoarele foto. Tehnologia de atunci se ajuta de desen/pictura, pentru a crea fotografii clare, frumoase.
La capitolul audio, pot sa-ti spun despre tehnologia casetelor video; acestea au banda magnetica similara cu cea a casetelor audio. O zona a benzii este canalul audio. Indiferent de ce se reda pe imagine, canalul audio poate fi inregistrat separat, la fel ca pe o caseta audio.
Nu stiu ce suport foloseau initial cei care faceau filmele, dar pe casetele video care se distribuiau, se putea pune orice sunet, cu orice imagine. Era foarte usor de inregistrat pe acele benzi, mai ales audio. Puneai orice sunet voiai, oriunde.
Camerele de atunci foloseau o pelicula, o rola pe care era înregistrat fiecare frame al filmului.
Ei tăiau rola și după o lipeau la loc.
Nu știu sigur daca așa mergea treabă cu efectele speciale, dar din cate am auzit, înregistrau filmul pe pelicula, după scanau pelicula și o făceau digitala, editau pe PC ce era de editat, și după o trimiteau la cinema.
Ai cumva impresia ca lumea a inceput de ieri? Sau ca inainte viata era cumva ..nustiu cum sa ti zspun. in fine!
Existau alta aparatura!
GeorgeH21 întreabă: